Wintersport per trein naar Zermatt

  • ☑️ Treinkaartje Zermatt v.a. 79 euro
  • ☑️ ICE International of ÖBB Nightjet
  • ☑️ Duurzaam en comfortabel per trein

Een spraakmakend gebied in alle seizoenen; Zermatt. Een dorp aan de voet van de wereldberoemde Matterhorn met 360 kilometer aan skipistes, een autovrij stadscentrum, heerlijke kaasfondue en luxe faciliteiten. Ondanks het charmante en rustieke karakter van het dorp wordt het straatbeeld met name bepaald door prestigieuze hotels. Reis duurzaam en comfortabel per trein naar Zermatt en kom uitgerust aan op de bestemming.

Gelukkig is er gekozen voor houten bouwwerken met authentieke trekjes en betoverende steegjes om het authentieke karakter van het dorp te bewaken. Het skigebied te samen met de imposante Matterhorn en de luxe uitstraling trekt toerisme aan van over de hele wereld. Ook als Nederlander is deze bestemming in het schitterende Wallis absoluut de moeite waard.

Skigebied Zermatt is veelzijdig met brede blauwe pistes, maar ook uitdagende rode en zwarte afdalingen. Met name de blauwe dal afdaling is een lange en leuke piste voor de hele familie. Natuurlijk reis je per trein naar Zermatt en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

Treinkaartje Zermatt

Treinkaartjes en trein naar Zermatt

Fijn aan het gebied is dat het beschikt over een eigen treinstation. Zo reis je met slechts 2x overstappen vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem per trein naar Zermatt. Hierbij heb je de keuze uit trajecten per ICE International (overdag) of de nachttrein van OBB Nightjet die in de avonduren vertrekt vanuit de drie genoemde treinstations in Nederland.

In beide gevallen reis je per trein naar Basel en zijn treinkaartjes eenvoudig zelf te boeken. Hierbij geldt dat vroegboekers profiteren van de laagste prijs. Voor de reis tot aan Basel betaal je ongeveer 40 euro, waarna je via Visp naar Zermatt reist.

Waarom trein naar Zermatt?

Start jouw vakantie al in de trein! Je hoeft nergens rekening mee te houden en er kan voldoende bagage mee. Heb je de keuze uit ruime of smalle zit- ligplaatsen? Dan raden wij aan om voor de comfortabelere optie te kiezen. Dit kost vaak een paar tientjes meer, maar scheelt aanzienlijk in het comfort.

Neem een hapje en drankje mee voor de treinreis naar Zermatt. Natuurlijk is er ook een restaurant rijtuig aan boord voor als je desondanks nog honger of dorst hebt.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders