Trein bij Hilversum ontspoord

Afgelopen week is een treinstel van de NS ontspoord op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum. Het gebeurde op woensdag rond 16:00 uur, waarbij het tweede rijtuig van de trein naast het spoor terecht kwam. Doordat de trein op dat moment met lage snelheid reed zijn de gevolgen minimaal gebleven. De trein bleef overeind en alle inzittende zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De aanwezige hulpdiensten hebben alle inzittende uit de trein gehaald en de spoorwegpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Trein Ontspoord bij Hilversum

De vertragingen voor de reizigers liepen hoog op, waarbij reizigers rekening moesten houden met vertragingen van ruim een uur. Op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum werd vervangend busvervoer ingezet. Reizigers die via Utrecht Centraal of Almere Centraal kwamen werden aangeraden om via Amsterdam Zuid te reizen. Reizigers vanuit Amersfoort, Amsterdam Centraal of Schiphol werden aangeraden om via Utrecht Centraal te reizen.

 

De NS wist niet te vertellen hoe lang de bergingswerkzaamheden zouden duren, omdat er nog niet bekend is hoeveel schade de trein heeft aangericht. Zo zou de trein een wissel en ruim 100 meter aan bovenleiding hebben vernield, maar was nog niet bekend in hoeverre de trein beschadigd was. Hulpdiensten zullen het treinstel optakelen en de schade bekijken, waarna de oplossingen tegen elkaar zullen worden afgewogen.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!