Rondreis door Zwitserland met de trein: 4, 6, 9 of 17 dagen

  • ☑️ Treinrondreis Zwitserland
  • ☑️ 4, 6, 9 of 17 dagen
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Laat je inspireren voor een adembenemende rondreis door Zwitserland met de trein. Er zijn diverse treinrondreizen te boeken variërend van 4 tot 17 daagse reizen. Verken en ontdek de leukste bestemmingen in Zwitserland. Van het bruisende Basel tot de historische charme van Bern, met tussenstops bij enkele van de meest iconische en schilderachtige locaties die dit schitterende Alpenland te bieden heeft. Laat je betoveren door de ongerepte natuur, de rijke cultuur en het tijdloze erfgoed van Zwitserland.

Afhankelijk van de gekozen rondreis door Zwitserland per trein zijn stops op de bestemmingen inbegrepen. Hieronder een greep uit de prachtige bestemmingen die onderdeel zijn van een treinvakantie door Zwitserland of een treinrondreis door Zwitserland.

Treinrondreis Zwitserland

Basel: Kunst, Cultuur en Architectuur

Onze reis begint in Basel, een cultureel juweel aan de Rijn. Ontdek de vele kunstmusea, waaronder het wereldberoemde Kunstmuseum Basel, en bewonder de prachtige architectuur van de oude binnenstad. Wandel langs de rivierpromenade, geniet van de bruisende culturele scène en proef de internationale keuken in de vele restaurants.

Zurich: Stedelijke Elegantie en Natuurlijke Pracht

Van Basel gaan we naar Zurich, de financiële hoofdstad van Zwitserland. Deze stad combineert stedelijke elegantie met de nabijheid van de natuur. Verken de charmante oude binnenstad, wandel langs het schilderachtige meer en geniet van de vele parken. Zurich biedt ook uitstekende winkelmogelijkheden en culinaire ervaringen in wereldklasse.

Mooiste Trein Hikes Zwitserland

Schaffhausen: De Kracht van de Rheinfall

Onze volgende halte brengt ons naar Schaffhausen, waar je de Rheinfall kunt bewonderen – de grootste waterval van Europa. Voel de kracht van het neerstortende water terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht. Verken ook de charmante straten van de oude stad en ontdek de historische bezienswaardigheden.

St. Gallen: Geschiedenis en UNESCO-Werelderfgoed

Na Schaffhausen gaan we naar St. Gallen, een stad die bekend staat om zijn indrukwekkende abdij en bibliotheek die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Wandel door de schilderachtige straten en bewonder de barokke architectuur. Bezoek de abdijbibliotheek, die een schat aan historische boeken en manuscripten herbergt.

Luzern: Magie aan het Meer

Luzern, met zijn schilderachtige ligging aan het Vierwoudstrekenmeer, is onze volgende bestemming. Wandel over de beroemde Kapellbrücke, geniet van een boottocht op het meer en bewonder het uitzicht vanaf de nabijgelegen bergen. Luzern is ook een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes naar de nabijgelegen bergen en het beroemde Pilatusmassief.

Mooiste Bergmeren Zwitserland

 

Interlaken: Tussen Bergen en Meren

Van Luzern gaan we naar Interlaken, een betoverende plek tussen de bergen en meren. Hier kun je genieten van adrenalineverhogende avonturen zoals paragliden en bungeejumpen, of ontspannen in de serene natuur. Maak een treinreis naar Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa, voor een adembenemend uitzicht op de Alpen. Interlaken is misschien wel één van de mooiste bestemmingen van Europa die je tijdens jouw rondreis per trein door Zwitserland kan bewonderen.

Zweisimmen: Authentiek Zwitsers Dorp

Onze volgende stop brengt ons naar Zweisimmen, een charmant dorp omringd door groene weiden en majestueuze bergen. Dit is de perfecte plek om te ontspannen, te wandelen en te genieten van de rustige sfeer van het Zwitserse platteland. Maak een wandeling door de natuur, geniet van lokale gerechten en ervaar de warme gastvrijheid van de Zwitserse bevolking.

Montreux: Rivièra van de Alpen

Van Zweisimmen reizen we naar Montreux, gelegen aan de oevers van het Meer van Genève. Deze elegante stad wordt ook wel de “Rivièra van de Alpen” genoemd vanwege het milde klimaat en de weelderige tuinen. Maak een wandeling langs de promenade, bezoek het beroemde Château de Chillon en geniet van de jaarlijkse Montreux Jazz Festival.

Mooiste Steden Zwitserland

Zermatt: De Magie van de Matterhorn

Onze reis gaat verder naar Zermatt, een dorp aan de voet van de majestueuze Matterhorn. Dit autovrije dorp biedt de mogelijkheid om te genieten van een serene omgeving en de iconische berg te bewonderen. Maak een rit met de Gornergrat-trein voor een panoramisch uitzicht op de Alpen en de Matterhorn.

St. Moritz: Elegantie en Wintersport

St. Moritz, een internationaal bekend skioord, is onze volgende stop. Deze stad ademt elegantie en biedt een scala aan wintersportactiviteiten en luxe winkelmogelijkheden. In de zomer kun je genieten van wandelingen, fietsen en watersporten in de omringende natuurlijke schoonheid. Het dorpje in de Zwitserse Alpen is uniek en misschien wel één van de meest iconische bestemmingen van jouw rondreis door Zwitserland met de trein.

Tirano: Italiaanse Invloeden

Vanuit St. Moritz reizen we naar Tirano, een stad met sterke Italiaanse invloeden. Hier kun je een rit maken op de beroemde Bernina Express, een treinreis die je door spectaculaire berglandschappen naar Zwitserland en Italië voert.

Monza: Racelegendes en Cultuur

Onze reis neemt ons mee naar Monza, waar je het wereldberoemde Formule 1-circuit kunt bezoeken en genieten van de rijke Italiaanse cultuur. Wandel door de historische straten, bezoek lokale markten en proef de Italiaanse keuken.

Lugano: Mediterraanse Flair

Van Monza reizen we naar Lugano, een stad met mediterrane flair aan het Meer van Lugano. Geniet van de elegante promenade, verken de nabijgelegen bergen en ontspan bij het meer. Lugano biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning.

Bern: De Hoofdstad van Zwitserland

Onze laatste stop is Bern, de historische hoofdstad van Zwitserland. Verken de middeleeuwse oude stad, bewonder de Zytglogge-klokkentoren en geniet van het uitzicht vanaf de Rosengarten. Bern biedt een harmonieuze mix van geschiedenis en moderniteit.

Een Onvergetelijk Avontuur

Deze rondreis door Zwitserland biedt een onvergetelijke reis vol diversiteit, schoonheid en cultuur. Van betoverende bergen en schilderachtige meren tot bruisende steden en historische bezienswaardigheden, deze reis zal je hart veroveren en je ziel verrukken. Kies voor een reiservaring die je nog lang zult koesteren – kies voor Zwitserland.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest