Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in de komende jaren.

Stops in Frankfurt en Stuttgart

De voorgestelde route omvat stops in Utrecht, Arnhem, Frankfurt Airport en Stuttgart, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van het Duitse hogesnelheidsnetwerk. Deze nieuwe verbinding zal de huidige rechtstreekse trein naar Basel vervangen. Reizigers naar Basel hebben echter nog steeds opties, zoals de rechtstreekse nachttrein of een overstap in Mannheim.

Trein naar München in 7 uur

München fungeert als een belangrijk knooppunt voor verdere treinreizen naar de Alpen en Zuid-Europa. De voorgestelde rechtstreekse trein naar München zal naar verwachting een reistijd van ongeveer 7 uur hebben, wat zo’n 30 minuten sneller is dan de huidige verbinding met een overstap. De trein zal elke ochtend vertrekken vanaf Amsterdam Centraal en via Utrecht en Arnhem richting Duitsland rijden.

Nieuwe verbinding naar Basel

Hoewel de snelste route naar Basel, met een overstap in Mannheim, naar verwachting een vergelijkbare reistijd van ongeveer 6,5 uur zal behouden, biedt deze trein vanuit Mannheim ook aansluiting naar Zürich. Het definitieve besluit over de nieuwe verbinding naar München hangt af van de verdeling van de capaciteit door de netbeheerders in Duitsland en Nederland, dat gepland staat voor augustus.

Vanwege langdurige werkzaamheden in Zuid-Duitsland zal er vanaf deze zomer geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Frankfurt en Basel. Als gevolg hiervan zal de laatste rechtstreekse ICE-trein naar Basel op 15 juli 2024 vanuit Amsterdam vertrekken.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest