Alles over InterCity Berlijn

Binnenkort met de InterCity Berlijn naar Duitsland? Op deze pagina leest u alles over de voorwaarden, faciliteiten en beschikbare informatie. Zo weet u voor vertrek precies waar u aan toe bent. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

OV Vragen

Vragen over InterCity Berlijn

Wat is de InterCity Berlijn?

De InterCity Berlijn of IC Berlijn is de internationale trein die dagelijks 7 keer per dag vanuit Amsterdam CS vertrekt richting Duitsland.

Waar koop ik treintickets voor de InterCity Berlijn?
Reisinformatie trein naar Berlijn

Treinkaartjes kunnen online worden gekocht zonder boekingskosten. Deze zijn tot 180 dagen voor vertrek met korting verkrijgbaar bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS international.

Wat is de reistijd van de trein naar Berlijn?

De InterCity naar Berlijn reist in 06:20 uur naar Berlijn Hbf.

Waar stopt de InterCity Berlijn?
Route IC Berlijn

De InterCity Berlijn stopt binnen Nederland op station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. In Duitsland maakt de trein tussenstops op 11 treinstations; Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover Hbf, Wolfsburg, Stendal, Berlijn Spandau, Berlijn Hbf en Berlijn Südkreuz.

Korting op treinkaartjes voor de IC Berlijn?
Prijs Trein Berlijn

Korting op internationale treintickets per IC Berlijn wordt vergeven op vroegboektickets en tijdens acties. Daarnaast ontvangt u extra korting met een Nederlands (kortings)abonnement voor het binnenlandse gedeelte van de treinreis.

Vroeg boeken maakt treinreizen per IC Berlijn voordelig. Naar mate de reisdatum dichterbij komt zullen de tarieven stijgen.

Hoe kan ik tickets wijzigen/annuleren?

Afhankelijk van het flexibiliteitstarief zijn er wijzigings- en annuleringsmogelijkheden. Dit doet u in alle gevallen bij de aanbieder van de treintickets.

Welke flexibiliteitstarieven zijn er voor de IC Berlijn?

Per aanbieder worden de flexibiliteitstarieven anders genoemd, maar in principe zijn er drie verschillende tarieven; SuperSparPreis, SparPreis en FlexPreis.

Supersparpreis IC Berlijn
De voordeligste tickets en beperkt verkrijgbaar. Wijzigen of annuleren is helaas niet mogelijk tegen dit tarief.
SparPreis IC Berlijn
Treintickets met het SparPreis tarief zijn tot kort voor vertrek verkrijgbaar en tot de dag van vertrek te wijzigen of annuleren. Hiervoor wordt wel een vergoeding gevraagd.
FlexPreis IC Berlijn
De FlexPreis tickets voor de IC Berlijn zijn altijd verkrijgbaar, zolang er zitplaatsen beschikbaar zijn. De kaartjes zijn tot de dag van vertrek kosteloos te wijzigen of annuleren.

Kan ik een zitplaats reserveren?

Het is zeker mogelijk en wordt zelfs aangeraden om een zitplaats voor de IC Berlijn te reserveren. Deze is niet standaard inbegrepen, maar kan tegen een vergoeding van €4 worden bijgeboekt.

Zeker in de zomermaanden, vakanties en op feestdagen wordt aangeraden om vooraf een zitplaats te reserveren.

Krijg ik korting op treinkaartjes voor kinderen?

Kinderen van 0 t/m 14 jaar reizen gratis in de InterCity Berlijn onder begeleiding van een volwassene. Een volwassene mag maximaal 4 kinderen onder begeleiding nemen en dient hiervan een vermelding te hebben op zijn treinticket. Hiervoor dient in het boekingsproces het aantal kinderen te worden opgenomen.

Neemt een volwassene meer kinderen mee of reist een kind zonder begeleiding? Dan wordt er een kortingstarief berekend; het Onbegeleid Kind tarief.

Houdt er rekening mee dat het reserveren van een zitplaats voor iedereen gewoon € 4 kost. Is voor kinderen niet gratis.

Mag ik mijn fiets meenemen in de IC Berlijn?
Fietsrijtuig van IC Berlijn

De InterCity Berlijn beschikt over een speciaal fietsrijtuig. Hierin is plaats voor 16 fietsen. Een fietsticket voor de IC Berlijn kost € 12 per enkele reis. Wij raden aan een zitplaats en fietsplaatsreservering in één keer te maken. Dan betaalt u eenmalig € 4. Anders betaalt u voor beide reserveringen in totaal € 8 (4 + 4).

Kan ik een huisdier meebrengen in de IC Berlijn?

Het meebrengen van een huisdier is gratis in de IC Berlijn. Deze dienen wel in een kooi, tas of mand van maximaal 30x30x55 cm te worden meegenomen.

Voor grote honden dient een hondenticket te worden geboekt. Het tarief is afhankelijk van uw ticket. Grote honden moeten verplicht aangelijnd zijn en een muilkorf dragen.

Het reserveren van een zitplaats voor uw huisdier is niet mogelijk. Tevens zijn huisdieren en honden niet toegestaan in het bistrorijtuig.

Hulphonden hoeven in de IC Berlijn geen muilkorf te dragen en zijn wel toegestaan in het bistrorijtuig.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

U mag twee grote stukken bagage meenemen van maximaal 70x50x30 cm. Daarnaast één stuk handbagage. Verder geldt dat u alles zelf moet kunnen dragen, laden en lossen.

Een van de twee bagagestukken mag omvangrijk zijn. Een omvangrijk bagagestuk, zoals een instrument, ski, snowboard, kinderwagen of vouwfiets mag maximaal 85cm zijn en maximaal 30 kg wegen.

Bagagestukken moeten staan in de daarvoor bestemde plaatsen en het gangpad niet blokkeren.

Op welk perron moet ik klaarstaan voor vertrek?

Voor vertrek kunt u de reis invoeren in de internationale reisplanner. Hierop wordt het perron en reisinformatie getoond. De reisplanner is hier te vinden.

Hoe vroeg moet ik klaarstaan voor vertrek?

Er is geen vaste opstaptijd. Reizigers met grote bagagestukken of een fiets worden aangeraden zeker 30 tot 15 minuten van te voren aanwezig te zijn.

Ontvang acties

Waarom alleen noodzakelijk reizen met de trein?

Waarom alleen noodzakelijk reizen met de trein?

Het kabinet versoepelt de Coronamaatregelen steeds meer. Ook de NS rijdt weer op volle capaciteit, maar waarom mogen we dan alleen met de trein als dit noodzakelijk is? Deze vraag krijgen wij regelmatig binnen via het contactformulier en hier is eigenlijk geen kort...

Alles over: Trein naar Düsseldorf

Alles over: Trein naar Düsseldorf

Düsseldorf is een bruisende en hippen stad. Hier is werkelijk waar van alles te beleven. Winkelen op de Königsallee, ontdek de historische Altstadt en geniet van het uitzicht in de 234 meter hoge Rheinturm. Maak daarna een heerlijke rondvaart over de Rijn en ga...

Alles over: Trein naar Keulen

Alles over: Trein naar Keulen

Een mini-stedentrip, dagje shoppen of een gezellige kerstmarkt? Reis met de trein naar Keulen! Maak een wandeling door het gezellige stadshart met de Dom, Televisietoren en verschillende musea. Kom vervolgens even tot rust bij één van de restaurantjes aan de Rijn en...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders