5x Winkelen in Duitsland? Ga met de trein!

Wil je binnenkort samen een leuk dagje winkelen? Kijk eens over de grens! Niet alleen zijn verschillende leuke steden in Duitsland met een minimale reistijd bereikbaar. Treinkaartjes naar verschillende steden in Duitsland boek je voor 40 retour. Hiermee kan je een dagje winkelen in een Duits Shopwalhalla vol met nieuwe merken, lage prijzen en andere winkels. Daarnaast bespaar je op brandstof- en parkeerkosten en reis je comfortabel en duurzaam over de grens.

Shopwalhalla Münster

Münster is een voor veel bezoekers een verrassende bestemming. De stad is veelzijdig met vele boetiekjes, grote merken en prachtige historische gebouwen. Tevens vind je een markt op woensdag- en zaterdagmorgen op de Domplatz. Op vrijdag tref je op dezelfde plek een ecologische boerenmarkt. Het gehele aanbod van winkels zijn op loopafstand van het station en geopend tot 19:00 uur. Vestigingen van grote merken zijn in Münster zelfs geopend tot 20:00 uur. Heb je Münster op de planning staan? Vergeet dan zeker niet de onderstaande winkelstraten in Münster te bezoeken:

  • Prinzipalmarkt
  • Salzstraße
  • Ludgeriviertel
  • Stubengasse en Hansecarré
  • Rothenburg
  • Kiepenkerlviertel
  • Kuhviertel
  • Alter Fischmarkt
  • Hörsterstraße
  • Bahnhofsviertel

Met de trein naar Münster? Dan boek je natuurlijk een treinkaartje via Goedkoop-treinkaartje.nl. Verkrijgbaar vanaf 20 euro (2e klas) per enkele reis, wanneer je 1 tot 6 maanden voor vertrek boekt. Ontdek de beschikbaarheid en maak gebruik van onze handige boekingstool.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Magdalena | 📍 Switzerland (@girlinbasel) op

Waterstad Nordhorn

Het Venetië van Duitsland? Nordhorn ligt net over de grens van Nederland bij Oldenzaal. De plaats is populair om de verscheidenheid aan winkelgelegenheid en de ligging aan de Vecht. Aanrader is ook om een dagje winkelen te combineren met een fluisterboten tocht over de Vecht en Vechtsee. Uniek is de jaarlijkse Moonlight-Shopping, waarbij verlichte bootjes over de Vecht varen en alles in de stad is geopend. Wil je ook winkelen in Nordhorn? Bezoek dan zeker het grootste winkelcentrum de Vechte Arkaden. Daarnaast zijn er nog tal van winkelstraten, zijn er kerstmarkten in de wintermaanden en heeft Nordhorn zelfs een dierentuin.

Het is vrij eenvoudig om vanuit Nederland met de trein naar Nordhorn te reizen. Vanaf Amsterdam Centraal zijn er talloze verbindingen. Voordeligst reis je per InterCity Berlijn naar Bad Bentheim, waar je overstapt op de trein naar Nordhorn. Vanuit Amsterdam is de reistijd 3.27 uur en zijn kaartjes voor 20 euro verkrijgbaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nordhorn City (@nordhorn_city) op

500 winkels in Osnabrück

Een typisch Duitse stad is Osnabrück. Met ongeveer 500 winkels in het stadscentrum is dit een Walhalla voor shopfanaten. Voor kleine boetiekjes en specialistische zaakjes kijk je op de Heger-Tor-Viertel. Opzoek naar een groot warenhuis? Neem dan een kijkje in winkelcentrum Kamp Promenade of warenhuis L & T te Osnabrück. Winkels in het centrum zijn geopend van maandag tot en metzaterdag van 10:00 tot 19:00 uur. De Kamppromenade is geopend tot 20:00 uur. Op koopzondagen zijn winkels in Osnabruck geopend van 13:00 tot 18:00 uur.

De treinverbinding vanuit Amsterdam Centraal is in 3.06 uur afgelegd. Voor een prijs van 19,90 euro koop je een treinkaartje naar Osnabruck met een directe verbinding per InterCity Berlijn. Deze vertrekt binnen Nederland tevens vanuit station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bernadette van Kesteren (@bernadette.vankesteren.3) op

Beleef Lingen en Lookentor

Een stad waar je  zeker kan slagen is Lingen. Lange winkelstraten en natuurlijk winkelcentrum Lookentor. Uniek aan deze stad zijn de ongeveer 50 specialistische zaken met o.a. schoenen, kleding, elektronica, fotografie, computers en delicatessenzaken. Uiteraard tref je in het najaar kerstmarkten in Lingen met een grote schaatsbaan voor het historische gemeentehuis.

Verbinding met Lingen is uitstekend. Je reist met de trein naar Rheine, waarna je overstapt op de trein naar Lingen. Met een reistijd van 3.13 uur reis je van Amsterdam naar Lingen voor slechts 19,90 euro.

Winkelen in Oberhausen

Een zeer aantrekkelijke winkelstad net over de grens is Oberhausen. De stad heeft ongeveer 220 000 inwoners en ontvangt jaarlijks bijna 25 miljoen bezoekers. Een winkelcentrum dat je zeker niet mag missen is natuurlijk Centro in Oberhausen. Daarnaast vind je van maandag tot en met zaterdag een versmarkt in Oberhausen.

Zowel per ICE International als trein van Albellio reis je naar Oberhausen. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf  19,90 euro bij aanbieders als TheTrainLine, Deutsche Bahn en NS International. Vanaf Arnhem Centraal vertrekt de trein van Albellio naar Oberhausen. De ICE International rijdt vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Met een reistijd van slechts 2.08 reis je van Amsterdam naar Oberhausen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael Geuken (@michaelgeuken) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest