Treinrondreis Zwitserland 1 week

  • ☑️ Treinrondreis door Zwitserland
  • ☑️ 6 dagen (5 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen


Een treinrondreis in Zwitserland van 1 week is erg populair. Dit prachtige land in Midden-Europa staat bekend om een aantal unieke elementen. Ze maken een bezoekje aan Zwitserland absoluut de moeite waard.

Waarom treinrondreis door Zwitserland van 1 week?

Een treinvakantie door Zwitserland van 1 week heeft een hoop te bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • Unieke berglandschappen: Met de Alpen als belangrijk onderdeel van het land, liggen unieke berglandschappen zeker in het vooruitzicht. Als natuurliefhebber kijk je hier je ogen uit. 
  • Gezellige steden: Daarnaast staat Zwitserland ook bol van de gezellige steden. Basel, Tirano en Lugano zijn hier mooie voorbeelden van. 
  • Culinair genot: Tot slot valt er ook op culinair gebied genoeg te ontdekken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de vele Zwitserse kazen.

Treinrondreis Zwitserse Alpen Vakantie

Reisschema: treinrondreis Zwitserland 1 week

Het reisschema van de treinrondreis door Zwitserland van 1 week geeft precies aan hoe je reis verloopt:

DAG 1: Nederland – Basel

We beginnen op dag 1, wanneer je met de nachttrein vanaf Amsterdam of Utrecht naar Basel reist. Terwijl jij lekker je nachtrust pakt, rij in 10 uur lang naar het noordwestelijke gedeelte van Zwitserland.

DAG 2: Basel – Zermatt

In Basel zelf heb je zo’n uur de tijd voordat je verder reist naar Zermatt. Een prachtige locatie, gelegen aan de voet van de Matterhorn. Het dorp is volledig autovrij en daardoor bijzonder authentiek, met bijvoorbeeld de traditionele chalets die we kennen uit Zwitserland.

REISUITBREIDING: Extra dag Zermatt

Voor wat extra tijd om Zermatt te ontdekken, is er de optie voor een reisuitbreiding. Je hebt dan de mogelijkheid om de bergen te bezoeken, Matterhorn van dichtbij te bekijken en van Hinterdorf te genieten.

DAG 3: Zermatt – St. Moritz

Op dag 3 pak je de Glacier Express richting St. Moritz. Dit traject staat wereldwijd bekend als één van de mooiste treinritten die er zijn. Je gaat namelijk dwars door de bergen heen, terwijl je puur geniet van alles wat je om je heen ziet. Eenmaal aangekomen in St. Moritz maak je kennis met een helderblauw meer, prachtige wandelroutes en uitgebreide culinaire hoogstandjes.

DAG 4: St. Moritz – Tirano – Lugano

Met de Bernina Express trek je over het hoogste treintraject in de Alpen. Hier ligt altijd sneeuw, wat puike uitzichten oplevert. In het Italiaanse Tirano heb je een paar uur de tijd om ook deze cultuur even mee te pakken. Vervolgens vertrek je weer met de trein richting Lugano.

Treinrondreis Zwitserland

REISUITBREIDING: Extra dag Tirano

Een extra dag in Tirano is absoluut aan te raden, zodat je alle tijd hebt om het historische stadscentrum, de prachtige kathedraal en de vele gezellige terrasjes nader te bekijken.

REISUITBREIDING: Extra dag Lugano

Hetzelfde geldt voor een extra dag in Lugano. Wanneer je alleen een avond tekort vindt, voeg je er gemakkelijk een hele dag aan toe. Bijvoorbeeld om de kastelen van Bellinzona te bekijken, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Het meer van Lugano is ook een aanrader.

DAG 5: Lugano – Nederland

Op de 5e dag van deze treinrondreis door Zwitserland van 1 week ga je flink reizen. Eerst van Lugano naar Flüelen, met de Gotthard Panorama Express. Vervolgens reis je met de boot verder naar Luzern. Het uitzicht tijdens deze tocht is adembenemend mooi te noemen. Na anderhalf uur in de trein kom je in Basel aan, waar je opnieuw de nachttrein terug naar Nederland pakt.

DAG 6: Aankomst Nederland

Op dag 6 word je ’s ochtends wakker en ben je weer terug in Utrecht of Amsterdam. Gelukkig heb je de foto’s en de bijbehorende herinneringen nog

Internationale Trein NS

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Dagje winkelen in Luik met de trein

Dagje winkelen in Luik met de trein

Luik, gelegen in het prachtige Wallonië, biedt een fantastische winkelervaring voor bezoekers die van winkelen houden. Of je nu op zoek bent naar mode, antiek, lokale specialiteiten of gewoon een leuke tijd wilt hebben, een dagje winkelen in Luik heeft het allemaal te...

Hotel aanbieding in oktober en november 2023

Hotel aanbieding in oktober en november 2023

Nederland herbergt een schat aan prachtige steden die het ontdekken meer dan waard zijn. Met een hotel aanbieding kan je in oktober en/of november één van deze mooie Nederlandse steden per trein bezoeken. Vervolgens kan je overnachten in één van de hotels die zich...

9 leuke kinderuitjes in oktober en november 2023

9 leuke kinderuitjes in oktober en november 2023

Ons land kent leuke parken en evenementen voor het hele gezin! Ook in oktober en november zijn er weer uitjes voor kinderen met korting verkrijgbaar bij de NS Spoordeelwinkel. Hierbij bestel je een combideal bestaande uit een entreeticket en treinreis. Voor kinderen...

Pin It on Pinterest