5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te brengen aan Zwitserland. Dit land is met de vele natuurgebieden en uitgestrekte meren een oase van rust. Maar waar kan je het beste gaan wandelen vraag je je af? Lees snel verder om daar achter te komen. Wij laten je in dit artikel dé top 5 mooiste wandelroutes zien van heel Zwitserland!

 

 

De 5 mooiste wandelroutes van Zwitserland

Ontdek de vijf mooiste wandelroutes in Zwitserland op deze pagina en reis comfortabel per trein naar Zwitserland. Boek goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

  1. De Gaisalmsteig: leuk voor het hele gezin
  2. Wandelroute Ravensburgerhütte: omgeven met leuke cafeetjes
  3. Stubai Höhenweg: lang en uitdagend
  4. Peter Habeler Runde: Oostenrijks landschap om je heen
  5. Seebachtal naar de Stappitzer See: oase van rust

1.) Meren van Macun: dé bekendste wandelroute

Mooiste Wandelroutes Zwitserland

De route rondom de meren van Macun is nog altijd aan te merken als dé bekendste wandelroute van het hele land. Dit is een route waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de Zwitserse Alpen. De meren liggen in het Zwitserse Nationale Park, een natuurpark wat super eenvoudig te bereiken is met de auto. Dit natuurpark ligt op de grens met Italië, hierdoor is het een ideale locatie voor de mensen die nog even wat verder willen rijden.

Ondanks het feit dat er veel toeristen komen kan je op deze route nog altijd genieten van de oorverdovende stilte van het Zwitserse landschap. De Meren van Macun behoort dan ook met recht tot één van de mooiste wandelroutes van Zwitserland.

2.) Gemmi Pas: ideaal voor de echte wandelaars

Hike Routes Zwitserland

Als je het niet erg vindt om aardig wat inspanning te verrichten om een mooie route te lopen dan raden wij je aan om te kiezen voor de Gemmi-pas. Deze route staat bekend als een van de mooiste, maar ook gelijk een van de zwaarste, routes van heel de Zwitserse Alpen. De wandeling verbindt het kuuroord Leukerbad in Wallis met het Alpenresort Kandersteg in Berner Oberland.

Hoewel het gemakkelijk in één dag te doen is, kan het een behoorlijke uitdaging voor sommigen. Het pad is echter veilig en goed onderhouden, al moet je wel een beetje fit zijn als je deze route wilt gaan wandelen.

3.) De Eiger route: prachtige route rondom de Eiger

Mooiste Trein Hikes Zwitserland

De Eiger Trail is een van de mooiste wandelingen in Zwitserland. Als je op vakantie bent in de regio rondom de Interlaken of Grindelwald dan moet je hier gewoon een keer heen rijden. Hoewel het niet bepaald een uitdagende wandelroute is, voert het pad je langs de voet van een van Europa’s bekendste bergen.

De Eiger is met de piek van ruim 4 kilometer hoog prachtig om te zien en er zijn altijd mensen te vinden die de steile wand beklimmen. Gelukkig zijn er ook genoeg routes rond de berg te vinden die je een prachtig uitzicht verschaffen over de omgeving.

4.) Hornliweg: authentiek en heerlijk rustig

Een andere populaire optie om te kiezen wanneer je op rondreis in Zwitserland bent is de bekende route van de Zermatt, ook wel bekend als de Hornliweg. Deze route ligt tussen twee van de hoogste bergen van het land, hierdoor ben je omgeving met natuur. In de omgeving kan je een enorm skigebied vinden waar altijd wel andere reizigers te vinden zijn.

Neem zeker even de tijd om één van de vele leuke restaurantjes en cafeetjes aan de wandelroute te bezoeken. Je leert de Zwitsers immers pas echt kennen als je je onder de mensen begeeft.

5.) Via Alpina: lang maar super bijzonder

De Via Alpina is een tocht voor mensen die er de tijd voor hebben. Met ruim 20 etappes is dit één van de langste wandelroutes van het land. De tocht is een serieuze onderneming, door het hoogteverschil moet je dan ook echt een flinke conditie hebben. Door het hoogteverschil ruim 1000 meter aan de zijde van het Oeschinenmeer moet je vrij steil naar beneden. Al is dit het meer dan waard, de omgeving is namelijk prachtig om te zien.

Nog meer leuke plekken ontdekken?

Als het goed is weet je dankzij dit artikel al wat meer over de mooiste wandelroutes in Zwitserland. Kies alvast één van de bestemmingen om jouw wandeling te plannen en boeken. Het is natuurlijk ook mogelijk om in de buurt van deze populaire wandelroutes een route te kiezen. Wie weet kom je wel een wandelroute tegen die nog niet zo bekend is onder het grote publiek.

Voor nog veel meer leuke artikelen over mooiste plekken in onder andere Zwitserland en Oostenrijk ben je hier op het juiste adres. Door je goed in te lezen kom ook jij er binnen no time achter wat voor moois Europa eigenlijk allemaal te bieden heeft!

Ben je op zoek naar een droomhuis in Zwitserland? Ontdek FIRST. Zij verkopen diverse woningen in de mooiste gebieden van Zwitserland.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest