Treinkaartje en Trein naar St. Moritz (Sankt Moritz)

  • ☑️ Trein St. Moritz v.a. 49 euro
  • ☑️ ICE International of ÖBB Nightjet (nachttrein)
  • ☑️ Reistijd: 11.31 uur

Reis duurzaam en comfortabel met de trein naar St. Moritz (Sankt Moritz) in Zwitserland. Er vertrekken dagelijks treinen van ICE International en ÖBB Nightjet voor de treinreis naar deze prachtige bestemming. Goedkope treinkaartjes naar St. Moritz boek je eenvoudig online zonder boekingskosten vanaf 49 euro (2e klas) en 99 euro (1e klas).

Vanuit Nederland vertrekt er helaas geen directe trein naar Sankt Moritz. Je dient minimaal 2x over te stappen, waarbij je kan kiezen uit 2 routes. De dagtrein per ICE International of nachttrein per OBB Nightjet. Met beide treinen reis je tot station Basel Hbf, waarna je overstapt op de trein naar Chur of Landquart. Vanaf deze stations in Zwitserland reis je met een rechtstreekse trein naar St. Moritz.

Vakantie St Moritz

ICE International St. Moritz

Overdag vertrekken er meerdere treinen van ICE International vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem. De reistijd is vaak korter en de prijs ongeveer even duur als de nachttrein richting Zwitserland. In Duitsland dien je over te stappen op Düsseldorf, Keulen of Frankfurt voor de ICE International naar Basel.

Op Basel stap je afhankelijk van de aankomsttijd over op de trein naar Chur of Landquart. Hier vertrekken rechtstreekse treinen naar Sankt Moritz.

ÖBB Nightjet St. Moritz

De ÖBB Nightjet nachttrein naar St. Moritz vertrekt elke avond vanuit Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal. De trein reis vervolgens in één keer door tot station Basel en kent een iets langere reistijd. Je kan echter wel heerlijk slapen, de benen strekken en even ontspannen in het barrijtuig.

Evenals de ICE International stap je op station Basel Hbf over op de trein naar Landquart of Chur en vervolgens de regionale trein naar St. Moritz.

Trein St Moritz

Prijs van een treinkaartje

De prijs van treinkaartjes is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het moment van boeken, de reisklasse en flexibiliteit. Het moment van boeken is voor de trein naar Zwitserland 180 dagen voor vertrek. Vaak kan je tot 2 maanden voor vertrek nog vroegboektickets met korting vinden via de online boekingstool. Verder zijn natuurlijk het type zitplaats en de flexibiliteit invloedrijke prijsfactoren.

Type zitplaats

  • Zitplaats vanaf 39 tot 109 euro
  • Ligplaats vanaf 59,90 tot 139 euro
  • Slaapplaats vanaf 89,90 tot 169 euro

Flexibiliteit

  • Non-flex: geen annulering of wijziging van de boeking mogelijk.
  • Mid-flex: het wijzigen of annuleren is beperkt mogelijk, tegen meerprijs.
  • Full-flex: wijzigen of annuleren is toegestaan tegen voltarief.

Paardrijden St Moritz

Vakantie: wintersport of eindeloos wandelen

De feestzaal van de Alpen is een prachtig, exclusief en luxe bestemming. Het vrijetijdsaanbod, hotels en winkelgebied is van het hoogste niveau op een hoogte van 1856 meter. Voor wintersporters is er 350 kilometer aan pistes beschikbaar met de ongelofelijke zwarte piste met een helling van maar liefst 100%; de Piz Nair. Natuurlijk kent het gebied ook een loipenet van 200 km en winterwandelpaden van 150 kilometer.

In de zomerperiode veranderd het gebied in pure natuur en een authentiek Zwitsers dorp. Daarnaast kan je hier genieten van luxe spa’s en turquoise helende bergmeren. Ook zeilen, windsurfen, kitesurfen, tennissen, paardrijden en golfen behoort tot de mogelijkheden in Sankt Moritz.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest