Alles over InterCity Brussel naar België

Lees alles over de InterCity Brussel naar België, zodat u met een gerust hart naar Antwerpen, Brussel, Brugge, Mechelen, Gent of Luik. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier. Voor een comfortabele en ontspannen reis naar Groot Brittannië is het belangrijk dat al u vragen zijn beantwoord.

Vragen over de InterCity Brussel

Ga zonder vragen op reis en lees alles over de InterCity Brussel naar België. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag!

Wat is de InterCity Brussel?

De InterCity Brussel, InterCity Direct of IC Brussel is een InterCity die Nederland verbindt met België. De trein vertrekt 12 keer per dag vanaf Amsterdam CS en 4 keer per dag vanaf Den Haag HS.

Waar koop ik treinkaartjes voor de IC Brussel?

Tickets voor de reis naar België per IC Brussel zijn te koop bij verschillende aanbieders, zoals TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Hoe krijg ik korting op treintickets voor de IC Brussel?

Ontvang korting op IC Brussel tickets door vroeg te boeken. Tot 7 dagen voor vertrek zijn treinkaartjes naar Antwerpen verkrijgbaar vanaf €20 en naar Brussel vanaf €25.

Wat is de reistijd van de IC Brussel naar België?

Amsterdam – Antwerpen: 02:23 uur
Amsterdam – Brussel: 03:23 uur
Amsterdam – Brugge: 03:40 uur
Amsterdam – Gent: 03:11 uur
Amsterdam – Mechelen: 02:13 uur

Hoe werkt het inchecken in de IC Brussel?

Na de boeking ontvangt u een bevestiging en tickets voor de IC Brussel. Deze kunt u uitgeprint of mobiel meenemen op reis. De code op het ticket wordt gebruikt door OV poortjes in Nederland en door de conducteur in de IC Brussel.

Kan ik een zitplaats reserveren?

Het reserveren van een zitplaats is voor de IC Brussel niet mogelijk. Wel bent u gebonden aan een vaste reisdatum, waarop u gebruik kunt maken van het ticket.

Wat is de route van de IC Brussel?

De InterCity Brussel kent vanuit Nederland 2 verschillende routes. 12 treinen vertrekken vanuit Amsterdam CS en reizen via Schiphol, Rotterdam en Breda naar België. 4 treinen vertrekken vanaf Den Haag HS en reizen via Rotterdam en Breda in één keer door naar België.
Route InterCity Brussel naar Belgie

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

U dient te bagage zelf te kunnen dragen. Huisregel is: maximaal 2 grote stukken bagage tot 32 kg + een tas handbagage die kan worden opgeborgen boven de zitplaats.

Wat zijn de bestemmingen van de IC Brussel naar Belgie?

De InterCity Brussel heeft acht bestemmingen in België, namelijk:
– Noorderkempen
– Antwerpen
– Berchem
– Mechelen
– Luchthaven Zaventem
– Brussel-Noord
– Brussel Centraal
– Brussel Zuid / Midi

Mag mijn fiets mee in de trein?

In de IC Brussel is plaats voor maximaal 4 onverpakte en complete fietsen. Een fiets ticket voor de IC Brussel boekt u bij de aanbieder van uw treinkaartjes en is verkrijgbaar voor een prijs van € 12. In de zomermaanden komt daar nog eens € 4 reserveringskosten bij.

(Vouw) fietsen mogen opgevouwen mee met een maximale afmeting van 120×90 cm. Daarbij moet de fiets verpakt zijn in een hoes. Onder deze voorwaarden mag een (vouw) fiets gratis mee in de IC Brussel.

Kinderen in de InterCity Brussel

Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis met u mee in de IC Brussel. Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis mee onder begeleiding van een volwassene van 18 jaar of ouder. Hierbij bent u verplicht om de kinderen (maximaal 4 per volwassene) te vermelden bij de boeking.

Voor kinderen van 12 t/m 18 jaar zijn geen kortingskaartjes of gratis vervoersbewijzen.

Prijs van treinkaartjes voor IC Brussel

Amsterdam – Antwerpen: € 20 (ma – do) en € 26 (vr – zo)
Amsterdam – Brussel: € 25 (ma – do) en € 33 (vr – zo)
Amsterdam – Brugge: € 29 (ma – do) en € 39 (vr – zo)
Amsterdam – Gent: € 29 (ma – do) en € 39 (vr – zo)
Amsterdam – Mechelen: € 25 (ma – do) en € 33 (vr – zo)

Tarieven van InterCity Brussel

Voor treintickets van IC Brussel zijn twee basistarieven; Flex en EarlyBird.

Earlybird is online te boeken tot 7 dagen voor vertrek en betreft het voordeligste tarief. Prijzen voor reizen op maandag t/m donderdag zijn voordeliger dan reizen op vrijdag, zaterdag of zondag. Omboeken of annuleren is met deze kaartjes niet mogelijk.

Flex tickets zijn afhankelijk van de reisklasse en het traject. Omboeken en annuleren van tickets met Flextarief is gratis tot de dag voor vertrek.

Huisdier of hond mee in de IC Brussel

Een huisdier lichter dan 5 kg mag gratis mee in een mand of kooi met maximale afmeting 55x30x30cm. Bij drukte in de trein dient de kooi of mand op schoot te worden gehouden.

Huisdieren of honden zwaarder dan 5 kilo dienen een ticket te kopen van € 6 ongeacht de bestemming of reisklasse.

InterCity Direct / IC Direct

InterCity Direct is de naamgeving voor de trein die rijdt op het traject van Amsterdam – Schiphol – Rotterdam – Breda. Wilt u mee op het binnenlandse traject? Dan betaalt u een toeslag voor de IC Direct. Deze kunt u opladen bij een automaat van NS.

Ontvang acties

Waarom alleen noodzakelijk reizen met de trein?

Waarom alleen noodzakelijk reizen met de trein?

Het kabinet versoepelt de Coronamaatregelen steeds meer. Ook de NS rijdt weer op volle capaciteit, maar waarom mogen we dan alleen met de trein als dit noodzakelijk is? Deze vraag krijgen wij regelmatig binnen via het contactformulier en hier is eigenlijk geen kort...

Alles over: Trein naar Düsseldorf

Alles over: Trein naar Düsseldorf

Düsseldorf is een bruisende en hippen stad. Hier is werkelijk waar van alles te beleven. Winkelen op de Königsallee, ontdek de historische Altstadt en geniet van het uitzicht in de 234 meter hoge Rheinturm. Maak daarna een heerlijke rondvaart over de Rijn en ga...

Alles over: Trein naar Keulen

Alles over: Trein naar Keulen

Een mini-stedentrip, dagje shoppen of een gezellige kerstmarkt? Reis met de trein naar Keulen! Maak een wandeling door het gezellige stadshart met de Dom, Televisietoren en verschillende musea. Kom vervolgens even tot rust bij één van de restaurantjes aan de Rijn en...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders