Treinongeluk met scooter bij Oosthuizen

Afgelopen week is een 17-jarige brommerrijder uit Hoorn om het leven gekomen op een spoorwegovergang bij Oosthuizen. Volgens ooggetuige negeerde hij de stoptekens en reed hij vluchtig langs de slagbomen. Dit is de bestuurder echter duur komen te staan, omdat een aanstormende InterCity hem frontaal schepten. Omstanders en de machinist hebben direct de alarmcentrale gebeld, waardoor hulpdiensten snel ter plaatsen waren. Het mocht echter niet baten, want de 17-jarige jongen uit Hoorn overleed ter plaatse.

Treinverkeer lag ruim 3 uur plat.

Reizigers tussen Overwhere en Hoorn hadden vertraging

Het ongeluk gebeurde op de spoorwegovergang bij Oosthuizen, waardoor het treinverkeer op het traject van Overwhere naar Hoorn van half 9 tot half 12 heeft stilgelegen. Reizigers werden ruim 3 uur lang aangeraden om een andere route te nemen of gebruik te maken van vervangend busvervoer.

De politie gaat uit van een ongeluk, waarbij de brommerrijder nog even snel voor de trein langs wou rijden. Verschillende getuige hebben zich al gemeld, maar de politie is nog steeds opzoek naar andere getuige om het verhaal te bevestigen.

  • Aangemaakt op .
  1. Reacties (0)

  2. Laat je reactie achter

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Leuke ervaring, tips of een vraag? Deel het!

  1. Voor en door treinreizigers!
0 Karakters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie

Deel deze pagina!

Close