Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Binnenkort een leuk strand of kustplaats in Groot-Brittannië bezoeken? Reis dan per Eurostar vanaf Rotterdam of Amsterdam richting de Britse bestemmingen. Bezoek populaire stranden bij Brithton of Cornwall en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

Voor een bezoek aan Cornwall reis je per Eurostar naar Ashford, waarna je gebruik maakt van het Openbaar Vervoer voor het laatste deel van de reis. Liever naar de beroemde stranden bij Brighton? Dan reis je per trein tot aan Londen en stap je over op de trein naar Brighton.

Cornwall, Engeland: een weelde van natuurlijke schoonheid

Ontdek de ongerepte schoonheid van Cornwall, een betoverende regio aan de zuidwestkust van Engeland. Laat je verwonderen door de dramatische kliffen van Land’s End en geniet van ontspannende wandelingen langs de adembenemende kustpaden. Bezoek pittoreske vissersdorpen zoals St. Ives en Port Isaac, waar smalle straatjes en kleurrijke huisjes een idyllisch tafereel vormen. Vergeet niet te genieten van de lokale keuken, met heerlijke gerechten zoals verse zeevruchten en cream tea.

Cornwall Strand

Wat te doen in Cornwall?

De kustlijn van Cornwall is misschien wel de mooiste van Groot Brittannië. Met prachtige wandelroutes, uitkijkpunten en bezienswaardigheden biedt de regio voldoende voor een complete vakantie.

Bezienswaardigheden

  • St. Michael’s Mount: Bezoek deze majestueuze getijdeneiland met zijn middeleeuwse kasteel en subtropische tuinen, bereikbaar via een voetpad bij laag water of per boot.
  • Eden Project: Ontdek ’s werelds grootste overdekte regenwoud in de biomes van het Eden Project, een fascinerend educatief centrum gewijd aan de natuur en duurzaamheid.
  • Tintagel Castle: Verken de ruïnes van het legendarische Tintagel Castle, geassocieerd met de mythe van koning Arthur en prachtig gelegen op een klif boven de zee.

Wandelroutes

  • South West Coast Path: Volg delen van het South West Coast Path, een van de langste wandelpaden van het Verenigd Koninkrijk, en geniet van spectaculaire uitzichten over de ruige kustlijn.
  • Lands End to Sennen Cove: Wandel van Lands End, het meest westelijke punt van Engeland, naar Sennen Cove, een schilderachtig vissersdorpje met een prachtig strand.

Winkelen

  • Fore Street, St. Ives: Verken de charmante straatjes van St. Ives en ontdek boetieks, galeries en ambachtelijke winkels langs Fore Street.
  • Trelissick Gallery and Shop: Bezoek de galerie en winkel van Trelissick, waar lokale kunstwerken, handgemaakte ambachten en souvenirs te koop zijn.

Eten

  • Rick Stein’s Seafood Restaurant: Geniet van heerlijke zeevruchten en verse visgerechten in dit beroemde restaurant van chef-kok Rick Stein, met een prachtig uitzicht op de haven van Padstow.
  • Jamaica Inn: Proef traditionele Cornish gerechten en lokale ales in deze historische herberg, gelegen op Bodmin Moor en beroemd om zijn literaire connecties met Daphne du Maurier.

Brighton, Engeland: een levendige mix van cultuur en plezier

Laat je betoveren door de levendige sfeer van Brighton, een bruisende kustplaats aan de zuidkust van Engeland. Verken de iconische Brighton Pier en geniet van spectaculaire uitzichten vanaf het reuzenrad. Wandel door de kleurrijke straatjes van de North Laine en ontdek boetieks, cafés en street art. Ontspan op het kiezelstrand en geniet van een traditionele fish and chips aan de waterkant.

Trein Brighton

Wat te doen in Brighton?

Verken de mooiste plekjes en activiteiten van de regio, Brighton heeft namelijk veel te bieden.

Bezienswaardigheden

  • Brighton Palace Pier: Een iconische attractie met kermisattracties, arcades en prachtige uitzichten over de zee.
  • Royal Pavilion: Een extravagante koninklijke residentie gebouwd in Indiase stijl, met weelderige interieurs en prachtige tuinen.
  • North Laine: Een bruisende wijk vol met boetieks, kunstgalerijen, cafés en street art.

Wandelroutes

  • Brighton Promenade: Maak een ontspannende wandeling langs de promenade en geniet van het uitzicht op zee.
  • South Downs National Park: Verken de prachtige landschappen van het nabijgelegen nationale park met zijn glooiende heuvels en schilderachtige wandelpaden.

Winkelen

  • The Lanes: Smalle straatjes vol met unieke winkels, antiekwinkels en juweliers.
  • Churchill Square Shopping Centre: Een modern winkelcentrum met een breed scala aan winkels en eetgelegenheden.

Eten

  • The Coal Shed: Een populaire brasserie met een focus op grillgerechten en verse zeevruchten.
  • The Chilli Pickle: Ontdek de smaken van India in dit bekroonde restaurant met heerlijke curry’s en streetfoodgerechten.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest