Miljoenenverlies door Fyra treinen

In 2013 heeft de NS een verlies van 43 miljoen euro gedraaid en dit zou voornamelijk te wijten zijn aan de Fyra treinen. De aankoop van de Fyra treinen bleek achteraf een flop en dit heeft de NS ontzettend veel geld gekost. Daarbij verwacht de NS nog een boete van het Ministerie, omdat ze een aantal doelstellingen niet hebben gehaald. Het verlies voor 2013 zal dus hoogstwaarschijnlijk nog worden aangevuld met een aantal miljoen.

De NS behaalde in 2012 nog een winst van 263 miljoen en verwacht dit in 2014 dan ook weer te halen. De aankoop van de Fyra treinen heeft gewoon ontzettend veel geld gekost en heeft dan ook voor het grote verlies gezorgd. De omzet bleef namelijk ongeveer gelijk aan de omzet in 2012, namelijk 4,6 miljard euro.

NS Verlies door Fyra Treinen

Daarbij is onlangs bekend gemaakt dat de klantentevredenheid van de NS omlaag is gegaan. Zo was vorig jaar in 2012 nog 49% tevreden met de NS, maar bleek afgelopen jaar slechts 47% tevreden te zijn. Een woordvoerder van de NS zegt dat dit te wijten is aan de overvolle treinen in het laatste kwartaal en dit was inderdaad volledig de schuld van de NS. Ondanks dat de tevredenheid is teruggelopen is de omzet uit het reizigersvervoer wel gestegen.

President-directeur Timo Huges stelt dat de NS dit jaar niet heeft kunnen brengen aan de reizigers wat zij hebben gewild. Daarbij is hij van mening dat de strategie van de NS veranderd moet worden en reizigers op een nog hoger voetstuk moeten worden geplaatst. Hiervoor heeft de NS verschillende programma’s opgestart, waaronder een programma om 100 miljoen per jaar te bezuinigen. De financiële verwachtingen voor 2014 zijn dan ook nog altijd positief.

Verlies door Fyra

Wij van Goedkoop-treinkaartje.nl vragen ons af hoe bezuinigingen kunnen leiden tot een hogere klanttevredenheid, want dit gaat vaak niet hand in hand. Toch blijven we positief en wensen we de NS een voorspoedig jaar tegemoet!

Ontvang acties

NS nieuws: binnen 2 weken normale dienstregeling

NS nieuws: binnen 2 weken normale dienstregeling

Stapsgewijs gaat NS weer terug naar de normale dienstregeling en zullen nagenoeg alle treinen weer terugkeren op het Nederlands spoor. Het is mogelijk doordat er steeds minder personeel van NS afwezig is, vanwege ziekte of quarantaine. Hiermee lijkt de piek van de...

Minder treinen tussen Amsterdam en Rotterdam door ziekte

Minder treinen tussen Amsterdam en Rotterdam door ziekte

Komend weekend rijden er minder InterCity's op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam. Het is noodzakelijk vanwege de hoeveelheid collega's die met ziekte of quarantaine kampen. Hierdoor rijden er niet 5 maar slechts 3 InterCity's per uur. Reizigers kunnen...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders