ICE International

De InterCity Express (ICE) vertrekt dagelijks vanuit Nederland naar bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Op het traject behaalt deze hogesnelheidstrein snelheden van 300 kilometer per uur, waarmee de ICE International behoort tot één van de snelste, modernste en comfortabelste treinen ter wereld. Voor veel reizigers is de treinreis per ICE International al een ervaring op zich.

Wil je met de trein naar Düsseldorf of Frankfurt? Je boekt al voor 19 euro een treinticket per ICE International naar Düsseldorf en voor 39 euro zit je al in Frankfurt.

Treinkaartjes voor dit tarief zijn 1 tot 6 maanden voor vertrek verkrijgbaar. Voldoende ruimte dus om de reis te plannen. Houdt er wel rekening mee dat er een beperkt aantal goedkope treinkaartjes verkrijgbaar is. Ontdek de beschikbaarheid via onze website en maak gebruik van de boekingstool of bestelknoppen. In de regel profiteren vroegboekers altijd van de voordeligste kaartjes.

Route: ICE international naar Duitsland

ICE international heeft in Nederland verschillende opstapplaatsen, zoals Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal. Vervolgens rijdt de trein door Duitsland en kunt u uitstappen bij steden als Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, München, Mannheim, Wenen, Karlsruhe, Basel, Zurich en Bern. Voor de reizigers naar Zwitserland rijdt de trein na Frankfurt nog door langs Mannheim, Karlsruhe, Basel, Zurich en Bern. Met een overstap zijn ook Hamburg, München en Wenen bereikbaar per ICE international.

Route ICE International

Reis comfortabel, voordelig en snel met de ICE-treinen


Beoordeling/Review ICE International

Logo ICE International

Benieuwd naar de service aan boord, het comfort, de snelheid en prijs? Wij hebben de ICE International met een “Goed” beoordeeld.

Treinen van ICE International zijn modern, voordelig en snel. Daarmee is deze internationale trein het aangewezen vervoersmiddel voor de treinreis naar Duitsland. Er is ruim voldoende personeel aanwezig voor vragen en hulp en de catering aan boord zorgt voor een ongekende ervaring. De stoelen zijn comfortabel en bieden voldoende beenruimte. Verder zijn er aangewezen plaatsen voor uw bagage en is alles voor vertrek netjes schoongemaakt. De trein stopt enkel op hoofdstations in Nederland en is met een reistijd van 02:11 uur naar Düsseldorf en 02:38 uur naar Keulen razendsnel. Treintickets per naar Duitsland zijn 180 dagen voor vertrek boekbaar voor slechts € 20 (zeer scherp).

Beoordeling
Service Goed
Comfort Goed
Snelheid Goed
Prijs Zeer Goed

ICE International tickets boeken

Overtuigd van deze internationale trein en binnenkort een leuke bestemming in Duitsland bezoeken? Boek treintickets voor de InterCity Express via de onderstaande link al vanaf 20 euro per enkele reis.

ICE International naar Keulen

Reis per ICE International naar Keulen en bestel tickets online zonder bijkomende boekingskosten. Tweedeklas verkrijgbaar vanaf €20 en Eerste klas vanaf €40. Rijtuigen zijn modern en uiterst comfortabel, waarbij de trein is uitgerust met verschillende luxe compartimenten.

Wanneer je kiest voor de InterCity Express International naar Keulen reist kan je op station Amsterdam, Utrecht of Arnhem opstappen voor een directe verbinding en een reistijd van slechts 02:38 uur vanaf Amsterdam CS. Treintickets naar Keulen zijn 180 dagen voor vertrek te boeken met korting (vroegboekkorting) vanaf € 20. Naar mate de reisdatum nadert zullen de prijzen enkel nog stijgen, dus wilt u binnenkort met de ICE International naar Keulen? Aarzel niet langer en boek uw tickets direct.

Düsseldorf is magistraal! De lang gestrekte winkelstraten, de reusachtige Dom van Keulen en de romantische spoorbrug over de Rijn maken dit één van onze favoriete bestemmingen.

ICE International naar Düsseldorf

Binnenkort met de trein naar Düsseldorf? Reis binnen 02:11 uur van Amsterdam Centraal per ICE International naar Düsseldorf vanaf € 20. Het is tevens mogelijk om op te stappen op station Utrecht of Arnhem Centraal. Voor eventuele vragen of hulp is er altijd voldoende personeel aanwezig en onderweg kunt u genieten van de bistro aan boord. De comfortabele stoelen, het reisgemak en het uitzicht zorgen voor een ontspannen en ongeëvenaarde reiservaring.

Treintickets voor deze internationale trein naar Düsseldorf zijn 180 dagen voor vertrek te boeken met vroegboekkorting, waarna de tarieven oplopen. Bezienswaardigheden in Düsseldorf zijn: Altstadt (het oude stadscentrum), Medienhafen (leuke gebouwen en de haven van Düsseldorf), St. Lambertus (mooie kerk), Ruïne van Kaiserpfalz (paleis van de keizer uit de 10e eeuw) en de Köningsallee (luxe winkelstraat).

Tarieven van de ICE international

De tarieven zijn afhankelijk van het boekingsmoment, de reisklasse en de flexibiliteit. Met flexibiliteit worden de annulerings- en omboekingsmogelijkheden bedoeld.

Voorbeeld tarieven

In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van tarieven voor de treinreis van Amsterdam naar Keulen of Düsseldorf per ICE International.

Bestemming Klasse Supersparpreis Europa Sparpreis Europa Flexpreis
Düsseldorf 2e klas € 20,00 € 25 € 64,20
1e klas € 40,00 € 45 € 106,30
Keulen 2e klas € 20,00 € 25 € 71,20
1e klas € 40,00 € 45 € 117,80

Plattegrond ICE International

Na betaling en reservering van een zitplaats ontvangt uw ICE International tickets inclusief rijtuig- en zitplaatsnummer. Op het perron van internationale treinen vindt u vervolgens terug waar u kunt klaarstaan als de trein arriveert. Op de display boven de zitplaats vindt u de zitplaatsnummers en staat of de stoel gereserveerd is. De ICE International bestaat uit 8 rijtuigen met 402 zitplaatsen en beschikt over een familierijtuig, bistrorijtuig en voldoende plaats voor (zwaar) beperkten en begeleiders.

De rijtuignummers van ICE International lopen van 21 t/m 29 en in een aantal gevallen van 31 t/m 39, waarbij 21 hetzelfde is als 31, 22 hetzelfde als 32 en 23 als 33 (enzovoort).

Tweede Klas rijtuig 21, 22 en 23

ICE International Rijtuig 21
ICE International Rijtuig 22
ICE International Rijtuig 23

Rijtuig 21 beschikt over 56 Tweede Klas zitplaatsen en 4 BahnComfort plaatsen. Het gaat om een stilterijtuig met een panoramacabine voorin, waarbij u kunt meekijken met de machinist! Rijtuig 22 en 23 beschikken in totaal over 146 Tweede Klas zitplaatsen met een toilet in het midden. Verder beschikken de Tweede Klas zitplaatsen over 1 stopcontact per 2 stoelen.

Tweede Klas rijtuig 25 – 35

ICE International Rijtuig 23 met familieruimtes en rolstoelplekken

Het Tweede Klas rijtuig 25 biedt plaats aan 24 reizigers en beschikt tevens over een rolstoelplaats inclusief belgeider en 4 zitplaatsen voor (zwaar) beperkten. Daarnaast vindt u in dit treinstel een familieafdeling voor ouders met kinderen en een speelhoek om kinderen onderweg te vermaken.

Tweede Klas rijtuig 26 – 36

Bistrorijtuig in ICE International

Het bistrorijtuig vindt u in rijtuignummer 26 of 36 met een ontmoetingsruimte en 12 zitplaatsen om uw eenvoudige maaltijd, sandwiches, salades, warme snacks of een drank te nuttigen. In een aantal treinen van ICE International wordt zelfs catering aan de zitplaats aangeboden. Betalen kan contant of per Creditcard.

Tweede Klas rijtuig 27 – 37

ICE International rijtuig 27

In rijtuig 27 vindt u 2 plaatsen voor (zwaar) beperkten, 46 Tweede Klas zitplaatsen en 11 BahnComfort plaatsen. Bagage kan worden geplaatst aan het begin van het rijtuig in de daarvoor bestemde plaatsen en hier bevinden zich ook de toiletten.

Eerste Klas rijtuig 28 – 38

ICE International Eerste Klas rijtuig 27

De Eerste Klas rijtuigen bevinden zich achterin de trein, waarbij u in rijtuig 28 de eerste 34 Eerste Klas zitplaatsen treft. Tevens bevinden zich hier nog 6 BahnComfort en 6 VIP plaatsen en een toilet bij de ingang.

Tweede Klas rijtuig 29 – 39

ICE International Eerste Klas rijtuig 27

De overige Eerste Klas zitplaatsen zijn te vinden in rijtuig 29. Met 39 zitplaatsen (1e klas) en 8 loungeplaatsen is dit een zeer comfortabel rijtuig. De zitplaatsen in het Lounge compartiment bevinden zich in een stiltecoupé.

Impressie video ICE International

Bekijk de onderstaande impressie video van de ICE International.

Tijdens de reis kunt u genieten van de bezienswaardigheden, natuur en omgeving.

Impressie foto’s ICE International


Reisinformatie Keulen AmsterdamZitplaats ICE International
Eten in Thalys

Trajecten ICE International


ICE International naar Wenen

Wilt u met de ICE International naar Wenen? De ICE International vertrekt dagelijks vanaf Amsterdam Centraal en brengt u met 1 keer overstappen op station Frankfurt Hbf en een van reistijd van 11 uur en 13 minuten naar Wenen. Tickets voor de ICE International naar...

Lees meer

ICE International naar Bern

Wilt u met de ICE International naar Bern? De ICE International vertrekt dagelijks 6x (in de winter) of 7x (in de zomer) vanaf Amsterdam Centraal met een reistijd van 8 uur en 24 minuten per ICE International naar Bern. Voor de treinreis naar Bern hoeft u slechts 1...

Lees meer

ICE International naar Zurich

Wilt u met de ICE International naar Zurich? De ICE International vertrekt dagelijks 6x (in de winter) of 7x (in de zomer) vanaf Amsterdam Centraal met een reistijd van 8 uur en 14 minuten per ICE International naar Zurich. Tickets voor de ICE International naar...

Lees meer

ICE International naar Basel

Wilt u met de ICE International naar Basel? De ICE International vertrekt dagelijks 6x (in de winter) of 7x (in de zomer) vanaf Amsterdam Centraal, waarvan één directe verbinding met een reistijd van 6 uur en 45 minuten per ICE International naar Basel. Tickets voor...

Lees meer

ICE International naar Mannheim

Wilt u met de ICE International naar Mannheim? De ICE International vertrekt dagelijks 7 keer vanaf Amsterdam Centraal, waarvan één directe verbinding per ICE International naar Mannheim. Tickets voor de ICE International naar Mannheim zijn 180 dagen voor vertrek...

Lees meer

ICE International naar Karlsruhe

Wilt u met de ICE International naar Karlsruhe? De ICE International vertrekt dagelijks 7 keer vanaf Amsterdam Centraal, waarvan één directe verbinding per ICE International naar Karlsruhe. Tickets voor de ICE International naar Karlsruhe zijn 180 dagen voor vertrek...

Lees meer

ICE International naar Munchen

Wilt u met de ICE International naar München? De ICE International vertrekt dagelijks 7 keer vanaf Amsterdam Centraal, waarna u in Duisburg of Düsseldorf kunt overstappen op de ICE International naar München. Tickets voor de ICE International naar München zijn 180...

Lees meer
ICE International naar Frankfurt

ICE International naar Frankfurt

Wilt u met de ICE International naar Frankfurt? De ICE International vertrekt dagelijks 7 keer naar Frankfurt vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Utrecht en Arnhem Centraal afreist naar deze Duitse bestemming. Tickets voor de ICE International naar Frankfurt...

Lees meer
ICE International naar Keulen

ICE International naar Keulen

Wilt u met de ICE International naar Keulen? De ICE International vertrekt dagelijks 7 keer naar Keulen vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Utrecht en Arnhem Centraal afreist naar deze Duitse bestemming. Tickets voor de ICE International naar Keulen zijn al...

Lees meer
ICE International naar Dusseldorf

ICE International naar Dusseldorf

Wilt u met de ICE International naar Düsseldorf? De ICE International vertrekt dagelijks 7 keer naar Düsseldorf vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Utrecht en Arnhem Centraal afreist naar deze Duitse bestemming. Tickets voor de ICE International naar Düsseldorf...

Lees meer
ICE International naar Duisburg

ICE International naar Duisburg

Wilt u met de ICE International naar Duisburg? De ICE International vertrekt dagelijks 7 keer naar Duisburg vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Utrecht en Arnhem Centraal afreist naar deze Duitse bestemming. Tickets voor de ICE International naar Duisburg zijn...

Lees meer
ICE International naar Oberhausen

ICE International naar Oberhausen

Wilt u met de ICE International naar Oberhausen? De ICE International vertrekt dagelijks 7 keer naar Oberhausen vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Utrecht en Arnhem Centraal afreist naar deze Duitse bestemming. Tickets voor de ICE International naar Oberhausen...

Lees meer

Pin It on Pinterest