Geen treinen tussen Almelo en Hengelo

Afgelopen week is een goederentrein in Borne ontspoord, waarbij ruim 5 kilometer aan spoor is beschadigd. Bij het treinongeluk zijn geen gewonden gevallen, maar wel is er een enorme hoeveelheid materiële schade en zullen er nog tot zondag geen treinen kunnen rijden op het traject. Het herstel gaat nog dagen duren en er zullen ruim 6000 dwarsliggers moeten worden vervangen. Twee wielen van de goederentrein waren ontspoord, waardoor de trein nog 5 kilometer door kon rijden en de tijd had om een grote hoeveelheid aan schade aan te richten.

Aangezien het ongeluk in landelijk gebied plaatsvond zal er door het leger en ProRail een landweg worden aangelegd, waarop een hijskraan naar de plek kan worden vervoerd. Vervolgens kan er worden begonnen met het weg takelen van de trein en de herstelwerkzaamheden. Spoorbeheerder ProRail hoopt binnen 4,5 dag de klus geklaard te hebben, maar dit zou natuurlijk ook langer kunnen duren door onverwachte obstakels.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend, maar het lijkt erop dat de achterste wagon ontspoord is geraakt bij één van de wissels. De goederentrein vervoerde zand en grind. Mensen die schade hebben ondervonden aan het treinongeluk kunnen zich melden bij ProRail. De schade van het ongeluk wordt op ruim 1 miljoen euro geschat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!