Treinvakantie Zwitserland: Ontdek de Alpen per trein

  • ☑️ Treinvakantie door Zwitserland
  • ☑️ 6 tot 9 dagen
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Wie houdt van berglandschappen zit in Zwitserland goed. Het Centraal-Europese land heeft enkele van de grootste en meest idyllische bergen binnen zijn grenzen liggen. Met een treinvakantie Zwitserland verken je gezellige bergdorpen, hoge bergpassen en krijg je een ongeëvenaard zicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Reisroute: 6 tot 9-daagse treinvakantie Zwitserland door Alpen

Treinrondreis Zwitserse Alpen Vakantie

Dag 1: Nederland – Basel

In Amsterdam of Utrecht kun je de nachttrein nemen richting Basel. Wanneer je ontwaakt bevind je je in het Zwitserse Basel waar de treinrondreis door Zwitserland van start gaat. Uiteraard zijn de treinkaartjes naar Basel inbegrepen, evenals overige tickets bij deze reis.

Dag 2: Basel – Zermatt

Na een uurtje Basel te hebben verkend stap je alweer de volgende trein op richting een van de meest iconische bergdorpen in de Alpen: Zermatt. Tegen de middag kom je aan in het verkeersvrije dorp en kan je een eerste glimp van de Matterhorn opvangen terwijl je door de met chalets omringde straten wandelt.

Dag 3: Zermatt – St-Moritz

Met de beroemde Glacier Express zet je je treinrondreis Zwitserland verder. Deze treinreis wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Zo doorkruis je de meest indrukwekkende berglandschappen. In de namiddag verken je de mondaine plaats St Moritz, gelegen aan een prachtig meer.

Dag 4: St Moritz – Tirano – Lugano

Vandaag reis je opnieuw verder met een epische treinreis: de Bernina Express. Deze brengt je naar Tirano via de hoogste spoorlijn in de Alpen. Onderweg vergaap je je aan zichten op indrukwekkende gletsjers en eeuwige sneeuw. Eens in Tirano krijg je enkele uren de tijd om de Italiaanse stad te ontdekken waarna je verder spoort naar Lugano.

Dag 5: Lugano – Nederland

Een lange dag in de trein maar wel eentje met een leuke tussenstop. Met de Gotthard Panorama Express ga je naar het stadje Flüelen dat idylllisch is gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. Met de boot reis je verder naar Luzern waar je vervolgens opnieuw de trein neemt richting Basel en Nederland.

Dag 6: Aankomst

Een laatste overnachting in de nachttrein brengt je terug in Nederland. Je treinvakantie Zwitserland zit er op!

Eventuele uitbreidingen

Het is mogelijk om deze treinrondreis Zwitserland uit te breiden. Zo kan je telkens een extra dag bijboeken in de steden Zermatt, Tirano en Lugano.

Waar overnachten

Twee nachten breng je door op de nachttrein van en naar Basel. Verder verblijf je telkens in luxueuze hotels in de verschillende locaties. Deze bieden je alle comfort voor een aangename nachtrust.

Hoogtepunten van treinvakantie Zwitserland

  • Bezoek prachtige steden zoals Zermatt, Tirano, St Moritz en Lugano.
  • Ontdek de mooiste berglandschappen per trein
  • Maak een treinrit op de Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express.
Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders