Arriva en NS weer volledige dienstregeling

Er lijkt geen einde te komen aan het Coronatijdperk, maar Arriva en NS gaan vanaf 2 juni weer op volle kracht rijden. Hierbij wordt rekening gehouden met het maximale aantal treinen voor medewerkers van de vervoerders om werkzaamheden veilige houden. Zo zal de reguliere dienstregeling niet 100% van kracht zijn.


Nationaal belang

In nationaal belang rijden beide vervoerders weer op volle toeren. Hoewel dit positieve geluiden zijn blijft de maatregel van kracht dat je enkel van het Openbaar Vervoer gebruik moet maken als dit echt noodzakelijk is. Om alles verantwoord te doen zal ongeveer 50% van de zitplaatsen beschikbaar zijn. Een beschikbare zitplaats herken je aan de groene sticker.

Verder zijn vanaf 1 juni mondkapjes verplicht. Deze zijn te koop via: deze pagina.

Coronamaatregelen in de trein

  • Neem alleen plaats op treinstoelen die met groene stickers zijn aangeduid
  • Maak gebruik van een mondkapje (verplicht per 1 juni)
  • Houd voldoende afstand in de trein en bij het in- en uitstappen
  • Raak zo weinig mogelijk aan
  • Reis alleen als dat echt nodig is

Internationale treinen

Ook internationale treinen zullen weer gaan rijden. Begin juni verwacht NS al te starten met de InterCity Brussel, ICE International naar Duitsland en IC Berlin naar Berlijn. Treinen van Thalys en Eurostar volgen pas later in juni en juli.

Of het hier ook alleen om noodzakelijke reizen gaat is nog onduidelijk. Wel zullen de mondkapjes en 1,5 meter maatregel in de treinen van kracht zijn. Hierdoor zal mogelijk slechts 50% van de zitplaatsen beschikbaar zijn.

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders