Alles over Eurostar naar Londen

Lees alles over de Eurostar naar Londen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier. Voor een comfortabele en ontspannen reis naar Groot Brittannië is het belangrijk dat al u vragen zijn beantwoord.

Vragen over de Eurostar naar Londen

Wat is de Eurostar?

Eurostar is de hogesnelheidstrein die het traject van Amsterdam naar Londen verzorgt. Tegenwoordig vertrekken er dagelijks drie treinen van Eurostar met een directe verbinding. Wel is er op dit moment op de heenreis nog een grenscontrole nodig voor de oversteek naar Groot-Brittannië .

Waar kan ik treintickets kopen?

Tickets voor de Eurostar boekt u online zonder boekingskosten. Verkrijgbaar 4 maanden voor vertrek met korting bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS international.
Reisinformatie trein naar Londen

Wat is de reistijd per Eurostar naar Londen?

De reistijd verschilt tussen de heen- en terugreis. Dit wordt veroorzaakt door de grenscontrole op de heenreis. Ook de tarieven zijn op de terugreis voordeliger.

Heenreis
Amsterdam naar Londen: 04:42 uur
Rotterdam naar Londen: 03:59 uur

Terugreis
Londen naar Amsterdam: 03:55 uur
Londen naar Rotterdam: 03:16 uur

Wat is de route van Eurostar naar Londen?

Treinen van Eurostar vertrekken in Nederland vanaf Amsterdam Centraal en reizen via Schiphol Airport en Rotterdam Centraal naar Antwerpen en Brussel-Zuid (Midi). Op station Brussel-Zuid (Midi) vind een douanecontrole plaats, waarna de trein doorrijdt via de tunnel naar Londen. Onderweg zijn er nog enkele tussenstops.
Route Eurostar

Tickets van Eurostar met korting

De goedkoopste tickets voor de Eurostar naar Londen boekt u 3 tot 4 maanden voor vertrek. Daarna zal de prijs stijgen. De heenreis boekt u vanaf € 59 (2e klas) en € 140 (1e klas).

De terugreis boekt u vanaf € 40 (2e klas) en € 102 (1e klas). Naar mate de reisdatum dichterbij komt wordt de prijs van treintickets van de Eurostar naar Londen hoger.
Prijs Eurostar Londen

Wijzigen of annuleren van Eurostar tickets

De flexibiliteit is afhankelijk van de gekozen wijzigings- en annuleringsmogelijkheden. Het wijzigen of annuleren doet u direct bij de aanbieder van de treinkaartjes.

Welke tarieven zijn er?

Eurostar biedt verschillende tarieven aan met verschil in annulerings- en wijzigingsmogelijkheden.

Standard Eurostar
Voor het ‘Standard’ tarief van Eurostar zijn tickets verkrijgbaar vanaf €59 Omboeken, wijzigen of annuleren is beperkt mogelijk tegen dit tarief.
Comfort Eurostar
Treinkaartjes met het comfort Eurostar hebben meer flexibiliteit en zijn onbeperkt om te boeken. Wanneer u de reis annuleert ontvangt u 50% van het bestelbedrag retour op de rekening.
Premium Eurostar
Tickets met het Premium tarief zijn kosteloos te wijzigen of te annuleren.

Kan ik een zitplaats reserveren bij mijn boeking?

Het reserveren van een zitplaats is bij boekingen van internationale treintickets voor de Eurostar verplicht en inbegrepen. Uw boeking is gebonden aan een vaste zitplaats, traject, persoon en reisdatum.

Wanneer moet ik inchecken?

Voor de meeste reizen per Eurostar wordt 45 tot 60 minuten voor vertrek aangeraden. Dit kan per reis verschillen, dus controleer altijd uw ticket, e-mails en overige informatie berichten.

Reizen met kinderen in treinen van Eurostar

Kinderen tot en met drie jaar reizen gratis met u mee. Voor kinderen van vier tot en met elf jaar oud wordt het kindertarief gerekend.

Het kindertarief is 50% van de volwassen prijs, mits er voldoende zitplaatsen zijn.

Mag mijn fiets mee in de Eurostar?

Niet in elke trein van Eurostar kan een fiets mee. De mogelijkheden informeert u via: eurodespatch@eurostar.com

Vouwfietsen
De vouwfiets mag opgevouwen mee in een beschermhoes en mag niet groter zijn dan 85 cm. Groter zal de fiets worden geregistreerd als bagage bij de EuroDespatch service van Eurostar.

Fiets
Een niet opvouwbare fiets kan mee in een aantal treinen en op een aantal trajecten van Eurostar. Voor de mogelijkheden informeert u altijd via: eurodespatch@eurostar.com

Hoeveel bagage mag u meenemen in de Eurostar?

Er zijn geen gewichtsbeperkingen aan bagage in de Eurostar. Wel dient u de bagage zelf te kunnen dragen. Volwassen reizigers mogen 2 stuks bagage meenemen tot maximaal 85cm in combinatie met 1 stuk handbagage (laptop, handtas of aktetas).

Vloeistof meenemen in Eurostar?

Er is geen beperking op het meebrengen van vloeistoffen in de Eurostar. Wel zijn er restricties aan het meebrengen van alcohol in de Eurostar.

Alcohol in Eurostar

– Toegestaan: 4 flesjes / blikjes bier of 1 fles wijn per persoon
– Niet toegestaan: grote flessen sterkedrank

Ongeopende flessen mogen voor thuis worden meegebracht, maar mogen in de trein niet worden geopend.

Hoe werkt de douane- grenscontrole?

De controle is vergelijkbaar met die op luchthavens. Echter mag u wel vloeistoffen meebrengen. Daarom dient u eerder op treinstations aanwezig te zijn.

Verboden voorwerpen in Eurostar

– Ongeregistreerde vuurwapens (inbegrepen replica’s en onklaar gemaakte vuurwapens). Imitatie- of speelgoedwapens die er als echt uitzien.
– Munitie (van elk kaliber, in elke hoeveelheid)
– Alle explosieven: militaire hulzen (ook oorlogssouvenirs), ontstekingsmechanismen rookpatronen, granaten, mijnen, explosieve militaire springtuigen, namaakexplosieven, vuurwerk, vuurpijlen.
– Alle producten die bedwelmend werken zoals gaswapens, traangassprays, mace, CS-gas, fosfor, zuren en andere gevaarlijke chemische stoffen die gebruikt kunnen worden om te verminken of verlammen.
– Elke hoeveelheid ontvlambare stoffen, inbegrepen lege verpakkingen daarvan, zoals benzine, spiritus en verfverdunners. Een normale hoeveelheid nagellak of haarlak kan natuurlijk wel.
– Aanmaakblokjes en aanmaakbrandstof.
– Alle springmessen, verzwaarde messen en dolken.
– Vouwmessen en zakmessen. (De enige uitzondering zijn kleine zakmessen met een lemmet korter dan 75 mm en zonder vergrendelingsmechanisme).
– Elk ander voorwerp ontworpen, aangepast of bedoeld als een wapen.
– Elke hoeveelheid alcohol die de hoeveelheid toegelaten alcohol overtreft.
– Meubels
– Vleeswaren, vis en zuivelproducten.

Contant geld meenemen in Eurostar

Wanneer u meer dan tienduizend euro meeneemt over de grens moet u dit aangeven bij de douane. Dit geldt tevens voor andere valuta of waardepapieren.

Ontvang acties

Waarom alleen noodzakelijk reizen met de trein?

Waarom alleen noodzakelijk reizen met de trein?

Het kabinet versoepelt de Coronamaatregelen steeds meer. Ook de NS rijdt weer op volle capaciteit, maar waarom mogen we dan alleen met de trein als dit noodzakelijk is? Deze vraag krijgen wij regelmatig binnen via het contactformulier en hier is eigenlijk geen kort...

Alles over: Trein naar Düsseldorf

Alles over: Trein naar Düsseldorf

Düsseldorf is een bruisende en hippen stad. Hier is werkelijk waar van alles te beleven. Winkelen op de Königsallee, ontdek de historische Altstadt en geniet van het uitzicht in de 234 meter hoge Rheinturm. Maak daarna een heerlijke rondvaart over de Rijn en ga...

Alles over: Trein naar Keulen

Alles over: Trein naar Keulen

Een mini-stedentrip, dagje shoppen of een gezellige kerstmarkt? Reis met de trein naar Keulen! Maak een wandeling door het gezellige stadshart met de Dom, Televisietoren en verschillende musea. Kom vervolgens even tot rust bij één van de restaurantjes aan de Rijn en...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders