Trein naar Amsterdam met koningsdag

Tijdens Koningsdag/Koningsnacht zullen treinen dit jaar weer rijden volgens een aangepaste/Oranje dienstregeling. Voornamelijk rondom Amsterdam zullen er heel wat wijzigingen plaats vinden ten opzichte van de reguliere dienstregeling. Zo worden er van en naar Amsterdam extra treinen ingezet en is internationaal treinverkeer niet mogelijk door de enorme drukte. Tevens moeten reizigers rekening houden met minder InterCity’s, maar zal dit worden opgevangen met sprinters van de NS.

Alles over treinreizen op Koningsdag 2017

Reisadvies Koningsdag 2017

Reizigers in de richting van Amsterdam RAI worden aangeraden om naar station Amsterdam Zuid te reizen, omdat station RAI is gesloten op Koningsdag 2017. Er is dan ook geen trein- en tramverkeer mogelijk vanaf dit station. Reizigers vanaf Amersfoort en Enschede worden aangeraden om via Utrecht Centraal naar Amsterdam Zuid te reizen. Overige richtingen kunnen direct naar het station.

Bestel tickets van tevoren, zodat u niet in de rij hoeft te staan. Met de NS Oranje Retour profiteert u van 20% korting. Met het OV Studentenreisproduct mag u niet gratis reizen op deze dag, maar profiteert u samen met maximaal 3 medepassagiers wel van 40% korting.

Ook station Amsterdam Sciencepark is gesloten op Koningsdag.

Trein Koningsdag 2016

Tijdens Koningsdag 2017 met de trein naar Amsterdam? Bereid u voor!

Geen Internationaal treinverkeer op Koningsdag 2017

Verschillende internationale treinen hebben aangepaste opstapplaatsen. Zo is het startpunt voor de treinreis naar Brussel en Parijs verplaatst naar Schiphol. Voor de treinreis naar Berlijn maakt u gebruik van station Amersfoort en overige ICE treinen en nachttreinen vertrekken vanaf Utrecht Centraal. Dit alles is georganiseerd om de enorme drukte op Amsterdam Centraal te omzeilen.

Gratis reizen met de trein op Koningsdag

Gratis reizen op Koningsdag

Vaak wordt er gedacht dat er op Koningsdag gratis mag worden gereisd met treinen van de NS, maar het tegendeel is waar. Ook zijn veel studenten van mening dat het studenten reisproduct geldig is op Koningsdag. Dit is echter niet het geval, maar het studenten reisproduct kan wel worden gebruikt als kortingskaart. De korting van het studentenreisproduct bedraagt 40% in treinen van de NS en 34% voor tram, bus, metro en waterbus.

Ontvang acties

NS nieuws: binnen 2 weken normale dienstregeling

NS nieuws: binnen 2 weken normale dienstregeling

Stapsgewijs gaat NS weer terug naar de normale dienstregeling en zullen nagenoeg alle treinen weer terugkeren op het Nederlands spoor. Het is mogelijk doordat er steeds minder personeel van NS afwezig is, vanwege ziekte of quarantaine. Hiermee lijkt de piek van de...

Minder treinen tussen Amsterdam en Rotterdam door ziekte

Minder treinen tussen Amsterdam en Rotterdam door ziekte

Komend weekend rijden er minder InterCity's op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam. Het is noodzakelijk vanwege de hoeveelheid collega's die met ziekte of quarantaine kampen. Hierdoor rijden er niet 5 maar slechts 3 InterCity's per uur. Reizigers kunnen...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders