Goedkope treinkaartjes in augustus 2020

Wil jij in augustus goedkoop met de trein reizen? Dan moet je nog heel even gebruik maken van de reguliere kortingsmogelijkheden, zoals de NS Groepstickets of Samenreiskorting. NS wilt de druk in treinen namelijk niet opvoeren in de periode dat Coronamaatregelen nog van kracht zijn. Het stimuleren van treinreizen middels een goedkoop treinkaartje zal dan ook nog even op zich laten wachten.Overzicht: Trein acties

Goedkope treinkaartjes in augustus 2020

Hoewel er geen voordelige NS dagretours, dagkaarten of treinkaartjes enkele reis worden aangeboden is het wel mogelijk om goedkoop met de trein te reizen. Daarom nemen we de opties even met je door. Ook internationaal zijn er mogelijkheden. NS international is probeert treinreizen naar het buitenland namelijk wel te stimuleren. Zo reis je bijvoorbeeld al voor 9 euro van Breda naar Antwerpen.

NS Groepstickets

De voormalig NS groepsretour gaat tegenwoordig verder onder de naam NS groepstickets. Het reisproduct geeft groepen vanaf 4 tot en met 7 personen kans op groepskorting in de trein. Een treinkaartje enkele reis is al verkrijgbaar vanaf 5,21 en een retour vanaf 10,42 euro. Het reisproduct is online te bestellen en geldig in de daluren. De hoofdboeker dient het hele traject aanwezig te zijn in de trein. Andere mogen onderweg in- en uitstappen.Overzicht van tarieven van het NS Groepsticket:
Aantal ReizigersPrijs Enkele reisPrijs persoon
4€ 32€ 8
5€ 33,50€ 6,70
6€ 35€ 5,85
7€ 36,50€ 5,21

Samenreiskorting

Als abonnementhouder van NS heb je recht op Samenreiskorting. Je mag maximaal 3 reizigers meenemen die profiteren van 40% korting. Op de meeste trajecten scheelt dit tientallen euro’s! Houdt er wel rekening mee dat Samenreiskorting enkel op een OV Chipkaart geladen kan worden. Op een eenmalige wegwerp OV Chipkaart is dit niet mogelijk.Het opladen van Samenreiskorting kan je opladen bij een kaartautomaat op treinstations. Hierbij heb je de keuze uit 1 rit of 2 ritten, zodat je ook voor de terugreis alvast de korting hebt opgeladen. Hieronder het stappenplan en een bijbehorende video:Opladen van Samenreiskorting bij een OV automaat:
 1. Houdt uw OV Chipkaart voor de scanner van de automaat
 2. Selecteer “Samenreiskorting”
 3. Kies of u saldo wilt opladen
 4. Volg de aanwijzingen op het scherm
 5. Houdt de OV Chipkaart nogmaals voor de scanner, waarna het product wordt geladen

Treinkaartje naar het buitenland

Toch nog even weg dit jaar? Reis met de trein naar het buitenland! Een groot aantal bestemmingen in Europa is uitstekend bereikbaar met de trein en online te boeken tegen late tarieven. Ontdek zelf hoe goedkoop internationale treintickets kunnen zijn en bekijk de beschikbaarheid via de reisplanner.
 • Antwerpen vanaf 20 euro
 • Berlijn vanaf 39 euro
 • Brugge vanaf 25 euro
 • Brussel vanaf 25 euro
 • Düsseldorf vanaf 20 euro
 • Frankfurt vanaf 39 euro
 • Keulen vanaf 20 euro
 • München vanaf 39 euro
 • Parijs vanaf 35 euro
 • Londen vanaf 40 euro

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang goedkope treinkaartjes in jouw inbox! Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief of like ons via Sociale Media, zoals Instagram, Twitter en Facebook.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!