Treinvakantie Zwitserland: Ontdek de Alpen per trein

  • ☑️ Treinvakantie door Zwitserland
  • ☑️ 6 tot 9 dagen
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Wie houdt van berglandschappen zit in Zwitserland goed. Het Centraal-Europese land heeft enkele van de grootste en meest idyllische bergen binnen zijn grenzen liggen. Met een treinvakantie Zwitserland verken je gezellige bergdorpen, hoge bergpassen en krijg je een ongeëvenaard zicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Reisroute: 6 tot 9-daagse treinvakantie Zwitserland door Alpen

Treinrondreis Zwitserse Alpen Vakantie

Dag 1: Nederland – Basel

In Amsterdam of Utrecht kun je de nachttrein nemen richting Basel. Wanneer je ontwaakt bevind je je in het Zwitserse Basel waar de treinrondreis door Zwitserland van start gaat. Uiteraard zijn de treinkaartjes naar Basel inbegrepen, evenals overige tickets bij deze reis.

Dag 2: Basel – Zermatt

Na een uurtje Basel te hebben verkend stap je alweer de volgende trein op richting een van de meest iconische bergdorpen in de Alpen: Zermatt. Tegen de middag kom je aan in het verkeersvrije dorp en kan je een eerste glimp van de Matterhorn opvangen terwijl je door de met chalets omringde straten wandelt.

Dag 3: Zermatt – St-Moritz

Met de beroemde Glacier Express zet je je treinrondreis Zwitserland verder. Deze treinreis wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Zo doorkruis je de meest indrukwekkende berglandschappen. In de namiddag verken je de mondaine plaats St Moritz, gelegen aan een prachtig meer.

Dag 4: St Moritz – Tirano – Lugano

Vandaag reis je opnieuw verder met een epische treinreis: de Bernina Express. Deze brengt je naar Tirano via de hoogste spoorlijn in de Alpen. Onderweg vergaap je je aan zichten op indrukwekkende gletsjers en eeuwige sneeuw. Eens in Tirano krijg je enkele uren de tijd om de Italiaanse stad te ontdekken waarna je verder spoort naar Lugano.

Dag 5: Lugano – Nederland

Een lange dag in de trein maar wel eentje met een leuke tussenstop. Met de Gotthard Panorama Express ga je naar het stadje Flüelen dat idylllisch is gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. Met de boot reis je verder naar Luzern waar je vervolgens opnieuw de trein neemt richting Basel en Nederland.

Dag 6: Aankomst

Een laatste overnachting in de nachttrein brengt je terug in Nederland. Je treinvakantie Zwitserland zit er op!

Eventuele uitbreidingen

Het is mogelijk om deze treinrondreis Zwitserland uit te breiden. Zo kan je telkens een extra dag bijboeken in de steden Zermatt, Tirano en Lugano.

Waar overnachten

Twee nachten breng je door op de nachttrein van en naar Basel. Verder verblijf je telkens in luxueuze hotels in de verschillende locaties. Deze bieden je alle comfort voor een aangename nachtrust.

Hoogtepunten van treinvakantie Zwitserland

  • Bezoek prachtige steden zoals Zermatt, Tirano, St Moritz en Lugano.
  • Ontdek de mooiste berglandschappen per trein
  • Maak een treinrit op de Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express.
Treinrondreis Oostzee door Oost Europa

Treinrondreis Oostzee door Oost Europa

Een treinrondreis langs de Oostzee gaat voor blijvende herinneringen zorgen. Deze reis is zo uitgestippeld, dat je langs de meest memorabele locaties komt. Qua cultuur én natuur. Een reis van meer dan 3 weken die je niet snel gaat vergeten. Ook Oost-Europa is namelijk...

Treinrondreis Italië – Oostenrijk

Treinrondreis Italië – Oostenrijk

Een treinrondreis door Italië en Oostenrijk levert hoe dan ook een unieke ervaring op. Deze landen staan bekend als ware vakantieoorden. Er valt zoveel te zien. Er is dan haast geen betere manier te bedenken dan om er met een trein doorheen te reizen. Waarom...

Treinrondreis Engeland – Schotland

Treinrondreis Engeland – Schotland

Een treinrondreis door Engeland en Schotland is om meerdere redenen een absolute aanrader. Vooral de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die deze kant op trekken. De combinatie van natuur en unieke architectuur is er één die je niet vaak ziet. Waarom...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders