Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden goed bereikbaar met de trein en het Openbaar Vervoer. Ook duurzaam naar een mooi strand in België? Ontdek de mooiste en ga wandelen, zonnen, genieten en ontspannen.

Blankenberge: mooi strand en goed bereikbaar

Misschien heb je de naam wel eens voorbij horen komen, maar heb je het eigenlijk nog nooit gezien. In Blankenberge kan je heerlijk genieten van Belgische specialiteiten als bier, Vlaamse friet en vis, waarna je een wandeling kan maken langs de kust over het strand of de boulevard. Naast de uitgestrekte boulevard vindt je hier de haven van Zeebrugge en de beruchte ‘Belgische Pier’, wat erg overeenkomt met de pier in Scheveningen.

Voordeel aan Blankenberge is de uitstekende bereikbaarheid met een eigen treinstation, waardoor je duurzaam met de trein arriveert in slechts 15 minuten vanaf Luik of Brugge.

Knokke-Heist: bestaande uit 4 delen

Knokke-Heist is samen met Oostende het grootste strand van België. De regio is zeer populair onder wandelaars, watersporters (windsurfen, kite surfen en zeilen) en in de zomer natuurlijk zonaanbidders. Knokke-Heist is een grotere stad en leuk om te bezoeken. Het strand is opgedeeld in 4 delen, namelijk Knokke-Heist, Heist aan Zee, Duinbergen en Knokke-Zoute.

Naast dit mooie strand in België vindt je hier natuurgebied het Zwin, waarbij je door een schitterend duingebied wandelt met een grote diversiteit aan flora en fauna. Verder vindt je hier het hele jaar door evenementen en kan je een gokje wagen in het Casino.

Knokke-Heist met de trein bezoeken? Geen probleem, want je reist naar Knokke-Heist binnen 20 minuten vanaf Luik of Brugge. Je arriveert op station Knokke, waarna het strand slechts 1,5 kilometer lopen is.

De Haan: knus en rustgevend

Een kleinere badplaats in België is De Haan. Het strand is gezellig en gemoedelijk met diverse strandtenten en beachbars. Je kan er heerlijk wandelen of een bedje huren om te relaxen. De meerderheid van de bezoekers komt naar De Haan voor pure ontspanning en zonuren.

Het strand in België is echter minder goed bereikbaar, maar een geweldige ervaring. Je dient namelijk gebruik te maken van de kusttram. Hiervoor reis je per trein naar Oostende, waarna je overstapt op de kusttram naar De Haan centrum.

Oostende: jachthaven en groot strand

Een favoriet onder veel Nederlanders is strand Oostende in België. Je vindt hier tal van cafés, kroegen en restaurants en een geweldig breed zandstrand om heerlijk te vertoeven. Natuurlijk moet je ook even een kijkje nemen in de jachthaven, waar je de mooiste en langste scheven ziet langsvaren.

Met de trein naar Oostende? Voor slechts 29 euro en met een reistijd van 3 uur reis je al vanaf Amsterdam naar Oostende met de internationale trein.

De Panne: aan de grens van Frankrijk

Het is het minst goed bereikbare strand in België, maar niet de minste. Het strand is breed en kent faciliteiten als publieke douches, toiletten, strandbars en verhuur van strandstoelen. Naderhand is het goed vertoeven in de restaurants aan de strandboulevard.

Het strand kent geen treinstation en is ook met het Openbaar Vervoer minder goed te bereiken. Hiervoor raden we daarom aan om met de auto te reizen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest