Man met nepgeweer in trein

Afgelopen week heeft een oplettende reiziger een man met een geweer in de trein van Den Bosch naar Schiphol gesignaleerd. Hij zag een loop van een geweer uit een sporttas steken en waarschuwde direct de politie. Op station Utrecht Centraal werd de trein vervolgens tot stilstand gedwongen door de politie en bleven de deuren gesloten. Zeven mannen van de politie gingen vervolgens de trein binnen om de verdachte op te sporen. Kort daarop werd een 22-jarige man aangehouden met inderdaad een geweer in zijn tas. Nadat de man was aangehouden gingen de deuren weer open en kon de trein later weer verder rijden. De 22-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Man met geweer blijkt een gekostumeerd feestje te hebben gehad.

Man blijkt nepgeweer te hebben

Na verder onderzoek bleek dat het om een nepgeweer ging en dat de 22-jarige man naar een gekostumeerd feest was geweest met zijn aankoop. Hij had verder geen kwade bedoelingen en kon het geweer niet verbergen, omdat hij te groot was voor zijn sporttas. De politie heeft hem later vrijgelaten en gaat hem waarschijnlijk niet vervolgen.

Reizigers hebben weinig last ondervonden aan het incident, omdat de politie snel heeft gehandeld en de trein haar weg binnen enkele minuten kon vervolgen.

{mymaplocation id=277,221,219,218,216,208,324 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!