Huisdier mee in internationale trein

Hond in trein

Wilt u een huisdier of hond meenemen in een internationale trein? Dan hebben wij de regelgeving omtrent huisdieren in treinen van NS International even voor u opgezocht. Het betreft de IC Brussel, IC Berlijn, ICE International, TGV, Eurostar, Thalys en OBB Nightyet. Het is niet in alle internationale treinen toegestaan om huisdieren mee te nemen.

Hond in trein

Huisdier mee in Internationale trein

Hieronder vindt u de regelgeving omtrent het meebrengen van een huisdier per trein.

Huisdier mee in Thalys

In treinen van Thalys mag u kleine honden of huisdieren gratis meenemen in de trein, als ze worden vervoerd in een mand/kooi (maximaal 55 x 30 x 30 centimeter). Belangrijk is dat de huisdieren andere passagiers niet kunnen storen. Blindengeleidehonden mogen gratis mee en hoeven niet te worden gemuilkorfd.

Grote honden in Thalys

Grote huisdieren of honden in de Thalys dienen een muilkorf te dragen om andere passagiers veiligheid te garanderen. Mocht een passagier bezwaar maken (ongeacht de reden) tegen de aanwezigheid van een huisdier, kan de conducteur (medewerker van Thalys) u verzoeken een andere zitplaats te kiezen. De tarieven voor grote huisdieren/honden in treinen van Thalys zijn € 30 per enkele reis.

Reist u per Zon-Thalys of Ski-Thalys? Dan zijn huisdieren niet toegestaan. Deze seizoensgebonden treinen kennen, vanwege de vele reisbagage die wordt meegenomen een andere regelgeving.

Huisdier mee in InterCity Brussel

Een huisdier meenemen in de InterCity Brussel? Kleine huisdieren en honden reizen gratis mee, zolang deze worden vervoerd in een mand/kooi (maximaal 55 x 30 x 30 centimeter). In drukke treinen dient deze op schoot te worden genomen, zodat reizigers geen last ondervinden en er geen zitplaats wordt gereserveerd.

Grote huisdieren en honden in de InterCity Brussel dienen een apart treinkaartje te kopen die 50% van het standaardtarief (enkele reis) bedraagt.

Huisdier mee in InterCity Berlijn

Een huisdier meenemen in de InterCity Berlijn? Kleine huisdieren en honden reizen gratis mee, zolang deze worden vervoerd in een mand/kooi (maximaal 55 x 30 x 30 centimeter). In drukke treinen dient deze op schoot te worden genomen, zodat reizigers geen last ondervinden en er geen zitplaats wordt gereserveerd.

Grote huisdieren en honden in de InterCity Berlijn dienen een apart treinkaartje te kopen die 50% van het standaardtarief (enkele reis) bedraagt.

Huisdier mee in TGV

In treinen van TGV dienen kleine huisdieren een ticket van € 6,90 te boeken en vervoerd te worden in een kleine doos, mand of kooi (maximaal 55 x 30 x 30 centimeter).

Grote huisdieren of honden in de TGV dienen aangelijnd en gemuilkorfd te worden vervoerd. Tevens dient u een geldig vervoersbewijs voor grote huisdieren aan te schaffen.

Huisdier mee in Eurostar

Huisdieren of honden zijn niet toegestaan in treinen van Eurostar. Blindengeleidehonden zijn een uitzondering op deze regel en mogen gratis mee.

Huisdier mee in OBB Nightyet

Een huisdier meenemen in de OBB Nightyet (nachttrein)? Kleine huisdieren en honden reizen gratis mee, zolang deze worden vervoerd in een doos, mand of kooi (maximaal 55 x 30 x 30 centimeter). Voor grote huisdieren/honden dient u een toeslag te betalen. Daarbij dienen grotere honden/huisdieren aangelijnd en gemuilkorfd te worden om de veiligheid van reizigers te garanderen.

Blindengeleidehonden mogen gratis mee en dienen niet (verplicht) te worden gemuilkorfd.

Tickets voor huisdieren en honden kunnen niet online worden geboekt.


Lees meer: Hond mee in trein (binnenland)

Reisproduct (binnenland): Dagkaart hond


Terug naar: Veelgestelde Vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!