Alles over internationale treintickets

Lees alles over internationale treintickets. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier.

Vragen over Internationale Treintickets

Waar kan ik internationale treintickets kopen?

Internationale treintickets zijn online zonder boekingskosten verkrijgbaar bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Hoe vindt ik de laagste prijs voor treinkaartjes naar het buitenland?

De laagste prijs vindt u altijd bij Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij raden aan om tickets vroeg te boeken voor maximale korting. Daarnaast zijn de reisklasse en wijzigingsmogelijkheden van invloed op de ticketprijs.

Wanneer kan ik internationale treintickets boeken?

De periode waarop treintickets kunnen worden geboekt is afhankelijk van de aanbieder en internationale trein.
Thalys en Belgische/Franse bestemmingen: 4 maanden van tevoren
Eurostar en Engelse/Britse bestemmingen: 180 dagen voor vertrek
ICE International, IC Berlijn en Duitse bestemmingen: ongeveer 180 dagen voor vertrek
– Nachttreinen door Duitsland en verre bestemmingen: ongeveer 122 dagen voor vertrek

Waar vind ik het perron voor internationale treinreizen?

U kunt de aankomst- vertrektijden en het perron voor vertrek controleren via de internationale reisplanner. Deze is hier te vinden.

Geld terug bij annuleren van tickets?

Afhankelijk van de gekozen flexibiliteit zijn internationale treintickets kosteloos te annuleren. Voor de goedkoopste tarieven wordt vaak een vergoeding gevraagd voor het terugkrijgen van geld.

In- en uitchecken met internationale treintickets

Met de vierkante QR-code op het internationale treinticket kan worden in- en uitgecheckt bij OV poortjes in Nederland. Dezelfde code wordt door de conducteur gebruikt om de geldigheid te bepalen.
Inchecken internationaal treinticket

Geen tickets ontvangen, maar wel betaald?

Het gebeurd eigenlijk nooit, maar het kan natuurlijk voorkomen. Controleer altijd eerst even uw ongewenste mail, want wellicht dat de tickets hierin zijn beland.

Wanneer u daadwerkelijk geen treinkaartjes heeft ontvangen dient u de aanbieder te bepalen, waarna u direct contact opneemt met de verkopende partij. Meest voorkomend: TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Over het algemeen mag u 2 grote stukken bagage en een tas handbagage meenemen. Hoofdregel is dat u de tassen zelf kunt dragen.

Mag ik mijn hond of huisdier meenemen in de trein?

Honden en huisdieren zijn in de meeste treinen gratis en aangelijnd toegestaan. In sommige gevallen dient een extra ticket te worden gekocht, is een huisdier verboden of dient deze een muilkorf om te hebben.

Mag mijn fiets mee in de internationale trein?

Voor fietsen in internationale treinen zijn verschillende regels van toepassing. Zo is er in de InterCity Berlijn bijvoorbeeld een speciaal fietsrijtuig, maar dient de fiets in treinen van ICE International of Thalys opgevouwen te worden vervoerd.

Maximale afmetingen en een apart ticket zijn van toepassing op het meebrengen van een fiets in een internationale trein.

Ontvang acties

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders