Blog

Leukste Kerstmarkten in Nederland

Goedkope treinkaartjes met kerst

Het is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Niet alleen de feestdagen en oudjaarsavond maken deze dagen speciaal. Ook de evenementen, activiteiten en kerstmarkten in Nederland maken het verschil. Denk aan bijvoorbeeld het Amsterdam Light Festival, een NS Wandeling of een dagje weg met een goedkoop treinkaartje. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen leuke kerstmarkten in Nederland georganiseerd. Wil jij iets leuks doen deze maand? Bezoek dan een leuke kerstmarkt in Nederland.

kerstmarkt, trein Amsterdam, Trein Den Haag, Trein Deventer, Trein Maastricht, Trein Valkenburg

Lees verder

NS Wandeling Baarnse Bossen (De Vuursche)

Wandelen

Binnenkort een dagje wandelen? Kijk dan eens naar NS Wandeling Baarnse Bossen (De Vuursche). Van oudsher is De Vuursche een uitgestrekt heidegebied. Later werd dit omgebouwd tot buitenverblijven, tuinen en parkbossen, waardoor diversiteit ontstond in het oorspronkelijke heidegebied. Je start de route van 9 of 13 kilometer op station Baarn en vertrekt weer vanaf station Hollandse Rading. Heb je nog een treinkaartje nodig voor deze NS wandeling? Kijk dan even tussen de aanbiedingen voor een NS dagkaart, dagretour of treinkaartje enkele reis.

Trein Baarn

Lees verder

NS Wandelingen

Wandelen

Elk jaar worden er 4 nieuwe wandelroutes bedacht door Stichting Wandelnet in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen. De NS wandelingen zijn verspreid over heel Nederland en bedoelt ter inspiratie voor een dagje weg met de trein. Daarbij leert u de mooiste plekjes van Nederland kennen, tijdens een actief dagje weg. Momenteel zijn er 47 NS wandelingen, waarvan 4 meerdaags.

Ook een dagje wandelen met een wandelroute van NS? U kunt kiezen uit routes van minder dan 10 kilometer, 11 t/m 16 en meer dan 17 voor de fanatieke wandelaar. U leert op deze manier elke wandeling een nieuw deel van Nederland kennen, wandelt in een andere omgeving en hebt een einddoel. Wij raden aan de wandelingen te combineren met een goedkoop treinkaartje of abonnement, zodat u niet teveel betaald en uw heen en terugreis met korting is geregeld. Zo bestelt u vaak al een dagretour van € 14 t/m € 21. Voor de meerdaagse wandelingen zijn de enkele reis tickets van € 12 ideaal.

Dagje Wandelen, NS Wandelingen, OV Stappers, OV Wandelingen, Trein Wandelroutes, Wandelen met korting

Lees verder

Trein naar Sportfondsenbad Amsterdam-Oost

Sportfondsenbad Amsterdam-Oost

Sportfondsenbad Amsterdam-Oost is een begrip in Amsterdam maar ook buiten de stads- en landgrens. Vele generaties Amsterdammers hebben hier ooit zwemles gekregen. Wij bestaan namelijk al meer dan 90 jaar en hiermee is Sportfondsenbad Amsterdam-Oost het oudste Sportfondsenbad van Nederland en het op één na oudste bad van Nederland.

trein Amsterdam, Trein Zwembad

Lees verder

OV Reisplanner: NS, 9292 en ANWB

Dagelijks reizen duizenden mensen met de trein en er is een overschot aan reisinformatie beschikbaar, maar welke werkt eigenlijk het best? Wij hebben de verschillende OV Reisplanners bekeken en vergeleken. Denk hierbij aan 9292, de NS reisplanner en de ANWB reisplanner. Alle reisinformatiebronnen maken uiteindelijk gebruik van dezelfde gegevens, maar wie geeft deze het best weer?

Reisplanner 9292

9292 OV, ANWB, NS Reisplanner, Trein 9292, Trein Routeplanner

Lees verder

Duurzaam reizen: Vliegtuig, trein, bus of auto?

Hoe duurzaam is reizen eigenlijk en welk vervoersmiddel kan je het best gebruiken? Deze vraag lijkt steeds vaker een rol te spelen bij de keuze van reizigers. Daarom hebben wij uitgezocht welk vervoertuig het meest duurzaam is; het vliegtuig, de trein, bus of auto? Hoe duurzaam zijn deze voertuigen eigenlijk?

CO2 uitstoot per passagier

Hierbij is voornamelijk gelet op de CO2 uitstoot van verschillende voertuigen. Voor het vliegtuig, de trein en bus zijn wij uitgegaan van een vol voertuig. Wanneer een trein voor de helft gevuld is kan de CO2 uitstoot aanzienlijk toenemen.

  • Binnenlandse vlucht
  • Langeafstandsvlucht
  • Auto met 1 persoon
  • Bus
  • Auto met 4 personen
  • Binnenlandse treinreis*
  • Buitenlandse busreis
  • Internationale trein*

Uitstoot vliegtuig trein bus auto

Duurzaam reizen, Trein Duurzaam

Lees verder

Wat te doen in Praag (Praag CityGuide)

Praag is één van de populairste steden voor een stedentrip binnen Europa. Dat is niet zo gek, want je kunt er werkelijk van alles zien en doen. Hiernaast staat het historisch centrum op de UNESCO
Werelderfgoedlijst: dan weet je helemaal zeker dat je goed zit! Je kunt in Praag ook genieten van heerlijke hapjes, zoals de ‘Chimney’, of in het Tsjechisch, de ‘Trdelnik’. Dit zijn een soort ijshoorntjes van deeg waarvan de smaak lijkt op een donut, gevuld met bijvoorbeeld ijs, fruit, nutella en slagroom. Ge-nie-ten! Deze lekkere snack kun je bij vele bakkerijtjes in de stad vinden.

Trein naar Praag

Internationale Treinreizen, Trein Praag, Trein Tsjechie

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl