Speciale Orangjedienstregeling op Koningsdag 2024

Op 27 april 2024 zal Nederland weer gehuld zijn in oranje ter ere van Koningsdag. Om festiviteiten en evenementen in het hele land bereikbaar te houden, hanteert de Nederlandse Spoorwegen (NS) een speciale Oranjedienstregeling met extra en langere treinen om feestvierders naar hun bestemming te brengen. Ook tijdens Koningsnacht zullen er op geselecteerde trajecten rond Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam meer en langere treinen rijden. Daarbij zet NS extra personeel in om reizigers te assisteren en treinen en stations schoon te houden.

Koninklijke familie bezoekt Emmen

Dit jaar zal de Koninklijke familie Emmen bezoeken, waardoor het station in samenwerking met ProRail en Arriva in Koningsdagsfeer zal worden gebracht. Voor reizigers in de richting van Emmen wordt aangeraden vroegtijdig te arriveren, om vertraging te voorkomen.

Ga goed voorbereid op pad!

Met de Oranjedienstregeling anticipeert NS op de verwachte drukte in steden zoals Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Op minder drukke trajecten kan het voorkomen dat er minder treinen rijden. NS adviseert reizigers om ruim de tijd te nemen voor hun reis en om voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies. Reizigers zonder abonnement kunnen eenvoudig in- en uitchecken met hun bankpas.

Bereikbaarheid Amsterdam

Naar verwachting zullen er op Koningsdag zullen ongeveer 200.000 feestvierders per trein naar Amsterdam reizen. Het centrum van de festiviteiten is bereikbaar via station Amsterdam Centraal. NS raadt bezoekers van dance-evenementen aan om gebruik te maken van het dichtstbijzijnde station. Stations Amsterdam Science Park en Amsterdam RAI blijven, zoals voorgaande jaren, gesloten op Koningsdag.

Bezoekers van Loveland worden aangeraden te reizen via station Amsterdam Amstel, terwijl bezoekers van evenementen in de RAI en het Olympisch Stadion moeten reizen via station Amsterdam Zuid.

Alcoholbeleid en gesloten bagagekluizen

NS roept feestvierders op om Koningsdag gezellig te houden, zowel voor henzelf als voor de medewerkers die die dag werken. Er gelden echter enkele maatregelen: van vrijdagavond 26 april 19:00 uur tot zondagochtend 28 april 07:00 uur is alcoholgebruik niet toegestaan in de treinen en op de stations, en er zal geen alcohol worden verkocht op de stations.

Bovendien zullen in deze periode de bagagekluizen en -depots op de stations Amsterdam Centraal, Breda, Eindhoven Centraal en Utrecht Centraal gesloten zijn.

Internationale treinreizen

Internationale treinen zullen volgens de reguliere dienstregeling blijven rijden. NS adviseert reizigers die vanuit Amsterdam een vliegtuig moeten halen of met de internationale trein reizen om op tijd te vertrekken vanwege de verwachte drukte, en om hun reis te controleren via de NS International app.

ProRail

Honderden treindienstleiders vanuit 12 verkeersleidingposten in het hele land zullen op 27 april het treinverkeer in goede banen leiden. Diesellocomotieven staan klaar op verschillende locaties om eventuele storingen snel op te lossen. Er is ook een maximale inzet van incidentenbestrijders om een vlotte Koningsdag op het spoor te garanderen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest