Alles over internationale treintickets

Lees alles over internationale treintickets. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier.

Vragen over Internationale Treintickets

Waar kan ik internationale treintickets kopen?

Internationale treintickets zijn online zonder boekingskosten verkrijgbaar bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Hoe vindt ik de laagste prijs voor treinkaartjes naar het buitenland?

De laagste prijs vindt u altijd bij Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij raden aan om tickets vroeg te boeken voor maximale korting. Daarnaast zijn de reisklasse en wijzigingsmogelijkheden van invloed op de ticketprijs.

Wanneer kan ik internationale treintickets boeken?

De periode waarop treintickets kunnen worden geboekt is afhankelijk van de aanbieder en internationale trein.
Thalys en Belgische/Franse bestemmingen: 4 maanden van tevoren
Eurostar en Engelse/Britse bestemmingen: 180 dagen voor vertrek
ICE International, IC Berlijn en Duitse bestemmingen: ongeveer 180 dagen voor vertrek
– Nachttreinen door Duitsland en verre bestemmingen: ongeveer 122 dagen voor vertrek

Waar vind ik het perron voor internationale treinreizen?

U kunt de aankomst- vertrektijden en het perron voor vertrek controleren via de internationale reisplanner. Deze is hier te vinden.

Geld terug bij annuleren van tickets?

Afhankelijk van de gekozen flexibiliteit zijn internationale treintickets kosteloos te annuleren. Voor de goedkoopste tarieven wordt vaak een vergoeding gevraagd voor het terugkrijgen van geld.

In- en uitchecken met internationale treintickets

Met de vierkante QR-code op het internationale treinticket kan worden in- en uitgecheckt bij OV poortjes in Nederland. Dezelfde code wordt door de conducteur gebruikt om de geldigheid te bepalen.
Inchecken internationaal treinticket

Geen tickets ontvangen, maar wel betaald?

Het gebeurd eigenlijk nooit, maar het kan natuurlijk voorkomen. Controleer altijd eerst even uw ongewenste mail, want wellicht dat de tickets hierin zijn beland.

Wanneer u daadwerkelijk geen treinkaartjes heeft ontvangen dient u de aanbieder te bepalen, waarna u direct contact opneemt met de verkopende partij. Meest voorkomend: TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Over het algemeen mag u 2 grote stukken bagage en een tas handbagage meenemen. Hoofdregel is dat u de tassen zelf kunt dragen.

Mag ik mijn hond of huisdier meenemen in de trein?

Honden en huisdieren zijn in de meeste treinen gratis en aangelijnd toegestaan. In sommige gevallen dient een extra ticket te worden gekocht, is een huisdier verboden of dient deze een muilkorf om te hebben.

Mag mijn fiets mee in de internationale trein?

Voor fietsen in internationale treinen zijn verschillende regels van toepassing. Zo is er in de InterCity Berlijn bijvoorbeeld een speciaal fietsrijtuig, maar dient de fiets in treinen van ICE International of Thalys opgevouwen te worden vervoerd.

Maximale afmetingen en een apart ticket zijn van toepassing op het meebrengen van een fiets in een internationale trein.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

5x wandelen: leuke wandelroutes in Berlijn

5x wandelen: leuke wandelroutes in Berlijn

Laat de straten van Berlijn je gids zijn terwijl je door de verschillende wijken dwaalt. Onderweg zul je lokale lekkernijen ontdekken, verborgen plekjes vinden en genieten van de levendige atmosfeer die de stad te bieden heeft. Verlies jezelf in de diversiteit van...

NS International: 7 Europese bestemmingen met korting

NS International: 7 Europese bestemmingen met korting

Ben je op zoek naar een onvergetelijke reiservaring met de trein? NS International biedt een scala aan opwindende bestemmingen waar geschiedenis, cultuur en avontuur samenkomen. Hier zijn 7 leuke Europese bestemmingen, waarvoor je treinkaartjes bij NS International...

Trein & Wandelen in Parijs

Trein & Wandelen in Parijs

Ontdek de stad van liefde, licht met onvergetelijke wandelingen! Parijs, met zijn sfeervolle straten en charmante pleinen, is een waar paradijs voor liefhebbers van wandelen. Laat je betoveren door de magie van de stad terwijl je deze sprankelende wandelroutes...

Pin It on Pinterest