Met de trein naar Parijs? Treintickets voor de Thalys zijn verkrijgbaar vanaf € 35 (2e klas) en € 64 (1e klas). Het is misschien wel één van de bekendste treinen ter wereld met een topsnelheid van 300 kilometer per uur

Dagelijks vertrekken er 14 treinen vanaf Amsterdam Centraal, waarvan 10 naar Parijs. De reistijd van de Thalys naar Parijs bedraagt 3 uur en 18 minuten en is daarmee het snelste vervoersmiddelen voor deze bestemming.

Thalys naar Parijs met korting

Met de Thalys naar Parijs? Zoals gezegd is dit volgens ons het meest geschikte vervoersmiddel vanuit Nederland, vanwege de minimale reistijd, scherpte tarieven, de comfort en service aan boord. De treinreis per Thalys naar Parijs duurt slechts 03:18 uur, terwijl u geniet van een hapje, drankje, comfortabele stoelen en het voorbij razende landschap. De reis is voorbij voor u het weet! Binnen Nederland stopt de trein op station Schiphol en Rotterdam, waarna u doorreist naar Brussel-Zuid (Midi) voor een korte tussenstop.

Het laatste gedeelte reist de trein met 300 kilometer per uur in één keer naar het centrum van Parijs, waarna uw uitstapje, dagje shoppen of weekendje weg direct kan beginnen. Treintickets per Thalys naar Parijs zijn 4 maanden voor vertrek met korting verkrijgbaar voor 35 euro. Wanneer je later boekt, zal de prijs van tickets voor de Thalys naar Parijs stijgen.

Parijs is met recht de stad van liefde en licht! Als inwoner van Europa moet u deze stad één of meerdere keren hebben gezien met wereldberoemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, het Louvre, de Sacre Coeur, de Arc du Triompheen en de Notre Dame.

Thalys naar Brussel

Een dagje of weekendje met de Thalys naar Brussel? Met een reistijd van slechts 01:49 uur vanaf Amsterdam Centraal is er geen sneller vervoersmiddel. De reistijd in combinatie met de comfortabele stoelen, geen inchecktijd en catering aan boord is de Thalys naar Brussel voor zowel recreanten als zakelijk reizigers de favoriete keus. Tickets per Thalys naar Brussel zijn 4 maanden voor vertrek te boeken voor € 29 per enkele reis.

Thalys naar Lille

Treintickets voor de Thalys naar Lille boeken? Online betaalt u geen boekingskosten en zijn tickets al voor € 44 te boeken. Met een reistijd van slechts 02:36 uur bent u razendsnel op deze perfecte weekend bestemming. Het compacte centrum met tal van bezienswaardigheden en musea zullen u verbazen. Denk hierbij aan de Notre Dame van Rijsel/Lille, de Citadel en het grote plein met de mooiste gebouwen in Lille. Wanneer u per Thalys naar Lille/Rijsel reist kunt u direct beginnen met het bezichtigen van deze en andere prachtige bouwwerken. Treinkaartjes per Thalys naar Lille zijn 4 maanden voor de reisdatum te boeken bij NS International. Vroegboeken = Voordelig reizen.

Goedkope treinkaartjes bij Thalys

De Thalys houdt in samenwerking met NS International regelmatig Thalys acties waarmee u razend voordelig kunt reizen met de trein. Op onze website zullen wij elke Thalys actie nauwlettend in de gaten houden en deze direct publiceren wanneer hij uitkomt. Tevens is het mogelijk om uzelf in te schrijven voor de nieuwsbrief en ons te volgen op Twitter, zodat u direct op de hoogte wordt gebracht van de laatste Thalys actie.

Voor de treinreis naar Parijs met de Thalys is het mogelijk om op verschillende stations binnen Nederland op te stappen. Zo kunt u bij de stations van Schiphol, Rotterdam Utrecht, Den Haag en Amsterdam opstappen. Normaliter is het mogelijk om een treinticket van de Thalys te bemachtigen voor een bedrag vanaf 35 euro. Let er hierbij wel op dat u meer kans maakt op een voordelig tarief, wanneer u 3 maanden van te voren boekt.

Route: Thalys Frankrijk

Route Thalys

De Thalys stopt binnen Nederland op de vijf bovenstaande stations, waaronder Utrecht, Den haag, Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. Vervolgens rijdt de Thalys door naar België waar de trein een stop maakt op het station van Brussel en Antwerpen, waarop de trein zijn reis vervolgd naar het eindstation. De Thalys brengt u met een reistijd van 3 uur en 19 minuten naar het Centrum van Parijs. Waarna u kunt overstappen op het uitgebreide metro-netwerk, taxi’s of bussen.

Thalys acties naar Frankrijk!

Er zijn regelmatig aanbiedingen bij Thalys, waarbij u treintickets met korting kunt boeken. De Thalys acties worden aangekondigd via onze website, de nieuwsbrief en Facebook. Na betaling ontvangt u evenals de reguliere internationale tickets gewoon een e-ticket als vervoersbewijs. Hiermee kunt u in- en uitchecken bij OV poortjes voor het gedeelte in Nederland en dient als vervoersbewijs voor de conducteur in de Thalys.

Plattegrond Thalys

Uw zitplaats in de Thalys vinden is eenvoudig! Na betaling ontvangt u een vervoersbewijs toegestuurd met een rijtuig- en zitplaatsnummer. Op het perron van internationale treinen hangt een informatiebord met daarop de rijtuignummers, zodat u het juiste rijtuignummer ongeveer kunt verwachten. Voor de Thalys geldt dat rijtuig 1 hetzelfde is als 11 en 21. Dit geldt ook voor 2 – 12 – 22, 3 – 13 – 23 enz.

Thalys

Treinen van Thalys tellen 8 rijtuigen met 380 zitplaatsen, waarvan 125 Eerste klas zitplaatsen en 255 Tweede klas. Tevens zijn er 2 rolstoelplaatsen die zich bevinden in rijtuig 1 (1e klas).

Eerste Klas (Rijtuig 1)

Thalys Vergaderruimte en Eerste Klas

Het eerste rijtuig beschikt over een vergaderruimte in het voorste gedeelte van het rijtuig, 2 rolstoelplaatsen en 37 Eerste Klas zitplaatsen. Een Toilet vindt u bij de ingang van het rijtuig. Hier kunt u ook bagagestukken plaatsen in de daarvoor bestemde ruimtes.

Eerste Klas (Rijtuig 2 en 3)

Thalys Eerste Klas rijtuig 2 Thalys Eerste Klas rijtuig 3

In rijtuig 2 en 3 bevinden de meeste Eerste Klas zitplaatsen. De zitplaatsen zijn voorzien met stopcontacten en elk treinstel is voorzien van een toilet. Daarbij maakt u in deze reisklasse gebruik van het gratis Thalys WiFi-punt. Bij de ingangen vindt u bagageplaatsen en handbagage kunt u natuurlijk bij de zitplaats opbergen.

Thalys Bar / Bistrorijtuig (Rijtuig 4)

Thalys Bar Bistrorijtuig

Geniet onderweg van een heerlijk bakje koffie/thee of een ander drankje. Daarnaast voorziet de Thalys Bar u van broodjes, salades en warme of koude snacks. De Thalys Bar beschikt over 16 zitplaatsen en staanplaatsen om even te lunchen.

Naast eten en drinken is het tevens mogelijk om bij de Thalys Bar metrokaartjes te kopen voor de metro in Brussel of Parijs. Betalen kan aan boord contant of per Creditcard (vanaf € 10).

Tweede Klas (Rijtuig 5 em 6)

Thalys Tweede Klas rijtuig 5 Thalys Tweede Klas rijtuig 6

De Tweede Klas zitplaatsen beginnen vanaf rijtuig 5 en 6 met in totaal 120 zitplaatsen, waarvan 8 klapstoeltjes. In beide treinstellen vindt u toiletten en bagageruimtes bij de ingang.

Tweede Klas en Kinderruimte (Rijtuig 7)

Thalys Tweede Klas en kinderruimte rijtuig 7

Rijtuig 7 beschikt over een toilet en aparte ruimte om uw kind te verzorgen. Verder vindt u in dit Tweede Klas rijtuig 56 zitplaatsen en 4 klapstoeltjes.

Tweede Klas en Tafelplaatsen (Rijtuig 8)

Thalys Tafelplaatsen rijtuig 8

Het laatste rijtuig van de Thalys beschikt over 2 toiletten en biedt plaats aan 75 reizigers d.m.v. 3 klapstoeltjes, 56 zitplaatsen en 16 tafelplaatsen.

Sfeerimpressie van de Thalys

Op de onderstaande afbeeldingen is het interieur, service en comfort van de Thalys goed te zien.


Zitplaatsen in ThalysInformatiebord ThalysGratis Wifi in ThalysBeenruimteKoffieTreinstelToilet
Eten in ThalysRestaurant ThalysStopcontactLounge Comfort 2

Beoordeling/Review Thalys

Logo Thalys

Benieuwd naar de service aan boord, het comfort, de snelheid en prijs? Wij hebben de Thalys met een “Zeer Goed” beoordeeld.

Er is eigenlijk geen snellere, comfortabelere en goedkopere manier van reizen naar bestemmingen als Parijs en Brussel. Met een reistijd van slechts 03:19 uur naar Parijs, geen inchecktijd, scherpe tarieven, comfortabele stoelen en catering aan boord verkoopt deze trein zichzelf. Daarbij komt u aan in hartje centrum en kan uw stedentrip of dagje shoppen direct beginnen.

Onderweg is voldoende personeel aanwezig voor vragen en hulp. De been- en bagageruimte is prima en de stoelen zijn comfortabel. 1e klas geniet u tegen betaling van catering aan de zitplaats. Tweede klas dient u zich naar het barrijtuig te begeven voor een hapje en drankje. Binnen Nederland stopt de trein enkel op Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam. In België enkel op Brussel-Zuid (Midi), waarna de trein met een topsnelheid van 300 km/u naar hartje Parijs afreist.

Beoordeling
Service Goed
Comfort Zeer Goed
Snelheid Zeer Goed
Prijs Zeer Goed

“Absolute aanrader”

Trajecten van Thalys


Thalys naar Antwerpen

Thalys naar Antwerpen

Wilt u met de Thalys naar Antwerpen? De Thalys vertrekt dagelijks 14 keer naar Antwerpen vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol en Rotterdam Centraal afreist naar deze Belgische bestemming. Tickets voor de Thalys naar Antwerpen zijn al vanaf € 29...

Lees meer
Thalys naar Brussel

Thalys naar Brussel

Wilt u met de Thalys naar Brussel? De Thalys vertrekt dagelijks 14 keer naar Brussel vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol en Rotterdam Centraal afreist naar deze Belgische bestemming. Tickets voor de Thalys naar Brussel zijn al vanaf € 29 verkrijgbaar...

Lees meer
Thalys naar Lille

Thalys naar Lille

Wilt u met de Thalys naar Lille? De Thalys vertrekt dagelijks 2 keer naar Lille vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol en Rotterdam Centraal afreist naar deze culturele Franse bestemming. Tickets voor de Thalys naar Lille zijn al vanaf € 44 verkrijgbaar...

Lees meer
Thalys naar Parijs

Thalys naar Parijs

Wilt u met de Thalys naar Parijs? De Thalys vertrekt dagelijks 10 keer naar Parijs vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol en Rotterdam Centraal afreist naar deze waanzinnige Franse bestemming. Tickets voor de Thalys naar Parijs zijn al vanaf € 35...

Lees meer

Pin It on Pinterest