Treinkaartje en Trein naar St. Moritz (Sankt Moritz)

  • ☑️ Trein St. Moritz v.a. 49 euro
  • ☑️ ICE International of ÖBB Nightjet (nachttrein)
  • ☑️ Reistijd: 11.31 uur

Reis duurzaam en comfortabel met de trein naar St. Moritz (Sankt Moritz) in Zwitserland. Er vertrekken dagelijks treinen van ICE International en ÖBB Nightjet voor de treinreis naar deze prachtige bestemming. Goedkope treinkaartjes naar St. Moritz boek je eenvoudig online zonder boekingskosten vanaf 49 euro (2e klas) en 99 euro (1e klas).

Vanuit Nederland vertrekt er helaas geen directe trein naar Sankt Moritz. Je dient minimaal 2x over te stappen, waarbij je kan kiezen uit 2 routes. De dagtrein per ICE International of nachttrein per OBB Nightjet. Met beide treinen reis je tot station Basel Hbf, waarna je overstapt op de trein naar Chur of Landquart. Vanaf deze stations in Zwitserland reis je met een rechtstreekse trein naar St. Moritz.

Vakantie St Moritz

ICE International St. Moritz

Overdag vertrekken er meerdere treinen van ICE International vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem. De reistijd is vaak korter en de prijs ongeveer even duur als de nachttrein richting Zwitserland. In Duitsland dien je over te stappen op Düsseldorf, Keulen of Frankfurt voor de ICE International naar Basel.

Op Basel stap je afhankelijk van de aankomsttijd over op de trein naar Chur of Landquart. Hier vertrekken rechtstreekse treinen naar Sankt Moritz.

ÖBB Nightjet St. Moritz

De ÖBB Nightjet nachttrein naar St. Moritz vertrekt elke avond vanuit Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal. De trein reis vervolgens in één keer door tot station Basel en kent een iets langere reistijd. Je kan echter wel heerlijk slapen, de benen strekken en even ontspannen in het barrijtuig.

Evenals de ICE International stap je op station Basel Hbf over op de trein naar Landquart of Chur en vervolgens de regionale trein naar St. Moritz.

Trein St Moritz

Prijs van een treinkaartje

De prijs van treinkaartjes is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het moment van boeken, de reisklasse en flexibiliteit. Het moment van boeken is voor de trein naar Zwitserland 180 dagen voor vertrek. Vaak kan je tot 2 maanden voor vertrek nog vroegboektickets met korting vinden via de online boekingstool. Verder zijn natuurlijk het type zitplaats en de flexibiliteit invloedrijke prijsfactoren.

Type zitplaats

  • Zitplaats vanaf 39 tot 109 euro
  • Ligplaats vanaf 59,90 tot 139 euro
  • Slaapplaats vanaf 89,90 tot 169 euro

Flexibiliteit

  • Non-flex: geen annulering of wijziging van de boeking mogelijk.
  • Mid-flex: het wijzigen of annuleren is beperkt mogelijk, tegen meerprijs.
  • Full-flex: wijzigen of annuleren is toegestaan tegen voltarief.

Paardrijden St Moritz

Vakantie: wintersport of eindeloos wandelen

De feestzaal van de Alpen is een prachtig, exclusief en luxe bestemming. Het vrijetijdsaanbod, hotels en winkelgebied is van het hoogste niveau op een hoogte van 1856 meter. Voor wintersporters is er 350 kilometer aan pistes beschikbaar met de ongelofelijke zwarte piste met een helling van maar liefst 100%; de Piz Nair. Natuurlijk kent het gebied ook een loipenet van 200 km en winterwandelpaden van 150 kilometer.

In de zomerperiode veranderd het gebied in pure natuur en een authentiek Zwitsers dorp. Daarnaast kan je hier genieten van luxe spa’s en turquoise helende bergmeren. Ook zeilen, windsurfen, kitesurfen, tennissen, paardrijden en golfen behoort tot de mogelijkheden in Sankt Moritz.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders