NS Reisproducten

Binnenkort met de trein op pad? Dan dient u natuurlijk te kiezen uit één van de NS Reisproducten. De NS kent verschillende vervoersbewijzen voor verschillende type reizigers. Zo zijn er NS reisproducten voor eenmalige en structurele treinreizen, maar wordt er ook onderscheid gemaakt voor het moment van de dag, reisafstand, leeftijd en hoeveelheid reizigers.

Goedkoop treinkaartje

NS Reisproducten in 2019

Hieronder treft u een overzicht van de belangrijkste en meest populaire reisproducten van de NS.

NS Treinkaartjes

Treinkaartjes van de NS worden tegenwoordig op een wegwerp OV Chipkaart geladen. Hiervoor wordt bij de automaten van de NS een toeslag van € 1 gerekend, waardoor reizigers die regelmatig met de trein reizen beter een vaste persoonlijke of anonieme OV Chipkaart kunnen kopen voor € 7,50, waarna deze per treinreis kan worden opgeladen. Het is tevens mogelijk om een persoonlijke OV Chipkaart te koppelen aan een bankrekening, zodat u altijd voldoende reistegoed op uw pas heeft staan. Voor de anonieme OV Chipkaart is dit niet mogelijk.

Reist u met een abonnementhouder of bezitter van een kortingskaart mee? Dan heeft u recht op 40% samenreiskorting. Deze kunt u bij een kaartautomaat van de NS opladen. Benieuwd hoe dit moet? Bekijk deze video.

NS dagkaart

Met de NS dagkaart reist u een hele dag onbeperkt met treinen van de NS, Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Veolia en is in 2019 verkrijgbaar voor € 53. De prijs is berekend op het maximale bedrag van een retourkaartje in Nederland en maakt het mogelijk om op één dag van verschillende trajecten gebruik te maken.

Regelmatig worden er aanbiedingen georganiseerd, waarbij u een goedkope NS dagkaart kunt bestellen. Prijzen variëren van € 9,95 t/m 26,50, maar zijn bijna altijd voordeliger dan retourkaartjes op lange trajecten. Benieuwd of een aanbieding goedkoper is voor uw treinreis? Vergelijk acties met treinkaartjes!

NS dagretour

Een NS dagretour is te koop bij een automaat van de NS en wordt geladen op een wegwerp OV Chipkaart. Het tarief is afhankelijk van het gekozen traject en is datum gebonden. Evenals de NS dagkaart worden er ook vaak goedkope NS dagretours aangeboden. De NS dagretour wordt meestal gecombineerd met een uitje, evenement, lunch, activiteit of bestemming en is vaak verkrijgbaar vanaf €18,50.

NS Railrunner

Heeft u een geldig vervoersbewijs en wilt u samen met uw kind in de trein? Dan is de NS Railrunner het ideale reisproduct voor uw samenstelling. Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen voor slechts € 2,50 met u mee in de trein middels de NS Railrunner. Deze kunt u opladen op uw OV Chipkaart bij een kaartautomaat op NS treinstations.

NS Groepsticket

Profiteren van groepskorting in de trein? Voor groepen van 4 t/m 10 personen zijn de NS Groepstickets bedacht. Een NS Groepsticket voor 4 personen is verkrijgbaar voor € 32 (enkele reis) en € 64 (retour), waarbij er per extra reiziger een klein bedrag bijkomt. Hierdoor ontvangt u meer korting bij grotere groepen en wordt de prijs per persoon lager.

NS Abonnementen

Voor reizigers die regelmatig van de trein gebruik maken heeft de NS verschillende abonnementen bedacht. Meer weten over NS abonnementen? Klik hier!

Met de abonnementen van de NS kunt u kiezen uit vrij reizen of korting op bepaalde trajecten, momenten van de dag en periodes. Daarbij kunt u kinderen gratis laten meereizen in de trein en profiteren ouderen van korting in de trein.

Alternatieve reisproducten

Een huisdier of fiets meenemen op reis? Hiervoor heeft de NS twee reisproducten bedacht om overlast te beperken en ter vergoeding van de gebruikte ruimte in de trein.

Dagkaart fiets

Uw fiets meenemen in de trein? In de spitsuren is dit verboden, maar in de daluren en het weekend mag u de fiets meenemen in de trein voor € 6,90. De NS dagkaart fiets kunt u aanschaffen bij automaten van de NS en op uw OV Chipkaart laden.

Dagkaart hond

Een huisdier of hond meenemen in de trein? Wanneer uw huisdier te groot is om op schoot te houden dient u een NS dagkaart aan te schaffen voor € 3,20. Tevens dient uw huisdier aangelijnd of in een kooi te worden vervoerd om overlast te beperken en veiligheid te waarborgen.

Trein kortingsacties in 2019

Hieronder treft u een lijst van verschillende aanbieders van Trein kortingsacties in 2017.

AH actieBlokker actie
La Place TreinkaartjesHema actie
Bakker Bart TreinkaartjesKruidvat actie

Tevens zijn er een aantal seizoensgebonden aanbieding, zoals de Oranje retour, het boekenweekgeschenk, NS seizoensretour, jongerentoer, avondvrij en superdaltickets. Uiteraard zijn er regelmatig reizigers die een NS dagkaart of dagretour hebben gekocht en niet gaan gebruiken. Hiervoor hebben wij een handelsplaats opgericht waar reizigers hun NS dagkaart kunnen kopen en verkopen.

Internationale treintickets boeken

Wilt u internationale treintickets boeken voor een stedentrip binnen Europa? Dan hebben wij natuurlijk de goedkoopste treinkaartjes voor u geselecteerd! Zo boekt u kaartjes met vroegboekkorting ongeveer 3 maanden van tevoren en zijn er regelmatig kortingsacties bij NS International en vindt u tips op onze website voor het boeken van Internationale treintickets. Zo kunt u voor het binnenlandse gedeelte op de reiskosten besparen middels uw reisabonnement en zijn er ook goedkope daluren voor internationale treinreizen.

Ontvang acties

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

5x Fietsen in Duitsland per trein

5x Fietsen in Duitsland per trein

Wil je graag fietsen in een andere omgeving? Maak je dan op voor een top 5 met de mooiste fietsroutes in Duitsland die het land rijk is. Kies voor een route langs bekende rivieren, door oude steden of wijngaarden. Duitsland kent net als Nederland, prachtige fietsgebieden en goed onderhouden fietspaden. Of je nu wilt fietsen langs de Elbe en de Rijn of liever de heuvels van het Schwarzwälder Hochwald trotseert. Op slechts een paar uur rijden vind je tal van fietsroutes.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders