Storm Ciara zorgt voor problemen op spoor

Zoals verwacht heeft storm Ciara voor problemen op en rond het spoor gezorgd. Op het hoogtepunt van de spoor had 35 procent van de treinen last van vertraging. Later daalde dit percentage naar 25 procent. ProRail had uit voorzorg extra storingsploegen ingezet om de problemen op te vangen. Omgevallen bomen, puin, bovenleidingen en overige incidenten zijn de voornaamste redenen geweest van schade of vertraging. ProRail en onderaannemers, zoals BAM Infrastructuur hebben de hele nacht doorgewerkt om schade te herstellen. Ook vervoerders in de binnenstad en van het internationaal treinverkeer kampten met problemen. Zo was een InterCity Berlijn dwars door een boom gereden. De situatie bleef gelukkig beheersbaar en er is niemand gewond geraakt. In Leiden werd het complete busvervoer in het centrum stilgelegd, waardoor reizigers niet meer het met Openbaar Vervoer naar het station in Leiden konden reizen.

Treinen van Thalys gestrand

In de nacht van zondag op maandag zijn honderden reizigers gestrand in de Thalys van Amsterdam naar Brussel. Het ging om de laatste twee treinen van Thalys die door vertraging niet meer verder konden reizen. Reizigers zijn vervolgens ondergebracht in hotels.

Maandagmorgen

ProRail en aannemers hebben de hele nacht gewerkt aan herstel werkzaamheden. Dit is op de meeste plaatsen goed gelukt, waardoor het treinverkeer maandagmorgen minimale overlast ondervind. Wel zijn geplande werkzaamheden aan het spoor tussen Dordrecht en Rotterdam uitgelopen, waardoor hier beperkt treinverkeer mogelijk is.

 

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!