Alles over InterCity Brussel naar België

Lees alles over de InterCity Brussel naar België, zodat u met een gerust hart naar Antwerpen, Brussel, Brugge, Mechelen, Gent of Luik. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier. Voor een comfortabele en ontspannen reis naar Groot Brittannië is het belangrijk dat al u vragen zijn beantwoord.

Vragen over de InterCity Brussel

Ga zonder vragen op reis en lees alles over de InterCity Brussel naar België. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag!

Wat is de InterCity Brussel?

De InterCity Brussel, InterCity Direct of IC Brussel is een InterCity die Nederland verbindt met België. De trein vertrekt 12 keer per dag vanaf Amsterdam CS en 4 keer per dag vanaf Den Haag HS.

Waar koop ik treinkaartjes voor de IC Brussel?

Tickets voor de reis naar België per IC Brussel zijn te koop bij verschillende aanbieders, zoals TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Hoe krijg ik korting op treintickets voor de IC Brussel?

Ontvang korting op IC Brussel tickets door vroeg te boeken. Tot 7 dagen voor vertrek zijn treinkaartjes naar Antwerpen verkrijgbaar vanaf €20 en naar Brussel vanaf €25.

Wat is de reistijd van de IC Brussel naar België?

Amsterdam – Antwerpen: 02:23 uur
Amsterdam – Brussel: 03:23 uur
Amsterdam – Brugge: 03:40 uur
Amsterdam – Gent: 03:11 uur
Amsterdam – Mechelen: 02:13 uur

Hoe werkt het inchecken in de IC Brussel?

Na de boeking ontvangt u een bevestiging en tickets voor de IC Brussel. Deze kunt u uitgeprint of mobiel meenemen op reis. De code op het ticket wordt gebruikt door OV poortjes in Nederland en door de conducteur in de IC Brussel.

Kan ik een zitplaats reserveren?

Het reserveren van een zitplaats is voor de IC Brussel niet mogelijk. Wel bent u gebonden aan een vaste reisdatum, waarop u gebruik kunt maken van het ticket.

Wat is de route van de IC Brussel?

De InterCity Brussel kent vanuit Nederland 2 verschillende routes. 12 treinen vertrekken vanuit Amsterdam CS en reizen via Schiphol, Rotterdam en Breda naar België. 4 treinen vertrekken vanaf Den Haag HS en reizen via Rotterdam en Breda in één keer door naar België.
Route InterCity Brussel naar Belgie

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

U dient te bagage zelf te kunnen dragen. Huisregel is: maximaal 2 grote stukken bagage tot 32 kg + een tas handbagage die kan worden opgeborgen boven de zitplaats.

Wat zijn de bestemmingen van de IC Brussel naar Belgie?

De InterCity Brussel heeft acht bestemmingen in België, namelijk:
– Noorderkempen
– Antwerpen
– Berchem
– Mechelen
– Luchthaven Zaventem
– Brussel-Noord
– Brussel Centraal
– Brussel Zuid / Midi

Mag mijn fiets mee in de trein?

In de IC Brussel is plaats voor maximaal 4 onverpakte en complete fietsen. Een fiets ticket voor de IC Brussel boekt u bij de aanbieder van uw treinkaartjes en is verkrijgbaar voor een prijs van € 12. In de zomermaanden komt daar nog eens € 4 reserveringskosten bij.

(Vouw) fietsen mogen opgevouwen mee met een maximale afmeting van 120×90 cm. Daarbij moet de fiets verpakt zijn in een hoes. Onder deze voorwaarden mag een (vouw) fiets gratis mee in de IC Brussel.

Kinderen in de InterCity Brussel

Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis met u mee in de IC Brussel. Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis mee onder begeleiding van een volwassene van 18 jaar of ouder. Hierbij bent u verplicht om de kinderen (maximaal 4 per volwassene) te vermelden bij de boeking.

Voor kinderen van 12 t/m 18 jaar zijn geen kortingskaartjes of gratis vervoersbewijzen.

Prijs van treinkaartjes voor IC Brussel

Amsterdam – Antwerpen: € 20 (ma – do) en € 26 (vr – zo)
Amsterdam – Brussel: € 25 (ma – do) en € 33 (vr – zo)
Amsterdam – Brugge: € 29 (ma – do) en € 39 (vr – zo)
Amsterdam – Gent: € 29 (ma – do) en € 39 (vr – zo)
Amsterdam – Mechelen: € 25 (ma – do) en € 33 (vr – zo)

Tarieven van InterCity Brussel

Voor treintickets van IC Brussel zijn twee basistarieven; Flex en EarlyBird.

Earlybird is online te boeken tot 7 dagen voor vertrek en betreft het voordeligste tarief. Prijzen voor reizen op maandag t/m donderdag zijn voordeliger dan reizen op vrijdag, zaterdag of zondag. Omboeken of annuleren is met deze kaartjes niet mogelijk.

Flex tickets zijn afhankelijk van de reisklasse en het traject. Omboeken en annuleren van tickets met Flextarief is gratis tot de dag voor vertrek.

Huisdier of hond mee in de IC Brussel

Een huisdier lichter dan 5 kg mag gratis mee in een mand of kooi met maximale afmeting 55x30x30cm. Bij drukte in de trein dient de kooi of mand op schoot te worden gehouden.

Huisdieren of honden zwaarder dan 5 kilo dienen een ticket te kopen van € 6 ongeacht de bestemming of reisklasse.

InterCity Direct / IC Direct

InterCity Direct is de naamgeving voor de trein die rijdt op het traject van Amsterdam – Schiphol – Rotterdam – Breda. Wilt u mee op het binnenlandse traject? Dan betaalt u een toeslag voor de IC Direct. Deze kunt u opladen bij een automaat van NS.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest