Wandelroute het Klompenpad in Lopik: een avontuur voor Kids door de polder

Het Benedeneindsepad, het Klompenpad voor Kids, is niet zomaar een wandelroute; het is een waar avontuur speciaal ontworpen voor onze jonge ontdekkingsreizigers! Met gave activiteiten zoals een trekpontje, een spannende loopplank en een uitkijktoren zodat je over de hele polder heen kan kijken.

Dit pad is een waar paradijs voor avonturiers in spe! Voor de kleine helden onder ons is er natuurlijk ook de mogelijkheid om slootje te springen. Het Klompenpad loopt langs het vogelgebied, geweldig om de pracht van de natuur te ervaren en vele gevleugelde vrienden te spotten!

Een bijzondere stop langs de route is de imposante kruiwagen, waarachter een intrigerend verhaal schuilgaat. Volgens de lokale legende was deze kruiwagen ooit verward met een beer, wat resulteerde in de bijnaam “Benschoppers Berenschieters”! Een leuk verhaal dat je niet mag missen!

En dat is nog niet alles! Het Klompenpad Benedeneindsepad sluit naadloos aan op het Eendenkooienpad, dat door het mooie buitengebied van Oudewater, Montfoort en IJsselstein loopt. Langs kades en het jaagpad van de Hollandse IJssel biedt deze route een andere kijk op de omgeving. En het beste van alles? Door gebruik te maken van de overstaproute kunnen beide klompenpaden worden gecombineerd tot een mooie polderroute van ongeveer 30 kilometer!

Eten bij het Klompenpad in Lopik

En als je trekt krijgt na dit avontuur kun je bij Pannenkoekenrestaurant, ‘Midden op het Land’, heerlijke pannenkoeken eten. Het Klompenpad voor Kids belooft een onvergetelijke belevenis te worden, vol ontdekkingen, plezier en bovenal, heel veel avontuur! Trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door de charme van de polder!Bovenkant formulier

Je kunt het Klompenpad voor Kids starten bij Pannenkoekenrestaurant ‘Midden op het Land’, deze locatie is goed met het openbaar vervoer te bereiken.

QR-code naar Klompenpad voor Kids:

QR lopik

Ontvang aanbiedingen

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest