Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen de piraten, Fort La Latte tegen de Engelsen en leuke steden als Dinan, Vannes en Rennes. Natuurlijk is Bretagne per trein goed bereikbaar en reis je al met één overstap naar één van de topbestemmingen in Bretagne.

Ontdek de mooiste plekken van Bretagne per trein en reis via Brussel of Parijs per regionale trein naar één van deze bestemmingen.

Treinkaartje Bretagne Frankrijk

1.) Saint-Malo: een middeleeuwse vesting aan de zee

Saint-Malo, een imposante middeleeuwse vestingstad, is een van de meest bezochte bestemmingen in Bretagne. Verken de oude stadsmuren, wandel over de versterkte wallen en geniet van een panoramisch uitzicht op de oceaan. Bezoek ook het indrukwekkende Fort National en ontdek de maritieme geschiedenis van de stad in het Musée d’Histoire de Saint-Malo.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar St Malo

  • Wandelroutes: Maak een wandeling over de stadsmuren van Saint-Malo voor een panoramisch uitzicht op de oceaan en de historische binnenstad. Verken ook het nabijgelegen Île de Grand Bé bij laag tij.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de imposante Saint-Malo kathedraal, het Château de Saint-Malo en het Fort National. Mis ook het Musée d’Histoire de Saint-Malo niet, waar je meer kunt leren over de maritieme geschiedenis van de stad.
  • Winkelstraten: Wandel door de charmante straten van de oude binnenstad en ontdek lokale boetieks, souvenirwinkels en ambachtelijke winkels. De Rue de l’Orme is een populaire winkelstraat.
  • Eetgelegenheden: Proef heerlijke zeevruchten en Bretonse specialiteiten in restaurants zoals La Brasserie du Sillon en Le Chalut. Geniet van een crêpe bij een van de vele crêperies in de stad.

2.) Mont Saint-Michel: een tijdloos wonder

Mont Saint-Michel, een UNESCO-werelderfgoed, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Frankrijk. Deze spectaculaire getijdeneiland en abdij is een toonbeeld van middeleeuwse architectuur en spiritualiteit. Wandel door de smalle straatjes van het eiland, beklim de steile trappen naar de abdij en geniet van het adembenemende uitzicht op de baai.

Lees ook: Mooie treinbestemmingen in Frankrijk

  • Wandelroutes: Maak een wandeling over de smalle straatjes en trappen van Mont Saint-Michel en geniet van het adembenemende uitzicht op de baai vanaf de top. Verken ook de omliggende zandstranden bij laag tij.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de indrukwekkende abdij van Mont Saint-Michel, de middeleeuwse straatjes van het dorp en het Musée Historique de la Préfecture Maritime.
  • Winkelstraten: Hoewel Mont Saint-Michel voornamelijk bekend staat om zijn historische en religieuze betekenis, kun je in de smalle straatjes enkele souvenirwinkels en ambachtelijke winkels vinden.
  • Eetgelegenheden: Geniet van een traditionele Bretonse maaltijd in een van de restaurants in het dorp of op de omliggende dijken. Probeer lokale gerechten zoals mosselen, crêpes en cider.

3.) Quimper: kunst en cultuur in het hart van Bretagne

Quimper, de historische hoofdstad van Bretagne, is een charmante stad vol met prachtige vakwerkhuizen, gezellige pleinen en levendige markten. Bezoek de imposante kathedraal Saint-Corentin, bewonder de traditionele Bretonse kostuums in het Musée Breton en geniet van een ontspannen wandeling langs de rivier de Odet.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Quimper

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de oevers van de rivier de Odet en door de schilderachtige Jardin de la Retraite. Verken ook de middeleeuwse straatjes van de oude binnenstad.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de imposante kathedraal Saint-Corentin, het Musée des Beaux-Arts en de glas-in-loodramen van de Eglise de Locmaria. Mis ook de traditionele Bretonse dansen en muziek niet tijdens een bezoek aan de stad.
  • Winkelstraten: Wandel door de Rue Kéréon en Rue du Sall, waar je tal van boetieks, kunstgalerijen en ambachtelijke winkels vindt. Bezoek ook de overdekte markt Les Halles Saint-François.
  • Eetgelegenheden: Proef heerlijke Bretonse gerechten in restaurants zoals La Crêperie du Théâtre en L’Atelier Gourmand. Geniet van een crêpe met cider bij een van de vele crêperies in de stad.

4.) Dinan: een betoverende middeleeuwse schat

Dinan, gelegen aan de oevers van de rivier de Rance, is een betoverende middeleeuwse stad met kronkelende steegjes, oude stadsmuren en pittoreske vakwerkhuizen. Verken de historische binnenstad, beklim de torens van het Château de Dinan voor een panoramisch uitzicht en ontdek de lokale ambachten in de vele boetieks en ateliers.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling over de middeleeuwse stadsmuren van Dinan en geniet van het uitzicht op de rivier de Rance. Verken ook de kronkelende steegjes en pittoreske pleinen van de oude binnenstad.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het imposante Château de Dinan, de Basilique Saint-Sauveur en het Musée du Rail. Ontdek ook de traditionele vakwerkhuizen langs de Rue du Jerzual.
  • Winkelstraten: Wandel door de Rue du Petit Fort en Rue du Jerzual, waar je tal van antiekwinkels, kunstgalerijen en boetieks vindt. Bezoek ook de wekelijkse markt op donderdagochtend.
  • Eetgelegenheden: Proef heerlijke Bretonse gerechten in restaurants zoals Le Saint-Louis en Au Vieux Saint-Sauveur. Geniet van een crêpe met cider bij een van de vele crêperies langs de rivieroever.

5.) Carnac: een mystiek landschap van megalithische monumenten

Carnac staat bekend om zijn indrukwekkende verzameling megalithische monumenten, waaronder duizenden menhirs, dolmens en grafheuvels. Maak een wandeling door de uitgestrekte velden en bewonder deze mysterieuze prehistorische sites die meer dan 6000 jaar oud zijn. Bezoek ook het Musée de Préhistoire de Carnac voor meer inzicht in de geschiedenis van de regio.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de prehistorische megalithische monumenten van Carnac, waaronder de Alignements de Carnac en de Menhirs du Menec. Verken ook de nabijgelegen stranden en duinen.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het Musée de Préhistoire de Carnac voor meer inzicht in de prehistorische geschiedenis van de regio. Ontdek ook de charmante haven van La Trinité-sur-Mer en de vuurtoren van Saint-Pierre-Quiberon.
  • Winkelstraten: Carnac staat vooral bekend om zijn archeologische sites en natuurlijke landschappen, maar je kunt ook enkele souvenirwinkels en lokale ambachtelijke winkels vinden in het cent

6.) Rennes: moderne stad met historische charme

Rennes, de hoofdstad van Bretagne, is een bruisende stad met een mix van historische charme en moderne flair. Verken de oude binnenstad met zijn kleurrijke vakwerkhuizen, bezoek de prachtige Jardin du Thabor en ontdek de lokale kunstscene in de vele galerijen en musea van de stad.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Rennes

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest