Alles over Thalys

Binnenkort met de Thalys naar Parijs? Op deze pagina leest u alles over de voorwaarden, faciliteiten en beschikbare informatie. Zo weet u voor vertrek precies waar u aan toe bent. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

OV Vragen

Vragen over Thalys naar Parijs

Wat is de Thalys?

De Thalys is een hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs en vertrekt dagelijks 10 keer vanuit Nederland. De trein rijdt vanuit Nederland over de HSL naar België met een topsnelheid van 300 kilometer per uur.

Waar koop ik treintickets voor de Thalys naar Parijs?

Tickets voor de Thalys boekt u online zonder boekingskosten. Verkrijgbaar 3 tot 4 maanden voor vertrek met korting bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS international. Reisinformatie trein Parijs

Wat is de reistijd per Thalys naar Parijs?

Amsterdam – Parijs in 03:18 uur
Schiphol – Parijs in 03:02 uur
Rotterdam – Parijs in 02:37 uur
Utrecht – Parijs in 03:38 uur

Wat is de route van Thalys?

In Nederland stopt de Thalys op station Amsterdam CS, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal, waarna de trein via Antwerpen en Brussel naar Parijs reist.

Dagelijks zijn er tevens 3 directe verbindingen vanuit Amsterdam naar Disneyland Parijs.


Route Thalys naar Vielsalm
Naast de Thalys die het hele jaar vanuit Amsterdam vertrekt is er in de winterperiode een ‘Ski-Thalys‘ en in de zomermaanden een ‘Zon-Thalys‘. Deze seizoensgebonden treinen reizen verder naar leuke vakantiebestemmingen.

Thalys tickets met korting

Treinkaartjes met korting zijn voor Thalys 3 tot 4 maanden voor vertrek verkrijgbaar. De tickets met het EarlyBird tarief zijn beperkt verkrijgbaar, waarna de prijs zal stijgen naar €55. Korting kan tevens worden verkregen op het binnenlandse gedeelte van de reis met een abonnement van NS.
Prijs Thalys Parijs
Treintickets zijn vanaf €35 (2e klas) en € 77 (1e klas) verkrijgbaar. Verder is de prijs afhankelijk van de reisklasse, wijzigingsmogelijkheden en het boekingsmoment.

Wijzigen van Thalys ticket

De flexibiliteit is afhankelijk van de gekozen wijzigings- en annuleringsmogelijkheden. Het wijzigen of annuleren doet u direct bij de aanbieder van de treinkaartjes.

Welke Thalys tarieven zijn er?

Bij treintickets voor Thalys wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende tarieven; Standard, Comfort en Premium

Standard Thalys
Voor het ‘Standard’ tarief van Thalys zijn tickets verkrijgbaar vanaf €35. Omboeken, wijzigen of annuleren is beperkt mogelijk tegen dit tarief.
Comfort Thalys
Treinkaartjes met het comfort Thalys hebben meer flexibiliteit en zijn onbeperkt om te boeken. Wanneer u de reis annuleert ontvangt u 50% van het bestelbedrag retour op de rekening.
Premium Thalys
Tickets met het Premium tarief zijn kosteloos te wijzigen of te annuleren.

Kan ik een zitplaats reserveren?

In treinen van Thalys is het reserveren van een zitplaats verplicht en bij de boeking inbegrepen. Uw treintickets is gebonden aan een vaste reisdatum, traject en zitplaats.

Reizen kinderen gratis of voordelig mee in treinen van Thalys?

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis met u mee op schoot. Wanneer u een ticket tegen KID-tarief boekt is uw kind verzekerd van een zitplaats. Neem uw kind altijd mee in de boeking.

Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen tegen ‘MiniPrijs’ mee in de Thalys. Tickets met MiniPrijs zijn verkrijgbaar voor €15. Houdt er rekening mee dat zij altijd onder begeleiding moeten meereizen.

Alleen reizende kinderen t/m 17 jaar

Kinderen onder de 18 jaar oud mogen zelfstandig reizen, maar dienen de gehele reis in het bezit te zijn van een schriftelijke toestemming van een ouder of voogd. Deze dienen zij op aanvraag te kunnen tonen aan het personeel van de trein.

Zijn er babyvoorzieningen aanwezig?

Er zijn verschillende ruimtes ingericht in de Thalys voor de verzorging van baby’s en kinderen. Zo vindt u in rijtuig 7, 17 en 27 een ruimte met aankleedkussen, wastafel en flessenwarmer.
Thalys Tweede Klas en kinderruimte rijtuig 7
Kinderwagen in Thalys
Reist u met een kind? Dan mag u de kinderwagen gratis meenemen in treinen van Thalys. In het rijtuig waar u zit mag u deze opgevouwen/ingeklapt opbergen zonder daarbij het gangpad te blokkeren.

Fiets nemen in Thalys?

De fiets mag gratis worden meegenomen in een fietshoes of -koffer met maximale afmetingen van 135x85x30 cm. De fiets inclusief hoes/koffer mag maximaal 32 kg wegen.

De fiets kan worden geplaatst in de bagagerekken of op het balkon in rijtuig 3 of 13.
Thalys Eerste Klas rijtuig 3

Mag een huisdier of hond mee in de Thalys?

Het meebrengen van een huisdier is gratis in de Thalys. Deze dienen wel in een kooi, tas of mand van maximaal 40x30x25 cm te worden meegenomen.

Voor grote honden dient een ticket te worden gekocht tegen ’tarief-Hond’. Grote honden moeten verplicht aangelijnd zijn en een muilkorf dragen. Hulphonden hoeven geen muilkorf te dragen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Het is toegestaan om twee grote stukken bagage meenemen van maximaal 75x53x30 cm. Daarnaast één stuk handbagage. Verder geldt dat u alles zelf moet kunnen dragen, laden en lossen.

Een van de twee grote bagagestukken mag omvangrijk zijn. Een omvangrijk bagagestuk, zoals een instrument, ski, snowboard, kinderwagen of vouwfiets mag maximaal 75x53x30 cm zijn en maximaal 32 kg wegen. Voor muziekinstrumenten, ski’s en snowboards geldt een max van 2 meter.

Bagagestukken moeten staan in de daarvoor bestemde plaatsen en het gangpad niet blokkeren.

Waar moet ik klaarstaan voor de Thalys

Wij raden aan 15 tot 30 minuten voor vertrek klaar te staan op het perron. Op informatieborden staat vermeld waar uw rijtuig zich bevindt.
Thalys

Mis niks!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Waarom alleen noodzakelijk reizen met de trein?

Waarom alleen noodzakelijk reizen met de trein?

Het kabinet versoepelt de Coronamaatregelen steeds meer. Ook de NS rijdt weer op volle capaciteit, maar waarom mogen we dan alleen met de trein als dit noodzakelijk is? Deze vraag krijgen wij regelmatig binnen via het contactformulier en hier is eigenlijk geen kort...

Alles over: Trein naar Düsseldorf

Alles over: Trein naar Düsseldorf

Düsseldorf is een bruisende en hippen stad. Hier is werkelijk waar van alles te beleven. Winkelen op de Königsallee, ontdek de historische Altstadt en geniet van het uitzicht in de 234 meter hoge Rheinturm. Maak daarna een heerlijke rondvaart over de Rijn en ga...

Alles over: Trein naar Keulen

Alles over: Trein naar Keulen

Een mini-stedentrip, dagje shoppen of een gezellige kerstmarkt? Reis met de trein naar Keulen! Maak een wandeling door het gezellige stadshart met de Dom, Televisietoren en verschillende musea. Kom vervolgens even tot rust bij één van de restaurantjes aan de Rijn en...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders