Alles over Eurostar naar Londen

Lees alles over de Eurostar naar Londen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust via ons contactformulier. Voor een comfortabele en ontspannen reis naar Groot Brittannië is het belangrijk dat al u vragen zijn beantwoord.

Vragen over de Eurostar naar Londen

Wat is de Eurostar?

Eurostar is de hogesnelheidstrein die het traject van Amsterdam naar Londen verzorgt. Tegenwoordig vertrekken er dagelijks drie treinen van Eurostar met een directe verbinding. Wel is er op dit moment op de heenreis nog een grenscontrole nodig voor de oversteek naar Groot-Brittannië .

Waar kan ik treintickets kopen?

Tickets voor de Eurostar boekt u online zonder boekingskosten. Verkrijgbaar 4 maanden voor vertrek met korting bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS international.
Reisinformatie trein naar Londen

Wat is de reistijd per Eurostar naar Londen?

De reistijd verschilt tussen de heen- en terugreis. Dit wordt veroorzaakt door de grenscontrole op de heenreis. Ook de tarieven zijn op de terugreis voordeliger.

Heenreis
Amsterdam naar Londen: 04:42 uur
Rotterdam naar Londen: 03:59 uur

Terugreis
Londen naar Amsterdam: 03:55 uur
Londen naar Rotterdam: 03:16 uur

Wat is de route van Eurostar naar Londen?

Treinen van Eurostar vertrekken in Nederland vanaf Amsterdam Centraal en reizen via Schiphol Airport en Rotterdam Centraal naar Antwerpen en Brussel-Zuid (Midi). Op station Brussel-Zuid (Midi) vind een douanecontrole plaats, waarna de trein doorrijdt via de tunnel naar Londen. Onderweg zijn er nog enkele tussenstops.
Route Eurostar

Tickets van Eurostar met korting

De goedkoopste tickets voor de Eurostar naar Londen boekt u 3 tot 4 maanden voor vertrek. Daarna zal de prijs stijgen. De heenreis boekt u vanaf € 59 (2e klas) en € 140 (1e klas).

De terugreis boekt u vanaf € 40 (2e klas) en € 102 (1e klas). Naar mate de reisdatum dichterbij komt wordt de prijs van treintickets van de Eurostar naar Londen hoger.
Prijs Eurostar Londen

Wijzigen of annuleren van Eurostar tickets

De flexibiliteit is afhankelijk van de gekozen wijzigings- en annuleringsmogelijkheden. Het wijzigen of annuleren doet u direct bij de aanbieder van de treinkaartjes.

Welke tarieven zijn er?

Eurostar biedt verschillende tarieven aan met verschil in annulerings- en wijzigingsmogelijkheden.

Standard Eurostar
Voor het ‘Standard’ tarief van Eurostar zijn tickets verkrijgbaar vanaf €59 Omboeken, wijzigen of annuleren is beperkt mogelijk tegen dit tarief.
Comfort Eurostar
Treinkaartjes met het comfort Eurostar hebben meer flexibiliteit en zijn onbeperkt om te boeken. Wanneer u de reis annuleert ontvangt u 50% van het bestelbedrag retour op de rekening.
Premium Eurostar
Tickets met het Premium tarief zijn kosteloos te wijzigen of te annuleren.

Kan ik een zitplaats reserveren bij mijn boeking?

Het reserveren van een zitplaats is bij boekingen van internationale treintickets voor de Eurostar verplicht en inbegrepen. Uw boeking is gebonden aan een vaste zitplaats, traject, persoon en reisdatum.

Wanneer moet ik inchecken?

Voor de meeste reizen per Eurostar wordt 45 tot 60 minuten voor vertrek aangeraden. Dit kan per reis verschillen, dus controleer altijd uw ticket, e-mails en overige informatie berichten.

Reizen met kinderen in treinen van Eurostar

Kinderen tot en met drie jaar reizen gratis met u mee. Voor kinderen van vier tot en met elf jaar oud wordt het kindertarief gerekend.

Het kindertarief is 50% van de volwassen prijs, mits er voldoende zitplaatsen zijn.

Mag mijn fiets mee in de Eurostar?

Niet in elke trein van Eurostar kan een fiets mee. De mogelijkheden informeert u via: eurodespatch@eurostar.com

Vouwfietsen
De vouwfiets mag opgevouwen mee in een beschermhoes en mag niet groter zijn dan 85 cm. Groter zal de fiets worden geregistreerd als bagage bij de EuroDespatch service van Eurostar.

Fiets
Een niet opvouwbare fiets kan mee in een aantal treinen en op een aantal trajecten van Eurostar. Voor de mogelijkheden informeert u altijd via: eurodespatch@eurostar.com

Hoeveel bagage mag u meenemen in de Eurostar?

Er zijn geen gewichtsbeperkingen aan bagage in de Eurostar. Wel dient u de bagage zelf te kunnen dragen. Volwassen reizigers mogen 2 stuks bagage meenemen tot maximaal 85cm in combinatie met 1 stuk handbagage (laptop, handtas of aktetas).

Vloeistof meenemen in Eurostar?

Er is geen beperking op het meebrengen van vloeistoffen in de Eurostar. Wel zijn er restricties aan het meebrengen van alcohol in de Eurostar.

Alcohol in Eurostar

– Toegestaan: 4 flesjes / blikjes bier of 1 fles wijn per persoon
– Niet toegestaan: grote flessen sterkedrank

Ongeopende flessen mogen voor thuis worden meegebracht, maar mogen in de trein niet worden geopend.

Hoe werkt de douane- grenscontrole?

De controle is vergelijkbaar met die op luchthavens. Echter mag u wel vloeistoffen meebrengen. Daarom dient u eerder op treinstations aanwezig te zijn.

Verboden voorwerpen in Eurostar

– Ongeregistreerde vuurwapens (inbegrepen replica’s en onklaar gemaakte vuurwapens). Imitatie- of speelgoedwapens die er als echt uitzien.
– Munitie (van elk kaliber, in elke hoeveelheid)
– Alle explosieven: militaire hulzen (ook oorlogssouvenirs), ontstekingsmechanismen rookpatronen, granaten, mijnen, explosieve militaire springtuigen, namaakexplosieven, vuurwerk, vuurpijlen.
– Alle producten die bedwelmend werken zoals gaswapens, traangassprays, mace, CS-gas, fosfor, zuren en andere gevaarlijke chemische stoffen die gebruikt kunnen worden om te verminken of verlammen.
– Elke hoeveelheid ontvlambare stoffen, inbegrepen lege verpakkingen daarvan, zoals benzine, spiritus en verfverdunners. Een normale hoeveelheid nagellak of haarlak kan natuurlijk wel.
– Aanmaakblokjes en aanmaakbrandstof.
– Alle springmessen, verzwaarde messen en dolken.
– Vouwmessen en zakmessen. (De enige uitzondering zijn kleine zakmessen met een lemmet korter dan 75 mm en zonder vergrendelingsmechanisme).
– Elk ander voorwerp ontworpen, aangepast of bedoeld als een wapen.
– Elke hoeveelheid alcohol die de hoeveelheid toegelaten alcohol overtreft.
– Meubels
– Vleeswaren, vis en zuivelproducten.

Contant geld meenemen in Eurostar

Wanneer u meer dan tienduizend euro meeneemt over de grens moet u dit aangeven bij de douane. Dit geldt tevens voor andere valuta of waardepapieren.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest