Alles over ICE International

Binnenkort met de ICE International naar Duitsland? Op deze pagina leest u alles over de voorwaarden, faciliteiten en beschikbare informatie. Zo weet u voor vertrek precies waar u aan toe bent. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

OV Vragen

Vragen over ICE International

Wat is de ICE International?

De ICE International is de internationale trein die dagelijks 5 tot 6 keer per dag vanuit Amsterdam CS vertrekt richting Duitsland. De naam is afgeleid van InterCity Express.

Waar koop ik treinkaartjes voor de ICE International?

Tickets voor de ICE International boekt u online zonder boekingskosten. Verkrijgbaar tot 180 dagen voor vertrek met korting bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS international.
Reisinformatie trein KeulenReisinformatie trein naar Dusseldorf

Wat is de reistijd van ICE International?

De trein reist naar verschillende bestemmingen in Duitsland. Hieronder een reistijden voor de meest populaire eindbestemmingen vanuit Amsterdam CS.

ICE International naar Düsseldorf
Amsterdam CS – Düsseldorf: 02:11 uur
Schiphol Airport – Düsseldorf: 02:29 uur
Rotterdam CS – Düsseldorf: 02:41 uur

ICE International naar Keulen
Amsterdam CS – Keulen: 02:38 uur
Schiphol Airport – Keulen: 02:56 uur
Rotterdam CS – Keulen: 03:07 uur

ICE International naar Frankfurt
Amsterdam CS – Frankfurt: 03:55 uur
Schiphol Airport – Frankfurt: 04:14 uur
Rotterdam CS – Frankfurt: 04:25 uur

Waar stopt de ICE International?

In Nederland stopt de ICE International op station Amsterdam, Utrecht en Arnhem. In Duitsland stopt de trein op station Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, München, Mannheim, Wenen, Karlsruhe, Basel, Zurich en Bern.
Route ICE International naar Zurich

Treinkaartjes voor de ICE International met korting

Korting op internationale treintickets per ICE International wordt vergeven op vroegboektickets en aanbiedingen. Extra korting ontvangt u met een Nederlands (kortings-) abonnement op het binnenlandse gedeelte van de treinreis.

Vroeg boeken maakt treinreizen per ICE International voordelig. Naar mate de reisdatum dichterbij komt zullen de tarieven stijgen. Trein KeulenPrijs Trein Dusseldorf

Wijzigen van internationale tickets

De flexibiliteit is afhankelijk van de gekozen wijzigings- en annuleringsmogelijkheden. Het wijzigen of annuleren doet u direct bij de aanbieder van de treinkaartjes.

Welke flexibiliteitstarieven zijn er voor de ICE International?

Per aanbieder worden de flexibiliteitstarieven anders genoemd, maar in principe zijn er drie verschillende tarieven; SuperSparPreis, SparPreis en FlexPreis.

Supersparpreis ICE International
De voordeligste tickets en beperkt verkrijgbaar. Wijzigen of annuleren is helaas niet mogelijk tegen dit tarief.
SparPreis ICE International
Treintickets met het SparPreis tarief zijn tot kort voor vertrek verkrijgbaar en tot de dag van vertrek te wijzigen of annuleren. Hiervoor wordt € 19 kosten in rekening gebracht.
FlexPreis ICE International
De FlexPreis tickets voor de IC Berlijn zijn altijd verkrijgbaar, zolang er zitplaatsen beschikbaar zijn. De kaartjes zijn tot de dag van vertrek kosteloos te wijzigen of annuleren.

Zitplaats reserveren in ICE International?

Het reserveren van een zitplaats is niet verplicht. Dit wordt wel aangeraden om het reisgemak te vergroten.

Op de display boven een zitplaats is te zien of een stoel is gereserveerd.

Reizen kinderen gratis met de ICE International?

Kinderen van 0 t/m 14 jaar reizen gratis in de ICE International onder begeleiding van een volwassene. Een volwassene mag maximaal 4 kinderen onder begeleiding nemen en dient hiervan een vermelding te hebben op zijn treinticket. Hiervoor dient in het boekingsproces het aantal kinderen te worden opgenomen.

Neemt een volwassene meer kinderen mee of reist een kind zonder begeleiding? Dan wordt er een kortingstarief berekend; het Onbegeleid Kind tarief.

Kan ik een fiets meenemen in de ICE International?

Een fiets mag alleen gedemonteerd en verpakt worden meegebracht in een trein van ICE International. Verpakte fietsen met afmetingen van 120×90 cm reizen gratis mee en gelden als een groot stuk bagage.

Op trajecten in Duitsland hoeft u de fiets niet te demonteren, maar dient u een apart fietsticket te bestellen. Reist u enkel binnen Nederland? Dan zijn fietsen zowel gedemonteerd als normaal niet toegestaan in de trein. Enkel vouwfietsen mogen mee.

Mag ik een huisdier of hond meenemen?

Het meebrengen van een huisdier is gratis in de ICE International. Deze dienen wel in een kooi, tas of mand van maximaal 30x30x55 cm te worden meegenomen.

Voor grote honden dient een hondenticket te worden geboekt. Het tarief is afhankelijk van uw ticket. Grote honden moeten verplicht aangelijnd zijn en een muilkorf dragen. Hulphonden hoeven geen muilkorf te dragen.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

U mag twee grote stukken bagage meenemen van maximaal 85x85x85 cm. Daarnaast één stuk handbagage. Verder geldt dat u alles zelf moet kunnen dragen, laden en lossen.

Een van de twee bagagestukken mag omvangrijk zijn. Een omvangrijk bagagestuk, zoals een instrument, ski, snowboard, kinderwagen of vouwfiets mag maximaal 85cm zijn en maximaal 30 kg wegen.

Bagagestukken moeten staan in de daarvoor bestemde plaatsen en het gangpad niet blokkeren.

Hoe weet ik op welk perron de trein aankomt?

Voor vertrek kunt u de reis invoeren in de internationale reisplanner. Hierop wordt het perron en reisinformatie getoond. De reisplanner is hier te vinden.

Hoe vroeg moet ik klaarstaan of inchecken?

Wij raden aan om 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Zelfs 30 minuten, wanneer u nog een fiets of groot bagagestuk wilt inladen.

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders