Alles over InterCity Berlijn

Binnenkort met de InterCity Berlijn naar Duitsland? Op deze pagina leest u alles over de voorwaarden, faciliteiten en beschikbare informatie. Zo weet u voor vertrek precies waar u aan toe bent. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

OV Vragen

Vragen over InterCity Berlijn

Wat is de InterCity Berlijn?

De InterCity Berlijn of IC Berlijn is de internationale trein die dagelijks 7 keer per dag vanuit Amsterdam CS vertrekt richting Duitsland.

Waar koop ik treintickets voor de InterCity Berlijn?
Reisinformatie trein naar Berlijn

Treinkaartjes kunnen online worden gekocht zonder boekingskosten. Deze zijn tot 180 dagen voor vertrek met korting verkrijgbaar bij aanbieders als TheTrainLine, B-Europe, Deutsche Bahn en NS international.

Wat is de reistijd van de trein naar Berlijn?

De InterCity naar Berlijn reist in 06:20 uur naar Berlijn Hbf.

Waar stopt de InterCity Berlijn?
Route IC Berlijn

De InterCity Berlijn stopt binnen Nederland op station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. In Duitsland maakt de trein tussenstops op 11 treinstations; Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover Hbf, Wolfsburg, Stendal, Berlijn Spandau, Berlijn Hbf en Berlijn Südkreuz.

Korting op treinkaartjes voor de IC Berlijn?
Prijs Trein Berlijn

Korting op internationale treintickets per IC Berlijn wordt vergeven op vroegboektickets en tijdens acties. Daarnaast ontvangt u extra korting met een Nederlands (kortings)abonnement voor het binnenlandse gedeelte van de treinreis.

Vroeg boeken maakt treinreizen per IC Berlijn voordelig. Naar mate de reisdatum dichterbij komt zullen de tarieven stijgen.

Hoe kan ik tickets wijzigen/annuleren?

Afhankelijk van het flexibiliteitstarief zijn er wijzigings- en annuleringsmogelijkheden. Dit doet u in alle gevallen bij de aanbieder van de treintickets.

Welke flexibiliteitstarieven zijn er voor de IC Berlijn?

Per aanbieder worden de flexibiliteitstarieven anders genoemd, maar in principe zijn er drie verschillende tarieven; SuperSparPreis, SparPreis en FlexPreis.

Supersparpreis IC Berlijn
De voordeligste tickets en beperkt verkrijgbaar. Wijzigen of annuleren is helaas niet mogelijk tegen dit tarief.
SparPreis IC Berlijn
Treintickets met het SparPreis tarief zijn tot kort voor vertrek verkrijgbaar en tot de dag van vertrek te wijzigen of annuleren. Hiervoor wordt wel een vergoeding gevraagd.
FlexPreis IC Berlijn
De FlexPreis tickets voor de IC Berlijn zijn altijd verkrijgbaar, zolang er zitplaatsen beschikbaar zijn. De kaartjes zijn tot de dag van vertrek kosteloos te wijzigen of annuleren.

Kan ik een zitplaats reserveren?

Het is zeker mogelijk en wordt zelfs aangeraden om een zitplaats voor de IC Berlijn te reserveren. Deze is niet standaard inbegrepen, maar kan tegen een vergoeding van €4 worden bijgeboekt.

Zeker in de zomermaanden, vakanties en op feestdagen wordt aangeraden om vooraf een zitplaats te reserveren.

Krijg ik korting op treinkaartjes voor kinderen?

Kinderen van 0 t/m 14 jaar reizen gratis in de InterCity Berlijn onder begeleiding van een volwassene. Een volwassene mag maximaal 4 kinderen onder begeleiding nemen en dient hiervan een vermelding te hebben op zijn treinticket. Hiervoor dient in het boekingsproces het aantal kinderen te worden opgenomen.

Neemt een volwassene meer kinderen mee of reist een kind zonder begeleiding? Dan wordt er een kortingstarief berekend; het Onbegeleid Kind tarief.

Houdt er rekening mee dat het reserveren van een zitplaats voor iedereen gewoon € 4 kost. Is voor kinderen niet gratis.

Mag ik mijn fiets meenemen in de IC Berlijn?
Fietsrijtuig van IC Berlijn

De InterCity Berlijn beschikt over een speciaal fietsrijtuig. Hierin is plaats voor 16 fietsen. Een fietsticket voor de IC Berlijn kost € 12 per enkele reis. Wij raden aan een zitplaats en fietsplaatsreservering in één keer te maken. Dan betaalt u eenmalig € 4. Anders betaalt u voor beide reserveringen in totaal € 8 (4 + 4).

Kan ik een huisdier meebrengen in de IC Berlijn?

Het meebrengen van een huisdier is gratis in de IC Berlijn. Deze dienen wel in een kooi, tas of mand van maximaal 30x30x55 cm te worden meegenomen.

Voor grote honden dient een hondenticket te worden geboekt. Het tarief is afhankelijk van uw ticket. Grote honden moeten verplicht aangelijnd zijn en een muilkorf dragen.

Het reserveren van een zitplaats voor uw huisdier is niet mogelijk. Tevens zijn huisdieren en honden niet toegestaan in het bistrorijtuig.

Hulphonden hoeven in de IC Berlijn geen muilkorf te dragen en zijn wel toegestaan in het bistrorijtuig.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

U mag twee grote stukken bagage meenemen van maximaal 70x50x30 cm. Daarnaast één stuk handbagage. Verder geldt dat u alles zelf moet kunnen dragen, laden en lossen.

Een van de twee bagagestukken mag omvangrijk zijn. Een omvangrijk bagagestuk, zoals een instrument, ski, snowboard, kinderwagen of vouwfiets mag maximaal 85cm zijn en maximaal 30 kg wegen.

Bagagestukken moeten staan in de daarvoor bestemde plaatsen en het gangpad niet blokkeren.

Op welk perron moet ik klaarstaan voor vertrek?

Voor vertrek kunt u de reis invoeren in de internationale reisplanner. Hierop wordt het perron en reisinformatie getoond. De reisplanner is hier te vinden.

Hoe vroeg moet ik klaarstaan voor vertrek?

Er is geen vaste opstaptijd. Reizigers met grote bagagestukken of een fiets worden aangeraden zeker 30 tot 15 minuten van te voren aanwezig te zijn.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest