Trein nieuws van Nederland

Trein nieuws

Lees op deze pagina het laatste trein nieuws van Nederland. Alles over de laatste ontwikkelingen, verstoringen en actualiteiten.

OV Chipkaart als sleutel voor OV Fiets

OV Fietsen van NS

Heb jij weleens een OV fiets gehuurd? Met 300 locaties en 20500 fietsen is de OV Fiets voor iedereen toegankelijk. Om het proces van huren te versnellen en extra eenvoudig te maken plaatst NS speciale sloten op de fietsen. De sloten kunnen met de OV Chipkaart worden ontgrendeld, waarna je de fiets direct hebt ingecheckt.

Lees verder

Zakelijke internationale reizen tot 700 kilometer met de trein

Internationale Treintickets Kopen

Vijftig van de grootste bedrijven in Nederland zijn een samenwerkingsverband gestart met de naam “Anders Reizen”. Doel van de samenwerking is om zakelijk reizen te verduurzamen. Onderdeel van de coalitie zijn bedrijven als ProRail, Shell, Philips en de meeste grote banken in Nederland. Niet alleen willen zij vliegreizen vervangen voor treinreizen, maar wordt er ook gekeken naar het wagenpark. Minder en zuinigere auto’s zouden de grote slurpende bolides moeten vervangen.

Lees verder

Eerste zelfrijdende trein op Hanzelijn op 10 december

Sprinter SLT

Op 10 december gaat NS het eerste experiment met zelfrijdende treinen uitvoeren op de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. Vervoerder NS voert de proef uit met Automatic Train Operation (ATO). Uiteraard zal er een machinist aanwezig zijn om in te grijpen bij problemen. Voor het experiment wordt een Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) gebruikt. In de nacht zal de zelfrijdende trein over het spoor van de Hanzelijn rijden.

Trein Hanzelijn, zelfrijdende trein

Lees verder

Geen treinen in Frankrijk door staking

TGV trein

In Frankrijk protesteren mensen vandaag massaal tegen de hervorming van het pensioenstelsel. Zo worden er ongeveer 245 demonstraties verwacht en is treinverkeer op veel plaatsen uit voorzorg geannuleerd. Voornamelijk een groot aantal regionale treinen en treinen van TGV zijn uit de dienstregeling gehaald. Hierdoor zullen ook internationale treinen overlast ondervinden. Op dit moment hebben verschillende beroepsgroepen erg gulle pensioenregelingen, zoals een levenslange baangarantie en vroegtijdige pensionering. Gulle arbeidsvoorwaarden die wij in Nederland al lang niet meer kennen. Franse president Emmanuel Macron wilt en moet dit hervormen. Voorgangers van Macron hebben dit ook geprobeerd, maar uiteindelijk zonder resultaat.

Lees verder

Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort door aanrijding

Vanwege een aanrijding tussen een auto en een fietser op een spoorwegovergang in Apeldoorn is er geen treinverkeer mogelijk. Door een eerder ongeluk op de Laan van Spitsbergen was er een file ontstaan. De drukte en verkeerschaos werd nog erger toen de fietser werd geschept door een automobilist op de spoorwegovergang. Hierdoor werd zowel het auto- als treinverkeer gestremd. Treinreizigers tussen Apeldoorn en Amersfoort moeten rekening houden met een vertraging van een uur. De stremming zal nog zeker tot 11 uur duren. Automobilisten moeten tevens rekening houden met extra drukte, doordat de Laan van Spitsbergen en de Europaweg beide zijn afgesloten voor onderzoek.

Aanrijding met auto, Aanrijding met fiets, Trein Amersfoort, Trein Apeldoorn

Lees verder

Geen treinen door stroomstoring Woerden

Virm en SGM

Dinsdag 3 december hebben treinreizigers veel last gehad van de stroomstoring bij Woerden. Hierdoor reden er tijdelijk geen treinen tussen Utrecht en Rotterdam. Ook tussen Den Haag en Leiden waren er problemen. Reizigers moesten omrijden via Amsterdam en Schiphol, maar ook op deze trajecten waren treinen overvol. Pas rond 19:30 uur melde NS dat de stroomstoring verholpen was en treinen weer konden rijden.

prorail, Stedin, trein Amsterdam, Trein Den Haag, trein rotterdam, Trein Utrecht

Lees verder

Nieuwe NS Dienstregeling 2020

Nieuwe Dienstregeling 2020

Vanaf zondag 15 december 2019 gaat de nieuwe NS Dienstregeling 2020 van start! Reis je dagelijks met de trein? De wijzigingen kunnen van invloed zijn op de reistijd. Zo verwacht NS dat 50 000 reizigers een kortere reistijd zullen hebben en 5000 een langere. Als je benieuwd bent of de wijzigingen invloed hebben op jouw treinreis kan je dit nu al checken via de reisplanner.

NS dienstregeling, Trein Dordrecht, Trein Eindhoven, Trein Randstad, Trein Zandvoort

Lees verder

500 treinreizigers vast bij Nunspeet door aanrijding

Nieuws

Donderdag 28 november was er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk door een aanrijding met persoon tussen Nunspeet en Harderwijk. Hierdoor kwam een trein met 500 treinreizigers bij Nunspeet tot stilstand. Inzittende hebben ruim een uur moeten wachten, voordat het spoor weer werd vrijgegeven.

Aanrijding met persoon, Trein Amersfoort, Trein Feyenoord, Trein Nunspeet, Trein Putten, trein rotterdam, Trein Zwolle

Lees verder

John Voppen opvolger van Pier Eringa bij ProRail

ProRail Voppen

Het was al veel eerder aangekondigd, maar per 1 december is het dan eindelijk zover. John Voppen neemt de plaats over van Pier Eringa bij ProRail. Het komt niet als een verassing, want Voppen  heeft de afgelopen maanden al meegelopen als interim directeur. Hij werkt al sinds 2005 bij ProRail en als Chief Operational Manager (COO) sinds 2016. Hiermee zou Voppen  de ideale opvolger zijn voor Eringa die dit in zijn termijn uitstekend heeft gedaan.

John Voppen, prorail

Lees verder

Vanaf 2023 InterCity tussen Breda en Groningen

Nieuwe InterCity 2019

Om het Noorden en Zuiden te betrekken bij de Randstad wil NS een nieuwe rechtstreekse treinverbinding starten. Zo wil NS een directe trein laten rijden van Breda naar Groningen. De verbinding kan worden gerealiseerd met de InterCity Nieuwe Generatie (ICNG). Deze kan en mag 200 kilometer per uur over het Nederland spoor. Hiervoor wil NS de trein laten rijden over de HSL naar Rotterdam, Schiphol, Amsterdam en Almere. Vervolgens zal hij via de Hanzelijn langs Zwolle naar Groningen rijden. Het traject zou al in 2023 kunnen starten.

ICNG, trein Amsterdam, Trein Breda, Trein Groningen, trein rotterdam

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl