Alles over ICE International

Binnenkort met de ICE International naar Duitsland? Op deze pagina leest u alles over de voorwaarden, faciliteiten en beschikbare informatie. Zo weet u voor vertrek precies waar u aan toe bent. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

OV Vragen

Vragen over ICE International

Wat is de ICE International?

De ICE International is de internationale trein die dagelijks 5 tot 6 keer per dag vanuit Amsterdam CS vertrekt richting Duitsland. De naam is afgeleid van InterCity Express.

Waar koop ik treinkaartjes voor de ICE International?

Tickets voor de ICE International boekt u online zonder boekingskosten. Verkrijgbaar tot 180 dagen voor vertrek met korting bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS international.
Reisinformatie trein KeulenReisinformatie trein naar Dusseldorf

Wat is de reistijd van ICE International?

De trein reist naar verschillende bestemmingen in Duitsland. Hieronder een reistijden voor de meest populaire eindbestemmingen vanuit Amsterdam CS.

ICE International naar Düsseldorf
Amsterdam CS – Düsseldorf: 02:11 uur
Schiphol Airport – Düsseldorf: 02:29 uur
Rotterdam CS – Düsseldorf: 02:41 uur

ICE International naar Keulen
Amsterdam CS – Keulen: 02:38 uur
Schiphol Airport – Keulen: 02:56 uur
Rotterdam CS – Keulen: 03:07 uur

ICE International naar Frankfurt
Amsterdam CS – Frankfurt: 03:55 uur
Schiphol Airport – Frankfurt: 04:14 uur
Rotterdam CS – Frankfurt: 04:25 uur

Waar stopt de ICE International?

In Nederland stopt de ICE International op station Amsterdam, Utrecht en Arnhem. In Duitsland stopt de trein op station Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, München, Mannheim, Wenen, Karlsruhe, Basel, Zurich en Bern.
Route ICE International naar Zurich

Treinkaartjes voor de ICE International met korting

Korting op internationale treintickets per ICE International wordt vergeven op vroegboektickets en aanbiedingen. Extra korting ontvangt u met een Nederlands (kortings-) abonnement op het binnenlandse gedeelte van de treinreis.

Vroeg boeken maakt treinreizen per ICE International voordelig. Naar mate de reisdatum dichterbij komt zullen de tarieven stijgen. Trein KeulenPrijs Trein Dusseldorf

Wijzigen van internationale tickets

De flexibiliteit is afhankelijk van de gekozen wijzigings- en annuleringsmogelijkheden. Het wijzigen of annuleren doet u direct bij de aanbieder van de treinkaartjes.

Welke flexibiliteitstarieven zijn er voor de ICE International?

Per aanbieder worden de flexibiliteitstarieven anders genoemd, maar in principe zijn er drie verschillende tarieven; SuperSparPreis, SparPreis en FlexPreis.

Supersparpreis ICE International
De voordeligste tickets en beperkt verkrijgbaar. Wijzigen of annuleren is helaas niet mogelijk tegen dit tarief.
SparPreis ICE International
Treintickets met het SparPreis tarief zijn tot kort voor vertrek verkrijgbaar en tot de dag van vertrek te wijzigen of annuleren. Hiervoor wordt € 19 kosten in rekening gebracht.
FlexPreis ICE International
De FlexPreis tickets voor de IC Berlijn zijn altijd verkrijgbaar, zolang er zitplaatsen beschikbaar zijn. De kaartjes zijn tot de dag van vertrek kosteloos te wijzigen of annuleren.

Zitplaats reserveren in ICE International?

Het reserveren van een zitplaats is niet verplicht. Dit wordt wel aangeraden om het reisgemak te vergroten.

Op de display boven een zitplaats is te zien of een stoel is gereserveerd.

Reizen kinderen gratis met de ICE International?

Kinderen van 0 t/m 14 jaar reizen gratis in de ICE International onder begeleiding van een volwassene. Een volwassene mag maximaal 4 kinderen onder begeleiding nemen en dient hiervan een vermelding te hebben op zijn treinticket. Hiervoor dient in het boekingsproces het aantal kinderen te worden opgenomen.

Neemt een volwassene meer kinderen mee of reist een kind zonder begeleiding? Dan wordt er een kortingstarief berekend; het Onbegeleid Kind tarief.

Kan ik een fiets meenemen in de ICE International?

Een fiets mag alleen gedemonteerd en verpakt worden meegebracht in een trein van ICE International. Verpakte fietsen met afmetingen van 120×90 cm reizen gratis mee en gelden als een groot stuk bagage.

Op trajecten in Duitsland hoeft u de fiets niet te demonteren, maar dient u een apart fietsticket te bestellen. Reist u enkel binnen Nederland? Dan zijn fietsen zowel gedemonteerd als normaal niet toegestaan in de trein. Enkel vouwfietsen mogen mee.

Mag ik een huisdier of hond meenemen?

Het meebrengen van een huisdier is gratis in de ICE International. Deze dienen wel in een kooi, tas of mand van maximaal 30x30x55 cm te worden meegenomen.

Voor grote honden dient een hondenticket te worden geboekt. Het tarief is afhankelijk van uw ticket. Grote honden moeten verplicht aangelijnd zijn en een muilkorf dragen. Hulphonden hoeven geen muilkorf te dragen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

U mag twee grote stukken bagage meenemen van maximaal 85x85x85 cm. Daarnaast één stuk handbagage. Verder geldt dat u alles zelf moet kunnen dragen, laden en lossen.

Een van de twee bagagestukken mag omvangrijk zijn. Een omvangrijk bagagestuk, zoals een instrument, ski, snowboard, kinderwagen of vouwfiets mag maximaal 85cm zijn en maximaal 30 kg wegen.

Bagagestukken moeten staan in de daarvoor bestemde plaatsen en het gangpad niet blokkeren.

Hoe weet ik op welk perron de trein aankomt?

Voor vertrek kunt u de reis invoeren in de internationale reisplanner. Hierop wordt het perron en reisinformatie getoond. De reisplanner is hier te vinden.

Hoe vroeg moet ik klaarstaan of inchecken?

Wij raden aan om 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Zelfs 30 minuten, wanneer u nog een fiets of groot bagagestuk wilt inladen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest