Blog

Met de trein naar België: Wat te doen?

Wil jij binnenkort met de trein naar België? Dan zijn er een groot aantal activiteiten, bezienswaardigheden en leuke bestemmingen. In een serie inspirerende artikelen hebben wij op onze blog leuke uitstapjes uitgewerkt. Zo vind je mogelijkheden om te shoppen, wandelen of complete vakanties.

Natuurlijk reis je met de trein naar België. Een duurzaam vervoersmiddel en zeer comfortabel. Ook om de prijs hoef je het niet te laten, want goedkope treinkaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek. Zo reis je al voor 9 euro van Breda naar Antwerpen. Kaartjes boek je bij aanbieders als NS international, TheTrainLine, Deutsche Bahn of B-Europe. Lopende aanbiedingen vind je natuurlijk bij ons!

Trein België

Lees verder

5 Treinspotters in september 2020

Honderden liefhebbers van treinen staan elke maand weer langs het spoor om de mooiste plaatjes van treinen te maken. Elke maand selecteren wij 5 leuke, opmerkelijke, unieke of mooie foto’s van treinspotters via Instagram, Facebook en Pinterest. Heb jij deze maand ook een foto gemaakt? Stuur ons een link via ons contactformulier en misschien dat jouw foto binnenkort op de Blog-pagina wordt weergegeven.

Treinspotters in september 2020

View this post on Instagram

🇳🇱 Op zaterdag 5 september stond er een dagje spotten in Aachen gepland. Er werd hiervoor vroeg vertrokken, namelijk met de 1e trein van de dag. Na 4 uur reizen kwamen ik en een aantal andere spotters aan in Aachen. Eerst was het plan om te gaan spotten in Aachen West. Op dat station konden we niet heel mooi foto's maken, dus waren we snel uitgekeken en gingen we met een 'Talent' richting Aachen Hbf. Hier bleek het al snel veel leuker te zijn. Als eerst gingen we kijken bij het Belgische 'Klassiek Motorstel'(hier volgt later een post van). Verder kwamen er veel Dosto's met locs uit de 111 serie ervoor. Later kwam de Flixtrain nog langs, zagen we de SLT's op transport, kwamen er Duitse SLT's langs, werd er goederen gespot en heb ik iets Typisch Duits gegeten: ein Brötchen Bratwürst. Oftewel, een broodje braadworst. Kortom: het was een top dag in Aachen! 🇩🇪 Für Samstag, den 5. September, war in Aachen ein Tag der Sichtung geplant. Der erste Zug des Tages fuhr früh ab, nämlich der 1. Zug des Tages. Nach 4 Stunden Fahrt kamen ich und eine Reihe anderer Beobachter in Aachen an. Zunaechst war geplant, in Aachen West zu spotten. An diesem Bahnhof konnten wir keine sehr schönen Bilder machen, also waren wir schnell erschöpft und fuhren mit einem 'Talent' in Richtung Aachen Hbf. Hier stellte sich bald heraus, dass es hier viel mehr Spaß macht. Zuerst haben wir uns das belgische 'Classic-Motorrad' angeschaut (ein Beitrag davon wird später folgen). Außerdem gab es viele Dosto's mit Lokomotiven der Serie 111 vor ihr. Später kam der Flixtrain, wir sahen die SLT's auf dem Transportweg, deutsche SLT's kamen vorbei, Güter wurden gesichtet und ich aß etwas typisch Deutsches: ein Brötchen Bratwürst. Kurzum: Es war ein Top-Tag in Aachen! @dbpersonenverkehr #treinspotters #trains #treinkiekje #treinenspotter #trainontour #treinenspottenhetmooistewateris #treinen #treinspotten #treinspotter #trein #treinfoto #treinfotosnl #train #zug #zugfoto #deutschebahn #db #dbpersonenverkehr #aachen #aachencity #aachener #dosto #beautiful #photography #prachtig #red #rood #sporen #spoorwegen #station

A post shared by TrainOnTour (@_trainontour_) on

Hoge bergen en heuvels in Nederland

Inspiratie nodig voor een leuk dagje uit? Wie denkt dat je naar het buitenland moet voor heuvels en bergen heeft het helemaal mis. Daarbij denken wij vaak dat de enige berg of heuvel in Limburg zich in het zuiden van het land bevindt, maar niks is minder waar. Daarom hebben wij 5 mooie bergen en heuvels in Nederland geselecteerd. Wel is het zo dat je de hoogste berg van Nederland in het zuiden treft. Dit is namelijk de Vaalserberg met een hoogte van 322,4 meter.

Dagje weg Nederland, Trein Dagje Weg

Lees verder

Trein en Winkelen in België

Ben je weer een uitje aan het plannen en wil je lekker een dagje shoppen? Dan is het leuk om eens in een andere omgeving te shoppen. Niet alleen kom je andere kleding en producten tegen, maar ben je tevens even in een andere omgeving en heb je echt het gevoel dat je even weg bent.  Ga met de trein winkelen in België! De reis hoeft helemaal niet lang te duren en kaartjes zijn vanaf station voor 9 euro en vanaf Amsterdam voor 20 euro verkrijgbaar.

Trein Antwerpen, Trein België, Trein Brugge, Trein Gent, Trein Luik, Trein Mechelen

Lees verder

Trein en Winkelen in Duitsland

Trein Winkelen Duitsland

Alle winkels in Nederland al gehad of wil je gewoon eens shoppen in een andere omgeving? Ga met de trein winkelen in Duitsland! In Duitsland vind je andere winkels met een ander assortiment en ben je er echt even tussenuit, maar welke steden zijn nou leuk? Welke zijn goed bereikbaar met de trein? Wij hebben er in ieder geval 5 voor jou geselecteerd.

Lees verder

5x Winkelen in Duitsland? Ga met de trein!

Trein Dresden

Wil je binnenkort samen een leuk dagje winkelen? Kijk eens over de grens! Niet alleen zijn verschillende leuke steden in Duitsland met een minimale reistijd bereikbaar. Treinkaartjes naar verschillende steden in Duitsland boek je voor 40 retour. Hiermee kan je een dagje winkelen in een Duits Shopwalhalla vol met nieuwe merken, lage prijzen en andere winkels. Daarnaast bespaar je op brandstof- en parkeerkosten en reis je comfortabel en duurzaam over de grens.

Lees verder

Trein en Wandelen in Duitsland

Treinreizen naar Brilon

Het is misschien wel één van de fijnste dingen om te doen; wandelen in Duitsland. Omgeven door bossen, heuvels en riviertjes is kom je echt even tot rust, terwijl je actief bezig bent. Er zijn diverse wandelgebieden in Duitsland goed bereikbaar met de trein. Duizenden Nederlanders maken hier jaarlijks gebruik van, vanwege het duurzame reisalternatief, comfort en lage prijzen.

Trein Dresden, Trein Eifel, Trein Hannover, Trein Zwarte Woud

Lees verder

Trein en Wandelen in de Ardennen, België

Ben je opzoek naar een mooie wandelroute of natuurgebied? Wij hebben een aantal wandeltochten in België geselecteerd. Goed bereikbaar per trein, zodat jij zowel op de heen- als terugreis duurzaam, comfortabel en voordelig kunt reizen. Daarbij is er niets lekkerder dan aan het eind van een lange wandeldag neerploffen op de banken van de trein.

Wandelen stel uitzicht

Kies uit één van de onderstaande wandelroutes in de Ardennen. Natuurlijk ga je met de trein wandelen in België. Treintickets boek je vanzelfsprekend via Goedkoop-treinkaartje.nl. Via ons vind je altijd de goedkoopste treinkaartjes, tips en actuele reisadviezen. Heb je een vraag? Stel deze gerust via het contactformulier.

Trein België

Lees verder

Trein en Winkelen in Nederland

Binnenkort weer een leuk dagje weg plannen? Ga met de trein winkelen in Nederland en kies uit één van de aanbiedingen op Goedkoop-treinkaartje.nl voor een voordelige treinreis. Bezoek eens een stad met lange winkelstraten, grote warenhuizen en hippe boetiekjes. Daarnaast kan je natuurlijk heerlijk samen lunchen. Kies voor een combideal van de NS Spoordeelwinkel, waarbij je de reis en lunch in één keer regelt. Zo zijn er elke maand retourkaartjes in combinatie met een lunch bij een lokale lunchroom verkrijgbaar. Kijk hier voor de aanbiedingen van deze maand.

Trein Almere, Trein Arnhem, Trein Den Haag, Trein Maastricht, Trein Utrecht

Lees verder

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!