Alles over internationale treintickets

Lees alles over internationale treintickets. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier.

Vragen over Internationale Treintickets

Waar kan ik internationale treintickets kopen?

Internationale treintickets zijn online zonder boekingskosten verkrijgbaar bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Hoe vindt ik de laagste prijs voor treinkaartjes naar het buitenland?

De laagste prijs vindt u altijd bij Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij raden aan om tickets vroeg te boeken voor maximale korting. Daarnaast zijn de reisklasse en wijzigingsmogelijkheden van invloed op de ticketprijs.

Wanneer kan ik internationale treintickets boeken?

De periode waarop treintickets kunnen worden geboekt is afhankelijk van de aanbieder en internationale trein.
Thalys en Belgische/Franse bestemmingen: 4 maanden van tevoren
Eurostar en Engelse/Britse bestemmingen: 180 dagen voor vertrek
ICE International, IC Berlijn en Duitse bestemmingen: ongeveer 180 dagen voor vertrek
– Nachttreinen door Duitsland en verre bestemmingen: ongeveer 122 dagen voor vertrek

Waar vind ik het perron voor internationale treinreizen?

U kunt de aankomst- vertrektijden en het perron voor vertrek controleren via de internationale reisplanner. Deze is hier te vinden.

Geld terug bij annuleren van tickets?

Afhankelijk van de gekozen flexibiliteit zijn internationale treintickets kosteloos te annuleren. Voor de goedkoopste tarieven wordt vaak een vergoeding gevraagd voor het terugkrijgen van geld.

In- en uitchecken met internationale treintickets

Met de vierkante QR-code op het internationale treinticket kan worden in- en uitgecheckt bij OV poortjes in Nederland. Dezelfde code wordt door de conducteur gebruikt om de geldigheid te bepalen.
Inchecken internationaal treinticket

Geen tickets ontvangen, maar wel betaald?

Het gebeurd eigenlijk nooit, maar het kan natuurlijk voorkomen. Controleer altijd eerst even uw ongewenste mail, want wellicht dat de tickets hierin zijn beland.

Wanneer u daadwerkelijk geen treinkaartjes heeft ontvangen dient u de aanbieder te bepalen, waarna u direct contact opneemt met de verkopende partij. Meest voorkomend: TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS International.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Over het algemeen mag u 2 grote stukken bagage en een tas handbagage meenemen. Hoofdregel is dat u de tassen zelf kunt dragen.

Mag ik mijn hond of huisdier meenemen in de trein?

Honden en huisdieren zijn in de meeste treinen gratis en aangelijnd toegestaan. In sommige gevallen dient een extra ticket te worden gekocht, is een huisdier verboden of dient deze een muilkorf om te hebben.

Mag mijn fiets mee in de internationale trein?

Voor fietsen in internationale treinen zijn verschillende regels van toepassing. Zo is er in de InterCity Berlijn bijvoorbeeld een speciaal fietsrijtuig, maar dient de fiets in treinen van ICE International of Thalys opgevouwen te worden vervoerd.

Maximale afmetingen en een apart ticket zijn van toepassing op het meebrengen van een fiets in een internationale trein.

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders