Bommelding door Chinezen in Amsterdam

Afgelopen week heeft een groep Chinezen een koffer achtergelaten in de trein. Oplettende passagiers zagen de koffer onbewaakt staan en alarmeerde direct de conducteur van de trein, waarop de trein werd stilgezet op Amsterdam Centraal. Kort daarop deed de conducteur een oproep aan alle reizigers voor de achtergelaten koffer, maar niemand reageerde. De conducteur liet de trein om deze reden niet verder rijden, maar kwam er later achter dat een groep Chinezen toeristen de koffer had achtergelaten in de trein. Zij konden de oproep van de conducteur niet verstaan, waardoor zij niet hebben gereageerd op de melding.

Trein Bommelding

Reizigers schrokken toen bleek dat het om een potentiële bom ging.

Reizigers hadden geen idee

Het is natuurlijk best eng om er later achter te komen dat het om een potentiële bom ging, terwijl niemand uit de trein werd gehaald. Reizigers hebben daarom massaal berichten op Twitter geplaatst. Toch komen conducteurs tijdens hun dienst veel vaker spullen tegen die zijn achtergelaten door reizigers en gaan er dan ook niet altijd vanuit dat het om een bom gaat. Natuurlijk staat veiligheid voorop en heeft de conducteur de koffer uit voorzorg niet aangeraakt.

De trein is door het incident slechts enkele minuten vertraagd, omdat het personeel er al snel achter kwam dat de groep Chinese verantwoordelijk was voor de achtergelaten koffer.

{mymaplocation id=12,28,29,30,31,32,33,34,35,36,369 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!