Arriva en NS weer volledige dienstregeling

Er lijkt geen einde te komen aan het Coronatijdperk, maar Arriva en NS gaan vanaf 2 juni weer op volle kracht rijden. Hierbij wordt rekening gehouden met het maximale aantal treinen voor medewerkers van de vervoerders om werkzaamheden veilige houden. Zo zal de reguliere dienstregeling niet 100% van kracht zijn.

Nationaal belang

In nationaal belang rijden beide vervoerders weer op volle toeren. Hoewel dit positieve geluiden zijn blijft de maatregel van kracht dat je enkel van het Openbaar Vervoer gebruik moet maken als dit echt noodzakelijk is. Om alles verantwoord te doen zal ongeveer 50% van de zitplaatsen beschikbaar zijn. Een beschikbare zitplaats herken je aan de groene sticker.Verder zijn vanaf 1 juni mondkapjes verplicht. Deze zijn te koop via: deze pagina.

Coronamaatregelen in de trein

  • Neem alleen plaats op treinstoelen die met groene stickers zijn aangeduid
  • Maak gebruik van een mondkapje (verplicht per 1 juni)
  • Houd voldoende afstand in de trein en bij het in- en uitstappen
  • Raak zo weinig mogelijk aan
  • Reis alleen als dat echt nodig is

Internationale treinen

Ook internationale treinen zullen weer gaan rijden. Begin juni verwacht NS al te starten met de InterCity Brussel, ICE International naar Duitsland en IC Berlin naar Berlijn. Treinen van Thalys en Eurostar volgen pas later in juni en juli.Of het hier ook alleen om noodzakelijke reizen gaat is nog onduidelijk. Wel zullen de mondkapjes en 1,5 meter maatregel in de treinen van kracht zijn. Hierdoor zal mogelijk slechts 50% van de zitplaatsen beschikbaar zijn.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!