Treinvakantie Zwitserland: Ontdek de Alpen per trein

  • ☑️ Treinvakantie door Zwitserland
  • ☑️ 6 tot 9 dagen
  • ☑️ Complete rondreis: ook bij DeJongIntra!
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Wie houdt van berglandschappen zit in Zwitserland goed. Het Centraal-Europese land heeft enkele van de grootste en meest idyllische bergen binnen zijn grenzen liggen. Met een treinvakantie Zwitserland verken je gezellige bergdorpen, hoge bergpassen en krijg je een ongeëvenaard zicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Kijk ook bij: DeJongIntra

Reisroute: 6 tot 9-daagse treinvakantie Zwitserland door Alpen

Treinrondreis Zwitserse Alpen Vakantie

Dag 1: Nederland – Basel

In Amsterdam of Utrecht kun je de nachttrein nemen richting Basel. Wanneer je ontwaakt bevind je je in het Zwitserse Basel waar de treinrondreis door Zwitserland van start gaat. Uiteraard zijn de treinkaartjes naar Basel inbegrepen, evenals overige tickets bij deze reis.

Dag 2: Basel – Zermatt

Na een uurtje Basel te hebben verkend stap je alweer de volgende trein op richting een van de meest iconische bergdorpen in de Alpen: Zermatt. Tegen de middag kom je aan in het verkeersvrije dorp en kan je een eerste glimp van de Matterhorn opvangen terwijl je door de met chalets omringde straten wandelt.

Dag 3: Zermatt – St-Moritz

Met de beroemde Glacier Express zet je je treinrondreis Zwitserland verder. Deze treinreis wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Zo doorkruis je de meest indrukwekkende berglandschappen. In de namiddag verken je de mondaine plaats St Moritz, gelegen aan een prachtig meer.

Dag 4: St Moritz – Tirano – Lugano

Vandaag reis je opnieuw verder met een epische treinreis: de Bernina Express. Deze brengt je naar Tirano via de hoogste spoorlijn in de Alpen. Onderweg vergaap je je aan zichten op indrukwekkende gletsjers en eeuwige sneeuw. Eens in Tirano krijg je enkele uren de tijd om de Italiaanse stad te ontdekken waarna je verder spoort naar Lugano.

Dag 5: Lugano – Nederland

Een lange dag in de trein maar wel eentje met een leuke tussenstop. Met de Gotthard Panorama Express ga je naar het stadje Flüelen dat idylllisch is gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. Met de boot reis je verder naar Luzern waar je vervolgens opnieuw de trein neemt richting Basel en Nederland.

Dag 6: Aankomst

Een laatste overnachting in de nachttrein brengt je terug in Nederland. Je treinvakantie Zwitserland zit er op!

Eventuele uitbreidingen

Het is mogelijk om deze treinrondreis Zwitserland uit te breiden. Zo kan je telkens een extra dag bijboeken in de steden Zermatt, Tirano en Lugano.

Waar overnachten

Twee nachten breng je door op de nachttrein van en naar Basel. Verder verblijf je telkens in luxueuze hotels in de verschillende locaties. Deze bieden je alle comfort voor een aangename nachtrust.

Hoogtepunten van treinvakantie Zwitserland

  • Bezoek prachtige steden zoals Zermatt, Tirano, St Moritz en Lugano.
  • Ontdek de mooiste berglandschappen per trein
  • Maak een treinrit op de Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest