NS gaat 340 miljoen bezuinigen

De NS wilt in 10 jaar tijd 340 miljoen euro besparen. De Minister van Financiën heeft dit afgelopen week in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. Door het verlies dat afgelopen jaar is geleden door het Fyra incident is de NS genoodzaakt om bezuinigen door te voeren. Om dit niet te hard aan te laten komen bij de NS wordt dit verdeelt over 10 jaar. Zo moet er in 2024 ruim 340 miljoen euro zijn bespaard door de maatregelen die nog aangekondigd moeten worden. Eerder heeft de NS al toegezegd met een bezuiniging van 800 miljoen, maar daar komt nu nog eens 340 miljoen bij.

In 10 jaar tijd moet de NS in totaal ruim 1140 miljoen euro besparen

Treinkaartjes mogen niet duurder worden

Vanuit de Tweede Kamer werd erop aangedrongen om te bezuinigen i.p.v. de treinkaartjes duurder te maken, zodat reizigers er verder weinig van zullen merken. Uiteindelijk zullen reizigers er toch wel iets van merken, doordat er minder personeel rond loopt, maar in ieder geval zullen de kosten niet stijgen door het Fyra-debacle.

D66 is blij

D66-kamerlid Sientje van Veldhoven had de motie ingediend om te voorkomen dat reizigers de dupe zouden worden van het Fyra-debacle. Uiteindelijk zullen reizigers er sowieso wel iets van merken, maar in ieder geval niet in de portemonnee. Sientje is blij dat de NS en de Minister van Financiën tegemoet komt aan de wensen van D66 en op deze manier zorgt dat de reizigers niet de dupe worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!