Bezoek Duitsland per trein voor een citytrip

Duitsland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, bruisende cultuur en schitterende landschappen. Er zijn dan ook tal van geweldige bestemmingen voor een citytrip, waarbij je heerlijk kan winkelen, wandelen of ontspannen. Natuurlijk bezoek je deze citytrip bestemmingen in Duitsland per trein en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

Leukste Steden in Duitsland

1.) Berlijn: een cultureel paradijs

Berlijn, de dynamische hoofdstad van Duitsland, is een smeltkroes van geschiedenis, kunst en cultuur. Van de iconische Brandenburger Tor tot de levendige straten van Kreuzberg, de stad ademt een unieke sfeer. Verken de historische bezienswaardigheden zoals de Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie, of geniet van de creatieve energie in galeries en straatkunst in wijken als Friedrichshain en Prenzlauer Berg.

Bekijk ook: treintickets naar Berlijn

  • Wandelroute: Maak een wandeling langs de East Side Gallery, een lang stuk van de Berlijnse Muur dat is beschilderd door verschillende kunstenaars.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Brandenburger Tor, het Holocaustmonument en het Museuminsel met onder andere het Pergamonmuseum.
  • Winkelstraten: Ku’damm (Kurfürstendamm) is een beroemde winkelstraat met designerboetieks en warenhuizen.
  • Eetgelegenheden: Probeer de currywurst bij Curry 36 of geniet van een traditionele Duitse maaltijd in een Biergarten zoals Prater Garten.

2.) Hannover: groen & gezellig

Hannover, gelegen in het hart van Nedersaksen, staat bekend om zijn prachtige parken en levendige evenementen. Bezoek de Herrenhausen-tuinen, een van de mooiste barokke tuinen van Europa, of verken het historische oude stadscentrum met zijn charmante vakwerkhuizen. Hannover biedt ook een scala aan culturele attracties, waaronder musea, theaters en concertzalen.

Bekijk ook: treintickets naar Hannover

  • Wandelroute: Verken de Herrenhausen-tuinen, met prachtige barokke tuinen en paleizen.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Altstadt met zijn vakwerkhuizen, en het Neues Rathaus (Nieuwe Stadhuis) met zijn indrukwekkende uitzicht vanaf de koepel.
  • Winkelstraten: De Georgstraße is een levendige winkelstraat met boetieks, warenhuizen en cafés.
  • Eetgelegenheden: Probeer traditionele Duitse gerechten bij Restaurant 11A of geniet van internationale gerechten bij Clichy.

3.) Dresden: een Juweel aan de Elbe

Dresden, de hoofdstad van Saksen, wordt vaak beschouwd als een van de mooiste steden van Duitsland. Gelegen aan de oevers van de rivier de Elbe, staat de stad bekend om zijn indrukwekkende barokke architectuur, waaronder de beroemde Frauenkirche en het Zwinger-paleis. Maak een wandeling langs de Elbe en geniet van het prachtige uitzicht op de historische skyline van Dresden.

Bekijk ook: treintickets naar Dresden

  • Wandelroute: Loop langs de rivier de Elbe en geniet van het uitzicht op de historische skyline van Dresden.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Frauenkirche, het Zwinger-paleis en de Semperoper, het operagebouw van Dresden.
  • Winkelstraten: De Prager Straße is een populaire winkelstraat met winkels, boetieks en restaurants.
  • Eetgelegenheden: Probeer Saksische specialiteiten bij Pulverturm Restaurant of geniet van Italiaanse gerechten bij Trattoria Toscana.

4.) Hamburg: havenstad met karakter

Hamburg, een bruisende havenstad in het noorden van Duitsland, heeft veel te bieden voor citytrippers. Verken de levendige wijk St. Pauli met zijn beroemde Reeperbahn, bezoek de historische pakhuizen van de Speicherstadt, of maak een boottocht door de haven van Hamburg, een van de grootste havens van Europa. Met zijn rijke maritieme geschiedenis en levendige cultuur is Hamburg een fascinerende bestemming.

Bekijk ook: treintickets naar Hamburg

  • Wandelroute: Maak een wandeling door de Speicherstadt, de historische pakhuizen van Hamburg die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Reeperbahn, de beroemde uitgaansstraat van Hamburg, en de Elbphilharmonie, een iconisch concertgebouw aan de Elbe.
  • Winkelstraten: De Mönckebergstraße is een drukke winkelstraat met grote warenhuizen en boetieks.
  • Eetgelegenheden: Probeer verse vis bij Fischereihafen Restaurant of geniet van een hamburger bij The Bird.

5.) München: traditie & moderniteit

München, de hoofdstad van Beieren, is een stad waar traditie en moderniteit samenkomen. Bezoek het beroemde Marienplatz met zijn historische stadhuis en de imposante Frauenkirche, of geniet van een biertje in een van de vele traditionele biergartens. Voor kunstliefhebbers biedt München ook een scala aan musea en galerieën, waaronder de beroemde Alte Pinakothek en de Pinakothek der Moderne.

Bekijk ook: treintickets naar München

  • Wandelroute: Verken de Englischer Garten, een van de grootste stadsparken ter wereld, en bezoek de biergartens zoals de Chinesischer Turm.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Marienplatz met het Neues Rathaus en de Viktualienmarkt, een levendige markt met lokale lekkernijen.
  • Winkelstraten: De Maximilianstraße is een luxe winkelstraat met designerboetieks en juweliers.
  • Eetgelegenheden: Probeer Beierse gerechten bij Hofbräuhaus of geniet van internationale gerechten bij Brenner Grill.

6.) Keulen: domstad aan de Rijn

Keulen, gelegen aan de oevers van de Rijn, is een levendige stad met een rijke geschiedenis. Het indrukwekkende Keulse Dom, een van de grootste kathedralen ter wereld, domineert de skyline van de stad. Verken de sfeervolle Altstadt met zijn kronkelende steegjes en gezellige bierhuizen, of breng een bezoek aan een van de vele musea, waaronder het Museum Ludwig en het Römisch-Germanisches Museum.

Bekijk ook: treintickets naar Keulen

  • Wandelroute: Loop langs de Rijn en geniet van het uitzicht op de Dom van Keulen, een van de grootste kathedralen ter wereld.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Altstadt met zijn historische gebouwen en gezellige pleinen, en de Kölner Zoo, een van de oudste dierentuinen van Duitsland.
  • Winkelstraten: De Schildergasse is een drukke winkelstraat met grote warenhuizen en boetieks.
  • Eetgelegenheden: Probeer Keulse specialiteiten bij Brauhaus Sion of geniet van Italiaanse gerechten bij L’Oliva.

7.) Düsseldorf: mode & cultuur

Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, staat bekend om zijn bruisende winkelstraten, moderne architectuur en levendige kunstscene. Bezoek de beroemde Königsallee, een van de meest exclusieve winkelstraten van Europa, of verken de hippe wijk Medienhafen met zijn trendy bars en restaurants. Met zijn diverse culturele aanbod en kosmopolitische sfeer is Düsseldorf een must-visit voor citytrippers.

Bekijk ook: treintickets naar Düsseldorf

  • Wandelroute: Verken de Medienhafen, een moderne wijk met futuristische architectuur en gezellige terrasjes.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de Königsallee, een chique winkelstraat met exclusieve boetieks, en de Rheinturm, een televisietoren met een panoramisch uitzicht over de stad.
  • Winkelstraten: De Schadowstraße is een populaire winkelstraat met grote warenhuizen en boetieks.
  • Eetgelegenheden: Probeer lokale gerechten bij Brauerei zum Schiffchen of geniet van Aziatische fusiongerechten bij Nagaya.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest