Oranjedienstregeling op 30 april van kracht

Op 30 april zal de oranjedienstregeling van kracht gaan. De NS verwacht veel extra treinreizigers door de troonswisseling van dit jaar. Normaal gesproken kampt de NS al met problemen rondom Amsterdam, maar door de troonswisseling worden er extra veel treinreizigers verwacht. Voor de tienduizenden bezoekers zet de NS extra lange treinen in en rijden de treinen door tot 04:00 ‘s nachts.De NS verwacht dat de meeste reizigers nog tot laat doorgaan door de koningsvaart op het IJ en de feestelijke activiteiten op het Museumplein.

Maximaal 38 treinen per uur

station Amsterdam Centraal kan maximaal 38 treinen per uur verwerken. Op deze manier kan de NS via dit station zo’n 36.000 treinreizigers per uur vervoeren. Op Amsterdam Zuid ligt dit aantal iets lager, maar is het voor de NS mogelijk om ongeveer 22.000 treinreizigers te verwerken. Amsterdam Zuid is een populaire eindbestemming voor veel feestgangers, omdat je vanuit dit station makkelijk kan wandelen naar het Museumplein of het Vondelpark. Amsterdam Rai zal dicht zijn op 30 april, omdat deze de drukte niet aankan en het voor de handhavers eenvoudiger te maken.

Extra personeel

Ook het personeel wordt flink versterkt op deze dag. Met ruim 1500 conducteurs en 1400 machinisten zal de NS gaan proberen om 30 april rustig te laten verlopen. Normaal gesproken werken er slechts 1000 medewerkers van beide beroepsgroepen. Ook op de stations van de NS worden flink wat hulpdiensten ingezet, zodat mensen met vragen te woord kunnen worden gestaan.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl