Treinreizigers nog niet gewend aan in- en uitchecken

Uit onderzoek blijkt dat passagiers van de NS nog niet zijn gewend om in- en uit te checken bij het reizen met de trein. Ondanks dat het papieren treinkaartje is verdwenen zijn er nog steeds duizenden mensen per dag die geen gebruik maken van de in- en uitcheck mogelijkheid van de wegwerp OV-chipkaart. Laatst is gebleken dat van ruim 100 000 reizigers op Rotterdam Centraal slechts 53 000 reizigers gebruik hebben gemaakt van de functie. Een woordvoerder van de NS heeft gezegd dat reizigers de komende maand nog geen boete hoeven te verwachten, maar benadrukt dat reizigers er snel aan moeten wennen. Mogelijk zal het proces zich versnellen wanneer de OV-poortjes op een aantal grote stations worden gesloten.

NS verwacht dat meer mensen binnenkort gebruik maken van de OV-poortjes.

Papieren treinkaartje naar OV-chipkaart is soepel verlopen

Volgens een woordvoerder van de NS is de overgang van het papieren treinkaartje naar de OV-chipkaart op 9 juli soepel verlopen. Reizigers moesten een wegwerp OV-chipkaart kopen bij de automaten en betaalde daar een toeslag van € 1,- voor. De NS verwacht dan ook dat duizenden reizigers de komende maanden zullen overstappen op een persoonlijke- of anonieme OV-chipkaart. Hiermee besparen reizigers namelijk enorm op de kosten.

Reizigers- en belangenorganisaties vonden het belangrijk dat er nog een mogelijkheid bleef om niet op saldo te reizen. Zo hoeven incidentele reizigers en toeristen zich niet te binden aan een kaart met saldo.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!