Nieuws

Lees op deze pagina het laatste trein nieuws van Nederland. Alles over de laatste ontwikkelingen, verstoringen en actualiteiten.

Komen goedkope treinkaartjes weer terug?

Trein Nieuws Nederland
We kunnen allemaal niet wachten om weer leuke dingen te doen. Ook NS verwacht in de periode na Corona weer treinuitjes, hotelovernachtingen, evenementen en dagjes weg te stimuleren. We moeten immers zo snel mogelijk weer terug naar de oude situatie en reizigersaantallen. Wij verwachten dan ook dat goedkope treinkaartjes weer terugkeren in de periode na Corona. Denk aan reisproducten als NS dagkaarten, dagretours en enkele reis treinkaartjes.

Lees verder

Meer treinen op drukke trajecten

Het is geen geheim dat NS in 2020 minder reizigers heeft mogen verwelkomen, dan in de voorgaande jaren. NS moet daarom inkrimpen en personeel lijkt hier de dupe van te worden. Toch verwacht NS in 2025 weer op het ‘oude’ aantal reizigers te zitten en daarom innoveert NS door. Zo wil NS vanaf 2022 starten met meer 10-minutentreinen en zullen er meer treinen op populaire trajecten rijden.NS Dienstregeling 2022

Lees verder

Hyperloop trein wordt in uitvoering gebracht

Aanvankelijk waren er enkel plannen gemaakt om een zogenoemde ‘Hyperloop’ trein te ontwikkelen, maar deze plannen gaan zich nu daadwerkelijk voortzetten. Het gaat hierbij om een trein met een maximale snelheid van 1220 kilometer per uur die wellicht de eerste treinreis zal verzorgen op het traject van Los Angeles en San Francisco. De plannen werden ontwikkeld door Elon Musk (CEO van Tesla), maar het initiatief is overgenomen door het daarvoor opgerichte bedrijf Hyperloop Transportation Technologies (HTT).Trein nieuwsHTT zal beginnen met een test traject van 8 kilometer, waarop ontwikkelaars hun Hyperloop Pods kunnen testen. Met ‘Pods’ worden de voertuigen die door de Hyperloopbuis rijden bedoeld. De Pods zullen d.m.v. een elektromotor worden aangedreven en hun snelheid opbouwen door elektromagneten. Het nieuwe project gaat tussen de 7 en 16 miljard dollar kosten, maar hiervoor zijn voldoende investeerders gevonden. HTT verwacht de bouw van het testtraject voor 2024 af te hebben en zou graag een jaarlijkse studentenwedstrijd houden om meer bekendheid te vergaren en de ontwikkeling van nieuwe technieken te stimuleren.

HTT trein, Hyperloop trein, Magneettrein, Magneetzweeftrein, Pods

Hyperloop-trein voor goederenvervoer tussen Amsterdam en Rotterdam

Trein Nieuws Nederland 2020
Eerder publiceerde wij over de Hyperloop-trein die het treinverkeer in de toekomst totaal zal veranderen.  Aanvankelijk lag de focus op reizigersvervoer, maar nu kijken diverse partijen ook naar de mogelijkheden voor goederenvervoer. Lokale overheden, Schiphol en grote bedrijven die handelen in groenten, fruit en bloemen tekende afgelopen week een convenant om de inzet van de hyperloop als goederentrein verder te onderzoeken. Hierbij kijkt een team naar mogelijkheden tussen Amsterdam en Rotterdam. Bedoelt om de huidige goederenknooppunten met elkaar te verbinden. Volgens een woordvoerder zou dit een goede eerste stap zijn voor een Europees hyperloop-netwerk.

Hyperloop trein

Lees verder

Tot 70% minder treinritten door Corona en Avondklok

Minder treinreizigers Corona
NS heeft tijdens de avondklok te maken met een ongekende stilte in treinen. Sinds de 2e wereldoorlog is het niet meer noodzakelijk geweest om een avondklok in te voeren. In treinen is het dan ook al heel lang niet zo stil geweest. Dit blijkt uit gegevens van OV-chipkaart uitgever en verwerker Translink. Zo is te zien dat de maatregelen tot 70 procent minder treinritten leiden. Ook de avondklok geeft een extra daling, waarmee het aantal check-ins zeker 70% minder is dan op hetzelfde moment vorig jaar.Screenshot impacht Corona Reizigers

Trein Corona

Lees verder

Schade vernieling station Eindhoven loopt in de tonnen

Trein Nieuws Nederland 2020
Demonstraties gaan onverminderd door, maar ondertussen bekijkt NS de schade van gister. Station Eindhoven is helemaal vernield door relschoppers die genadeloze vernielingen hebben aangericht. Zo werden het station en winkels compleet vernield en geplunderd. Daarbij werd een auto van ProRail in brand gestoken. De schade van de vernielingen op station Eindhoven loopt in de tonnen en herstel zal waarschijnlijk maanden duren.

Coronavirus, Trein Corona

Lees verder

Onderzoek: 1 op 6 treinreizigers gaat meer thuiswerken

Trein Nieuws 2020
Uit een onderzoek van NS en TU Delft blijkt dat 1 op de 6 treinreizigers meer thuis gaat werken na de Coronacrisis. Hiervoor zijn 23 duizend reizigers ondervraagt. 8% denkt zelfs helemaal niet meer naar werk te gaan. Ook op het gebied van recreatie en mondkapjes zijn interessante bevindingen opgedaan.

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!