Trein met mexicanen ontspoord

Een trein in Zuid-Mexico is afgelopen week ontspoord, terwijl er 250 Mexicanen aan boord zaten. De goederentrein was onderweg van Guatamala naar de Verenigde Staten met de ruim 250 Mexicanen die op het dak van de trein waren geklommen. Jaarlijks proberen duizenden Mexicanen de Verenigde Staten binnen te komen door op het dak van een goederentrein te klimmen. Dit keer ontspoorde de trein door hevige regenval, waardoor de grond onder het spoor te zacht was geworden en het spoor niet meer recht lag.

Bij het treinongeluk in Mexico zijn 8 wagons ontspoord, waarbij er tot nu toe 5 doden en 16 gewonden zijn gevallen. Reddingswerkers zoeken momenteel naar meer slachtoffers van dit tragische treinongeluk. Volgens een woordvoerder van het Rode Kruis zijn reddingswerkers onderweg naar de wrakstukken van de trein en zou er nog een onbekend aantal mensen vastzitten tussen het puin.

De locomotief en het eerste rijtuig waren bij het treinongeluk in Mexico niet ontspoord, waardoor deze kon worden ingezet om de slachtoffers naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!