Alles over Thalys

Binnenkort met de Thalys naar Parijs? Op deze pagina leest u alles over de voorwaarden, faciliteiten en beschikbare informatie. Zo weet u voor vertrek precies waar u aan toe bent. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

OV Vragen

Vragen over Thalys naar Parijs

Wat is de Thalys?

De Thalys is een hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs en vertrekt dagelijks 10 keer vanuit Nederland. De trein rijdt vanuit Nederland over de HSL naar België met een topsnelheid van 300 kilometer per uur.

Waar koop ik treintickets voor de Thalys naar Parijs?

Tickets voor de Thalys boekt u online zonder boekingskosten. Verkrijgbaar 3 tot 4 maanden voor vertrek met korting bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS international. Reisinformatie trein naar Parijs

Wat is de reistijd per Thalys naar Parijs?

Amsterdam – Parijs in 03:18 uur
Schiphol – Parijs in 03:02 uur
Rotterdam – Parijs in 02:37 uur
Utrecht – Parijs in 03:38 uur

Wat is de route van Thalys?

In Nederland stopt de Thalys op station Amsterdam CS, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal, waarna de trein via Antwerpen en Brussel naar Parijs reist.

Dagelijks zijn er tevens 3 directe verbindingen vanuit Amsterdam naar Disneyland Parijs.


Route Zon Thalys Zuid Frankrijk
Naast de Thalys die het hele jaar vanuit Amsterdam vertrekt is er in de winterperiode een ‘Ski-Thalys‘ en in de zomermaanden een ‘Zon-Thalys‘. Deze seizoensgebonden treinen reizen verder naar leuke vakantiebestemmingen.

Thalys tickets met korting

Treinkaartjes met korting zijn voor Thalys 3 tot 4 maanden voor vertrek verkrijgbaar. De tickets met het EarlyBird tarief zijn beperkt verkrijgbaar, waarna de prijs zal stijgen naar €55. Korting kan tevens worden verkregen op het binnenlandse gedeelte van de reis met een abonnement van NS.
Prijs Trein Parijs
Treintickets zijn vanaf €35 (2e klas) en € 77 (1e klas) verkrijgbaar. Verder is de prijs afhankelijk van de reisklasse, wijzigingsmogelijkheden en het boekingsmoment.

Wijzigen van Thalys ticket

De flexibiliteit is afhankelijk van de gekozen wijzigings- en annuleringsmogelijkheden. Het wijzigen of annuleren doet u direct bij de aanbieder van de treinkaartjes.

Welke Thalys tarieven zijn er?

Bij treintickets voor Thalys wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende tarieven; Standard, Comfort en Premium

Standard Thalys
Voor het ‘Standard’ tarief van Thalys zijn tickets verkrijgbaar vanaf €35. Omboeken, wijzigen of annuleren is beperkt mogelijk tegen dit tarief.
Comfort Thalys
Treinkaartjes met het comfort Thalys hebben meer flexibiliteit en zijn onbeperkt om te boeken. Wanneer u de reis annuleert ontvangt u 50% van het bestelbedrag retour op de rekening.
Premium Thalys
Tickets met het Premium tarief zijn kosteloos te wijzigen of te annuleren.

Kan ik een zitplaats reserveren?

In treinen van Thalys is het reserveren van een zitplaats verplicht en bij de boeking inbegrepen. Uw treintickets is gebonden aan een vaste reisdatum, traject en zitplaats.

Reizen kinderen gratis of voordelig mee in treinen van Thalys?

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis met u mee op schoot. Wanneer u een ticket tegen KID-tarief boekt is uw kind verzekerd van een zitplaats. Neem uw kind altijd mee in de boeking.

Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen tegen ‘MiniPrijs’ mee in de Thalys. Tickets met MiniPrijs zijn verkrijgbaar voor €15. Houdt er rekening mee dat zij altijd onder begeleiding moeten meereizen.

Alleen reizende kinderen t/m 17 jaar

Kinderen onder de 18 jaar oud mogen zelfstandig reizen, maar dienen de gehele reis in het bezit te zijn van een schriftelijke toestemming van een ouder of voogd. Deze dienen zij op aanvraag te kunnen tonen aan het personeel van de trein.

Zijn er babyvoorzieningen aanwezig?

Er zijn verschillende ruimtes ingericht in de Thalys voor de verzorging van baby’s en kinderen. Zo vindt u in rijtuig 7, 17 en 27 een ruimte met aankleedkussen, wastafel en flessenwarmer.
Thalys Tweede Klas en kinderruimte rijtuig 7
Kinderwagen in Thalys
Reist u met een kind? Dan mag u de kinderwagen gratis meenemen in treinen van Thalys. In het rijtuig waar u zit mag u deze opgevouwen/ingeklapt opbergen zonder daarbij het gangpad te blokkeren.

Fiets nemen in Thalys?

De fiets mag gratis worden meegenomen in een fietshoes of -koffer met maximale afmetingen van 135x85x30 cm. De fiets inclusief hoes/koffer mag maximaal 32 kg wegen.

De fiets kan worden geplaatst in de bagagerekken of op het balkon in rijtuig 3 of 13.
Thalys Eerste Klas rijtuig 3

Mag een huisdier of hond mee in de Thalys?

Het meebrengen van een huisdier is gratis in de Thalys. Deze dienen wel in een kooi, tas of mand van maximaal 40x30x25 cm te worden meegenomen.

Voor grote honden dient een ticket te worden gekocht tegen ’tarief-Hond’. Grote honden moeten verplicht aangelijnd zijn en een muilkorf dragen. Hulphonden hoeven geen muilkorf te dragen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Het is toegestaan om twee grote stukken bagage meenemen van maximaal 75x53x30 cm. Daarnaast één stuk handbagage. Verder geldt dat u alles zelf moet kunnen dragen, laden en lossen.

Een van de twee grote bagagestukken mag omvangrijk zijn. Een omvangrijk bagagestuk, zoals een instrument, ski, snowboard, kinderwagen of vouwfiets mag maximaal 75x53x30 cm zijn en maximaal 32 kg wegen. Voor muziekinstrumenten, ski’s en snowboards geldt een max van 2 meter.

Bagagestukken moeten staan in de daarvoor bestemde plaatsen en het gangpad niet blokkeren.

Waar moet ik klaarstaan voor de Thalys

Wij raden aan 15 tot 30 minuten voor vertrek klaar te staan op het perron. Op informatieborden staat vermeld waar uw rijtuig zich bevindt.
Thalys

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest