NMBS: Stopzetting ticketverkoop voor internationale treinkaartjes

Vanaf 1 oktober 2024 zal de NMBS de fysieke verkoop van internationale treinkaartjes in negen stations stopzetten. Deze beslissing, bevestigd door NMBS-woordvoerder Bart Crols, is gebaseerd op de dalende vraag naar fysieke tickets en de groeiende populariteit van online verkoopkanalen.

Zelf gecreëerde ’trend’

Waar data en de NMBS suggereren dat het om een trend gaat, wordt het reizigers ook steeds meer onmogelijk gemaakt om een fysiek treinkaartje te bemachtigen. De trend zal zich naar verwachting daarom voortzetten.

De stations die getroffen worden zijn Aarlen, Eupen, Ottignies, Brussel-Luxemburg, Antwerpen-Berchem, Kortrijk, Hasselt, Mechelen en Oostende. Reizigers kunnen nog steeds internationale tickets kopen via de NMBS-website, app, ticketautomaten of in de twaalf resterende ’travel stores’ in grote steden.

Deze centralisatie heeft echter grote gevolgen voor Limburg, de enige Vlaamse provincie waar na 1 oktober geen enkel station meer internationale tickets zal verkopen. ACOD Spoor Limburg hekelt deze beslissing en wijst op de voortdurende achteruitgang van de dienstverlening in de provincie. Hij vreest dat de afbouw van personeel van 20 naar 5 medewerkers in Limburgse stations de dienstverlening verder zal bemoeilijken, vooral voor minder mobiele reizigers.

Besparing op kwaliteit voor reizigers

Deze ontwikkeling komt bovenop het recente nieuws dat de rechtstreekse treinverbinding tussen Genk en de kust mogelijk wordt geschrapt, wat tot grote onvrede heeft geleid in de stad. De NMBS benadrukt echter dat de centralisatie van de internationale ticketverkoop de efficiëntie zal verbeteren en klanten in de ’travel stores’ persoonlijk advies kunnen krijgen. Travel stores zijn de fysieke aanbieders van internationale tickets op grote treinstations.

Ontvang acties

Trein naar kerstmarkt in Duitsland v.a € 20

Trein naar kerstmarkt in Duitsland v.a € 20

Duitsland is de onbetwiste koning van de kerstmarkten. Elk jaar, van eind november tot eind december, transformeren de pleinen en straten van steden en dorpen in een betoverend winterwonderland. De geur van glühwein, gebakken lekkernijen en dennennaalden vult de...

Oktoberfest München per trein: bestel goedkope treinkaartjes €39

Oktoberfest München per trein: bestel goedkope treinkaartjes €39

Het Oktoberfest in München is meer dan alleen een bierfestival. Het is een cultureel fenomeen dat jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Van de iconische biertenten tot de traditionele Beierse klederdracht en de bruisende sfeer, het Oktoberfest...

Natuurlijke verrassingen: Wilde dieren in Leiden spotten

Natuurlijke verrassingen: Wilde dieren in Leiden spotten

Leiden, bekend om zijn historische charme, winkels, horeca en bruisende studentenleven, herbergt ook een verrassende diversiteit aan wilde dieren. Deze verrassende kant van de stad wordt zowel door bezoekers als de lokale inwoner over het hoofd gezien, terwijl de...

Pin It on Pinterest