NS dagkaart

De NS dagkaart is het vervoersbewijs, waarmee er binnen Nederland de hele dag onbeperkt gereisd kan worden met treinen van de NS. De prijs van deze dagkaart is gelijk aan het maximum bedrag van een retourtje binnen Nederland. In Nederland kan er maximaal een treinkaartje van € 50,80 worden aangeschaft. Voor de eerste klas kan een NS dagkaart worden aangeschaft voor een tarief van € 86,40.

NS dagkaart op de OV-chipkaart

De NS dagkaart op de ov-chipkaart is op het huidige moment nog niet mogelijk. Er zit nog geen restitutie of automatische begrenzing op de ov-chipkaart. Misschien dat er in de toekomst wel ov-chipkaarten zullen worden geproduceerd, waarop eenmalig een NS dagkaart staat of dat deze kan worden geladen als product.

Dagkaart op OV-chipkaart

Korting op de NS dagkaart door middel van een OV-studentenpas

Door middel van het tonen van de OV-studentenkaart kan er korting worden verkregen op de NS dagkaart. Er zal hierbij 40% korting worden afgetrokken van het bedrag. Dit zal neerkomen op een bedrag van € 30,48 in de tweede klas en € 51,84 in de eerste klas. Het is op het huidige moment overigens altijd mogelijk om met 40% te reizen d.m.v. een OV-studentenkaart. Met de OV-studentenkaart kunnen zelfs 3 extra passagiers meereizen met 40% korting.

NS dagkaart actie
Er zijn regelmatig NS dagkaart acties, waarmee reizigers een hele dag voordelig kunnen reizen. Hierdoor wordt het Openbaar Vervoer gestimuleerd en krijgen mensen de mogelijkheid om er even een dagje tussen uit te gaan. Voorbeelden van aanbiedingen rondom de dagkaart van de Nederlandse Spoorwegen zijn:

NS dagkaart

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

×
Deel deze pagina!
FacebookTwitterShare on Google+