InterCity Brussel

De InterCity Brussel rijdt dagelijks 16 keer heen- en weer, waarbij u binnen Nederland kunt opstappen op verschillende stations. Zo vertrekt er 12 keer per dag een trein over de HSL vanaf Amsterdam, Rotterdam, Schiphol en Breda naar Antwerpen/Brussel. Daarbij vertrekt er 4 keer per dag een IC Brussel vanaf Den Haag HS. U maakt van de InterCity Brussel gebruik voor bestemmingen als Antwerpen, Mechelen, Brussel Centraal en Brussel Zuid/Midi.

InterCity Brussel Tickets en Korting

Voor de InterCity Brussel hoeft u niet te reserveren, maar wel is er een beperkt aantal kaartjes per dag beschikbaar. Je kan dagelijks met jouw treinticket van één van de 16 treinen gebruik maken, waarbij u geen persoonlijk zitplaats heeft. Tot 7 dagen voor vertrek kan je treinkaartjes boeken met korting bij NS International. Daarna zullen de tarieven aanzienlijk stijgen. Bij aankoop InterCity Brussel tickets met korting dient u de reisdag aan te geven. Op deze dag dien je gebruik te maken van het ticket.

Route InterCity Brussel

De ICBrussel is één van de meest gebruikte internationale treinen van Nederland


Beoordeling/Review IC Brussel

Logo NS International

Benieuwd naar de service aan boord, het comfort, de snelheid en prijs? Wij hebben de IC Brussel met een “Ruim voldoende” beoordeeld.

Aan boord van de IC Brussel is personeel aanwezig voor hulp en vragen. De stoelen zijn gelijk aan die van Nederlandse stop- en sneltreinen en de been- en bagageruimte is goed. Door de vele tussenstops wordt de reisduur verlengd, maar een reistijd van ongeveer 2 uur naar Antwerpen is nog steeds voldoende. De ticketprijzen zijn uitstekend en u hoeft geen zitplaats te reserveren. Verder kunt u tickets al 4 maanden voor vertrek boeken en zijn de tarieven zeer concurrerend t.o.v. vliegreizen of de auto.

Beoordeling
Service Goed
Comfort Voldoende
Snelheid Voldoende
Prijs Zeer goed

Route: InterCity Brussel naar België

Het is op verschillende stations in Nederland mogelijk om op te stappen op de IC Brussel naar België. Daarbij is het vanaf een groot aantal treintstations mogelijk om binnen 1 overstap met de IC Brussel te reizen. In België geldt hetzelfde voor bestemmingen als Gent en Brugge. Moet u overstappen? Dan dient u rekening te houden met korte overstaptijden, omdat de gereserveerde tijd hiervoor slechts 2 minuten is. Wanneer u met veel bagage reist kan de overstap dan ook te kort zijn en dient u te wachten op de volgende IC Brussel.

InterCity Brussel

Tarieven van de InterCity Brussel

De tarieven van de InterCity Brussel zijn uiteraard afhankelijk van het opstapstation. Vanaf Rotterdam Centraal zijn treintickets naar Antwerpen verkrijgbaar vanaf € 13 en naar Brussel vanaf € 18. Heeft u een NS kortingskaart? Dan reist u binnen Nederland met korting en is een treinticket vanaf Rotterdam Centraal naar Antwerpen of Brussel nog goedkoper.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Aangeraden wordt om enkel bagage mee te nemen dat u makkelijk kunt dragen, aangezien u het allemaal zelf zult moeten vervoeren. Verder is de huisregel: maximaal 2 grote stukken bagage tot 32 kg + een tas handbagage die kan worden opgeborgen boven de zitplaats.

Trajecten van IC Brussel


IC Brussel naar Brussel-Zuid (Midi)

IC Brussel naar Brussel-Zuid (Midi)

Wilt u met de IC Brussel naar Brussel-Zuid (Midi)? De IC Brussel vertrekt dagelijks 16 keer naar Brussel-Zuid (Midi) vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol en Rotterdam Centraal afreist naar deze Belgische bestemming. Tickets voor de IC Brussel naar...

Lees meer
IC Brussel naar Brussel Airport (Zaventem)

IC Brussel naar Brussel Airport (Zaventem)

Wilt u met de IC Brussel naar Brussel Airport (Zaventem)? De IC Brussel vertrekt dagelijks 16 keer naar Brussel Airport (Zaventem) vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol en Rotterdam Centraal afreist naar deze Belgische bestemming. Tickets voor de IC...

Lees meer

IC Brussel naar Mechelen

Wilt u met de IC Brussel naar Mechelen? De IC Brussel vertrekt dagelijks 16 keer naar Mechelen vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol en Rotterdam Centraal afreist naar deze Belgische bestemming. Tickets voor de IC Brussel naar Mechelen zijn al vanaf €...

Lees meer
IC Brussel naar Antwerpen

IC Brussel naar Antwerpen

Wilt u met de IC Brussel naar Antwerpen? De IC Brussel vertrekt dagelijks 16 keer naar Antwerpen vanaf Amsterdam Centraal, waarna deze via Schiphol en Rotterdam Centraal afreist naar deze Belgische bestemming. Tickets voor de IC Brussel naar Antwerpen zijn al vanaf €...

Lees meer

Pin It on Pinterest