Treinvakantie Zwitserland: Ontdek de Alpen per trein

  • ☑️ Treinvakantie door Zwitserland
  • ☑️ 6 tot 9 dagen
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Wie houdt van berglandschappen zit in Zwitserland goed. Het Centraal-Europese land heeft enkele van de grootste en meest idyllische bergen binnen zijn grenzen liggen. Met een treinvakantie Zwitserland verken je gezellige bergdorpen, hoge bergpassen en krijg je een ongeëvenaard zicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Reisroute: 6 tot 9-daagse treinvakantie Zwitserland door Alpen

Treinrondreis Zwitserse Alpen Vakantie

Dag 1: Nederland – Basel

In Amsterdam of Utrecht kun je de nachttrein nemen richting Basel. Wanneer je ontwaakt bevind je je in het Zwitserse Basel waar de treinrondreis door Zwitserland van start gaat. Uiteraard zijn de treinkaartjes naar Basel inbegrepen, evenals overige tickets bij deze reis.

Dag 2: Basel – Zermatt

Na een uurtje Basel te hebben verkend stap je alweer de volgende trein op richting een van de meest iconische bergdorpen in de Alpen: Zermatt. Tegen de middag kom je aan in het verkeersvrije dorp en kan je een eerste glimp van de Matterhorn opvangen terwijl je door de met chalets omringde straten wandelt.

Dag 3: Zermatt – St-Moritz

Met de beroemde Glacier Express zet je je treinrondreis Zwitserland verder. Deze treinreis wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Zo doorkruis je de meest indrukwekkende berglandschappen. In de namiddag verken je de mondaine plaats St Moritz, gelegen aan een prachtig meer.

Dag 4: St Moritz – Tirano – Lugano

Vandaag reis je opnieuw verder met een epische treinreis: de Bernina Express. Deze brengt je naar Tirano via de hoogste spoorlijn in de Alpen. Onderweg vergaap je je aan zichten op indrukwekkende gletsjers en eeuwige sneeuw. Eens in Tirano krijg je enkele uren de tijd om de Italiaanse stad te ontdekken waarna je verder spoort naar Lugano.

Dag 5: Lugano – Nederland

Een lange dag in de trein maar wel eentje met een leuke tussenstop. Met de Gotthard Panorama Express ga je naar het stadje Flüelen dat idylllisch is gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. Met de boot reis je verder naar Luzern waar je vervolgens opnieuw de trein neemt richting Basel en Nederland.

Dag 6: Aankomst

Een laatste overnachting in de nachttrein brengt je terug in Nederland. Je treinvakantie Zwitserland zit er op!

Eventuele uitbreidingen

Het is mogelijk om deze treinrondreis Zwitserland uit te breiden. Zo kan je telkens een extra dag bijboeken in de steden Zermatt, Tirano en Lugano.

Waar overnachten

Twee nachten breng je door op de nachttrein van en naar Basel. Verder verblijf je telkens in luxueuze hotels in de verschillende locaties. Deze bieden je alle comfort voor een aangename nachtrust.

Hoogtepunten van treinvakantie Zwitserland

  • Bezoek prachtige steden zoals Zermatt, Tirano, St Moritz en Lugano.
  • Ontdek de mooiste berglandschappen per trein
  • Maak een treinrit op de Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express.
UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest