5 Mooie treinbestemmingen in Frankrijk

Opzoek naar een leuke vakantiebestemming? Ontdek dan deze 5 mooie treinbestemmingen in Frankrijk. Naast deze 5 heeft het land nog veel meer te bieden, waar wij op onze inspirerende blog al veel over hebben mogen schrijven.

Natuurlijk reis je per trein naar één van deze 5 mooie treinbestemmingen in Frankrijk. Hiervoor vertrekt voor een aantal steden een directe Thalys in de zomerperiode, maar er zijn dagelijks meer verbindingen. Zo reis je in de meeste gevallen per Thalys naar Parijs, waarna je overstapt op de TGV of Thalys voor het laatste deel van de reis.

Via de internationale reisplanner bereken je de meest logische route vanaf jouw woonplaats. De reisplanner genereert vervolgens de beschikbare treinen, routes, reistijden en bijbehorende prijzen

Mooiste Steden Frankrijk

Bordeaux: stedelijk, wijn en kust in één

Bordeaux is een prachtige vakantiebestemming in het zuidwesten van Frankrijk, bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden, historische bezienswaardigheden en bruisende stadsleven. Hier kan je genieten van heerlijke wijnproeverijen, wandelingen langs de Garonne-rivier, en rondstruinen in de gezellige oude stad met zijn mooie gebouwen en pleinen.

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Place de la Bourse en de historische wijk Saint Pierre. Kortom, Bordeaux is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een mix van cultuur, natuur en ontspanning.

Mont Saint Michel: Schiereiland in Normandië

Trein Saint Mont Michel

Een schiereiland in Normandië, Mont Saint Michel, is een adembenemende plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het staat wereldwijd bekend om zijn schilderachtige abdij, gelegen op een klein eiland dat alleen bij de juiste weersomstandigheden en getijden kan worden bezocht. Deze unieke plek op aarde kan perfect worden gecombineerd met een bezoek aan de nabijgelegen Franse stad Rennes.

De reis naar Mont Saint Michel is goed te doen met de trein. Vanuit Amsterdam reis je in minimale tijd naar Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Rennes. De prijzen van treinkaartjes variëren tussen de 80 en 130 euro per enkele reis en de reistijd bedraagt ongeveer 6 uur. Vanuit Rennes of andere plaatsen in Normandië kun je het openbaar vervoer nemen naar Mont Saint Michel. Bekijk de onderstaande drone-video om een idee te krijgen van deze adembenemende locatie.

Carcassonne is UNESCO Werelderfgoed

Carcassonne is zonder twijfel één van de meest betoverende bestemmingen in Frankrijk en staat terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze prachtige middeleeuwse stad is een ware lust voor het oog, met zijn indrukwekkende buitenmuur met 16 uitkijktorens en 24 torens op de binnenmuur. Je vindt er tal van nostalgische gebouwen, waaronder de Saint-Nazaire basiliek, het kasteel en traditionele restaurants en cafés.

Als je met de trein naar Carcassonne wilt reizen, kun je vanuit Nederland de Thalys naar Parijs nemen en vervolgens overstappen op de TGV naar Valence. Vanuit Valence kun je de laatste trein nemen naar Carcassonne. Met een reistijd van 9 uur en 18 minuten bereik je deze prachtige plek in Frankrijk.

Misschien wel het Mooiste dorp van Frankrijk

Les Beaux-de-Provence is wellicht het mooiste dorp van Frankrijk, gelegen op een berg van 900 meter hoog en 200 meter breed in de prachtige omgeving van de Provence. Het contrast tussen het charmante dorp en de adembenemende natuur is werkelijk onvoorstelbaar. Het dorp heeft leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en smalle straatjes. Het is absoluut de moeite waard en kan goed worden gecombineerd met een vakantie of stedentrip naar Avignon.

Om Les Beaux-de-Provence te bereiken kun je vanuit Nederland dagelijks 10 Thalys-treinen naar Parijs nemen en vervolgens overstappen op de TGV naar Avignon. Met de Zon-Thalys reis je in ongeveer 7 uur naar deze prachtige Franse bestemming, maar met een overstap op de TGV duurt de reis ongeveer 8 uur.

Zuid-Frankrijk per Thalys: Marseille

Trein Marseille

Marseille is een prachtige kustplaats gelegen in het zuiden van Frankrijk, die bekend staat als een van de grootste en mooiste steden van het land. De schitterende haven, talloze bezienswaardigheden en het bruisende stadscentrum trekken maandelijks duizenden toeristen.

Breng een bezoek aan de Notre Dame van Marseille en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. Bovendien heeft Marseille maar liefst 22 verschillende musea, waardoor cultuurliefhebbers hier eindeloos kunnen genieten. Wil je even bijkomen? Ga dan naar de boulevard en geniet van een drankje op een terrasje langs de Middellandse Zee.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest