Ontdek het “Rome van het noorden” in het pittoreske Oudenbosch

Oudenbosch is een pittoresk dorp gelegen in de gemeente Halderberge, nabij de gezellige winkelstad Breda, de vestingstad Willemstad, het Markiezenhof van Bergen op Zoom en de geboortestreek van Vincent van Gogh.

Rome is dichterbij dan je denkt

www.petra-huijsmans.nl

Halderberge is een pareltje voor wie op zoek is naar cultuur. Bij het naderen van Oudenbosch zie je het al, hier hangt geschiedenis in de lucht. De imposante koepel van de Basiliek, het plein en de beelden. Ze toveren het verre Rome voor ogen. De Basiliek van Oudenbosch is een geschaalde kopie van de Sint Pieter Basiliek in Rome. Laat je verrassen, beklim de koepel en ontdek de historie tijdens een rondleiding.

Kijk je verder dan die wonderlijke Basiliek, dan ontdek je overal herinneringen, monumentale gebouwen en bijzondere verhalen.  De prachtige bouwwerken in Romeinse bouwstijl, de pleinen, de cour van St. Louis, Sterrenwacht Tivoli en de musea. Samen vormen ze het cultureel historisch hart van Oudenbosch.

Laat je verrassen door een wandeling onder leiding van een gids

De gegidste wandeling door Oudenbosch is een must tijdens je bezoek aan Halderberge. Het cultureel erfgoed, de architectuur en de mooie verhalen doen je haast geloven dat je in een Italiaans dorp loopt. Gedurende 1,5 uur nemen de gidsen je mee langs de wonderen en parels.

Natuurlijk genieten, kom wandelen, fietsen of varen

Wist je dat je in Halderberge ook heerlijk kunt uitwaaien in de natuur? Wandel of fiets door de polders en dijken van het kleigebied met vrijwel altijd een vergezicht van de Basiliek van Oudenbosch aan de Horizon. Daarnaast is de botanische tuin het Arboretum is het bezoek meer dan waard.

Maak kennis met de verschillende wandel– en fietsroutes, bijvoorbeeld de nieuwe themaroute de 9 wonderen van Oudenbosch. Deze route is ook als interactie game beschikbaar.

Wil je een wandeling combineren met avontuur? Ga op zoek naar de kleine mensjes in Oudenbosch. Een toffe speurtocht voor jong & oud. Overal in Oudenbosch zijn deze kleine mensjes te vinden. Ze zijn bijna onzichtbaar, maar bestaan echt. In kleine kubusjes van slechts 2,3 bij 2,3 zijn deze piepkleine mensjes te vinden. Tijdens de wandeling ga je op ontdekkingstocht langs deze fascinerende “Kleine Mensjes” die je alles vertellen over het prachtige Oudenbosch.

Brabants genieten: van gezellig café tot culinair restaurant

Hapfabriek-aan-het-water-Hoeven

Laat je verrassen door de hartelijke gastvrijheid in een van de gezellige cafés of restaurants die Halderberge rijk is. Van een restaurant aan het water tot een sfeervol restaurant in de bossen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De perfecte uitvalbasis

Halderberge is de perfecte uitvalbasis voor een langer verblijf, waar genoeg te beleven is. Zowel dichtbij, als op reisafstand. Ervaar bijvoorbeeld de bourgondische sfeer in Breda op minder dan 25 km afstand en in nog minder dan één uur ben je in Antwerpen, België. Blijf je liever langer dan een dag? In Halderberge vind je een groot aanbod aan verblijfsaccommodaties. Voor de kampeerliefhebbers zijn er verschillende campings en camperplaatsen. Slaap je liever in een hotel, B&B of bungalow? Ook dit is mogelijk. Logeren bij de boer, in een historisch hotel of een luxe B&B, je vindt het allemaal in Halderberge.

Nieuwsgierig geworden?

Bezoek tijdens het zomerseizoen het toeristisch informatiepunt voor meer informatie en tips.
De contactgegevens en openingstijden van het toeristisch informatiepunt zijn te vinden op de website www.visithalderberge.com. Bezoek deze website ook voor meer informatie over de activiteiten, eet- en drinkgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. Op zoek naar een groepsuitje? Ook dan denkt Visit Halderberge graag mee met de mogelijkheden! 

Ontvang aanbiedingen

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest