fbpx

Trein in New York ontspoord

Afgelopen week is een trein in de New Yorkse wijk de Bronx ontspoord. Volgens een woordvoerder van de plaatselijke hulpdiensten zijn er ruim 60 gewonden gevallen en hebben 4 passagiers het drama niet overleeft. Op het huidige moment liggen er nog 11 passagiers in kritieke toestand in het ziekenhuis. Bij het ongeluk is een aantal reizigers uit de trein geslingerd, waarvan 3 het niet hebben overleefd.

De trein had op het moment van het ongeluk ongeveer 100-150 reizigers aan boord en reed met hoge snelheid een scherpe bocht in. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht, maar het komt hoogstwaarschijnlijk door de te hoge snelheid van de trein. Ruim 130 brandweermannen verleenden hulp ter plaatsen en hebben ervoor gezorgd dat de overige gewonden veilig zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij het ongeluk zijn zeker 5 wagons betrokken, waarvan de laatste bijna in het water terecht kwam. Het ongeluk gebeurde op het traject van Poughkeepsie naar Grand Central Terminal in New York. Dit traject verbind Manhatten met de noordelijke voorsteden van New York.

Trein New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl