InterCity Berlijn

De InterCity Berlijn naar Duitsland is van alle gemakken voorzien en rijdt 7 keer per dag van Amsterdam Centraal naar Berlijn. De direct verbinding maakt een reistijd van slechts 6 uur en 20 minuten mogelijk, waardoor veel reizigers op dit traject voor de InterCity Berlijn treinen kiezen. Binnen Nederland zijn er 7 opstapplaatsen en in Duitsland nog eens 11.

Het reserveren van een zitplaats voor de InterCity Berlijn is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. U ontvangt na betaling uw rijtuig- en zitplaatsnummer, zodat u op het perron alvast op de juiste plek kunt staan. Treintickets voor de InterCity Berlijn vanuit Nederland naar Berlijn hbf zijn verkrijgbaar vanaf € 38 (2e klas) en € 60 (1e klas). De IC Berlijn is voorzien van comfortabele stoelen en een bistrorijtuig. Stopcontacten vindt u bij alle eerste klas zitplaatsen. Twee klas vindt u stopcontacten bij de tafelplaatsen.


Route: InterCity Berlijn naar Duitsland

Dagelijks rijden er 7 treinen vanaf Amsterdam Centraal naar Berlijn Hbf met 6 tussenstops binnen Nederland en 11 in Duitsland. Na het vertrek op station Amsterdam wordt er gestopt op station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Route InterCity Berlijn

De IC Berlijn naar Duitsland stopt op divere stations. Zo op station Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover Hbf, Wolfsburg, Stendal, Berlijn Spandau, Berlijn Hbf en Berlijn Südkreuz.

Tijdens de InterCity Berlijn acties bespaart u enorm op de reiskosten!

Beoordeling/Review IC Berlijn

Logo NS International

Benieuwd naar de service aan boord, het comfort, de snelheid en prijs? Wij hebben de IC Berlijn met een “Ruim voldoende” beoordeeld.

Aan boord van de IC Berlijn is voldoende personeel aanwezig voor vragen en tevens kunt u onderweg genieten van de bistro aan boord. De stoelen zijn niet allemaal even comfortabel, maar de beenruimte en bagageruimte is prima. Vanwege de vele tussenstations loopt de reistijd op het traject naar Berlijn flink op, maar met een reistijd van 6 uur en 20 minuten krijgt de IC Berlijn nog steeds een voldoende. De prijs van de tickets is zeer concurrerend en maakt eigenlijk alles goed. Zeker wanneer u een ticket 180 dagen voor vertrek boekt, profiteert u van de laagste prijs. Voor € 38 naar Berlijn is uitstekend en maakt de afstanden in Europa minimaal.

Beoordeling
ServiceGoed
ComfortVoldoende
SnelheidVoldoende
PrijsZeer goed

Vertrek- en Aankomsttijden InterCtiy Berlijn

Dagelijks vertrekken er 7 treinen van InterCity Berlijn vanaf Amsterdam Centraal om de twee uur. De eerste trein vertrekt om 05:02 uur en de laatste om 17:00 uur. Ook om 19:00 uur vertrekt er nog een trein van IC Berlin, maar deze rijdt niet verder dan Hannover Hbf en komt daar aan om 23:21 uur. Bekijk de vertrek-, aankomst- en reistijden van de InterCity Berlijn van Amsterdam CS naar Berlijn Hbf.

VertrektijdAakomsttijdReistijd
05:0211:2206:20
07:0013:2206:22
09:0015:2206:22
11:0017:2206:22
13:0019:2206:22
15:0021:5906:59
17:0023:2206:22

Controleer de internationale reisplanner voor actuele reistijden.

Trein naar Berlijn

Het meest duurzame vervoersmiddel naar Berlijn en dat voor slechts € 39, wanneer u 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt. Met de InterCity Berlijn bent u van alle gemakken voorzien en binnen 06:20 uur in hartje centrum. Reis met de trein naar Berlijn en neem één van de zeven directe verbindingen vanaf Amsterdam CS naar Berlijn Hbf.

Tarieven van de InterCity Berlijn

Er zijn eigenlijk 2 verschillende tickets te boeken voor de InterCity Berlijn. Zo kunt u een ticket voor het Europa Special tarief boeken vanaf € 39,-, maar deze kunt u niet combineren met InterCity Berlijn acties, Railplus of de Voordeelurenkaart. Daarbij kunt u een IC Berlijn treinticket voor het Europa Special tarief niet annuleren. Beide dingen kunnen overigens wel met een IC Berlijn ticket voor het normale tarief, maar deze beginnen bij € 116,-.

Wij raden onze bezoekers altijd aan om treintickets 3 maanden van tevoren te boeken, zodat je profiteert van optimale korting. Wilt u er bij de komende InterCity Berlijn acties als eerste bij zijn? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of Like ons op Facebook, zodat we u op de hoogte kunnen brengen.

Plattegrond InterCity Berlijn

Na betaling en reservering van een zitplaats ontvangt u het rijtuignummer en zitplaatsnummer. Op het perron van internationale treinen kunt u vooraf zien waar u dient klaar te staan voor uw rijtuig- en zitplaatsnummer. De IC Brussel beschikt over 54 eerste klas zitplaatsen, 475 tweede klas zitplaatsen en 2 rolstoelplaatsen. Daarnaast is er een apart rijtuig voor families om overlast te minimaliseren, is er een apart fietsrijtuig met ruimte voor 16 fietsen en een bistrorijtuig waar u kunt genieten van een hapje en drankje.

Fietsrijtuig is Rijtuig 4 van IC Berlijn

Fietsrijtuig van IC Berlijn
In rijtuig 4 vindt u het fietsrijtuig waar 16 fietsen kunnen worden geplaatst. Tickets voor de fietsenrekken boekt u vooraf telefonisch voor € 12 en retour voor € 24 exclusief € 4 reserveringskosten. Daarnaast is er een capaciteit van 52 tweede klas zitplaatsen in rijtuig 4.

IC Berlijn rijtuig 5 t/m 8 (Tweede Klas)

IC Berlijn Tweede Klas

De meerderheid van de tweede klas zitplaatsen van de IC Berlijn vindt u in rijtuig 5 t/m 8 met een totale capaciteit van 80 per rijtuig (320 totaal). Stopcontacten vindt u bij de tafelplaatsen en toiletten zijn gepositioneerd bij de ingangen.

Rolstoel en Tweede Klas in rijtuig 9

Rolstoelplaatsen in IC Berlijn

In rijtuig 9 treft u 2 rolstoelplaatsen met 2 begeleiders plekken in de buurt. Verder vindt u hier de overige Tweede Klas zitplaatsen en bent u dichtbij het Bistrorijtuig.

Familiecoupé in rijtuig 10

Familierijtuig

Om overlast voor overige reizigers te vermijden is er een apart familierijtuig in de InterCity Berlijn. Hier vindt u 2 speciale reiscoupés, een kinderafdeling en worden irritaties voor reizigers zonder kinderen vermeden.

Bistrocafé in rijtuig 11

Bistrocafe in rijtuig 11

Honger of dorst gekregen? Dan kunt u altijd even naar rijtuig 11 lopen om een snack, broodje of drankje te bestellen. U kunt deze hier opeten of teruglopen naar uw zitplaats.

IC Berlijn Eerste Klas rijtuig 12

Eerste klas coupe in rijtuig 12

In rijtuig 12 treft u de eerste klas aan die gescheiden is van de rest van de trein middels het bistrorijtuig. Er zijn in totaal 54 eerste klas zitplaatsen met toiletten bij beide ingangen.

Trajecten van IC Berlijn