Treinrondreis Zwitserland 1 week

Een treinrondreis in Zwitserland van 1 week is erg populair. Dit prachtige land in Midden-Europa staat bekend om een aantal unieke elementen. Ze maken een bezoekje aan Zwitserland absoluut de moeite waard.

Waarom treinrondreis door Zwitserland van 1 week?

Een treinvakantie door Zwitserland van 1 week heeft een hoop te bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • Unieke berglandschappen: Met de Alpen als belangrijk onderdeel van het land, liggen unieke berglandschappen zeker in het vooruitzicht. Als natuurliefhebber kijk je hier je ogen uit. 
  • Gezellige steden: Daarnaast staat Zwitserland ook bol van de gezellige steden. Basel, Tirano en Lugano zijn hier mooie voorbeelden van. 
  • Culinair genot: Tot slot valt er ook op culinair gebied genoeg te ontdekken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de vele Zwitserse kazen.

Treinrondreis Zwitserse Alpen Vakantie

Reisschema: treinrondreis Zwitserland 1 week

Het reisschema van de treinrondreis door Zwitserland van 1 week geeft precies aan hoe je reis verloopt:

DAG 1: Nederland – Basel

We beginnen op dag 1, wanneer je met de nachttrein vanaf Amsterdam of Utrecht naar Basel reist. Terwijl jij lekker je nachtrust pakt, rij in 10 uur lang naar het noordwestelijke gedeelte van Zwitserland.

DAG 2: Basel – Zermatt

In Basel zelf heb je zo’n uur de tijd voordat je verder reist naar Zermatt. Een prachtige locatie, gelegen aan de voet van de Matterhorn. Het dorp is volledig autovrij en daardoor bijzonder authentiek, met bijvoorbeeld de traditionele chalets die we kennen uit Zwitserland.

REISUITBREIDING: Extra dag Zermatt

Voor wat extra tijd om Zermatt te ontdekken, is er de optie voor een reisuitbreiding. Je hebt dan de mogelijkheid om de bergen te bezoeken, Matterhorn van dichtbij te bekijken en van Hinterdorf te genieten.

DAG 3: Zermatt – St. Moritz

Op dag 3 pak je de Glacier Express richting St. Moritz. Dit traject staat wereldwijd bekend als één van de mooiste treinritten die er zijn. Je gaat namelijk dwars door de bergen heen, terwijl je puur geniet van alles wat je om je heen ziet. Eenmaal aangekomen in St. Moritz maak je kennis met een helderblauw meer, prachtige wandelroutes en uitgebreide culinaire hoogstandjes.

DAG 4: St. Moritz – Tirano – Lugano

Met de Bernina Express trek je over het hoogste treintraject in de Alpen. Hier ligt altijd sneeuw, wat puike uitzichten oplevert. In het Italiaanse Tirano heb je een paar uur de tijd om ook deze cultuur even mee te pakken. Vervolgens vertrek je weer met de trein richting Lugano.

Treinrondreis Zwitserland

REISUITBREIDING: Extra dag Tirano

Een extra dag in Tirano is absoluut aan te raden, zodat je alle tijd hebt om het historische stadscentrum, de prachtige kathedraal en de vele gezellige terrasjes nader te bekijken.

REISUITBREIDING: Extra dag Lugano

Hetzelfde geldt voor een extra dag in Lugano. Wanneer je alleen een avond tekort vindt, voeg je er gemakkelijk een hele dag aan toe. Bijvoorbeeld om de kastelen van Bellinzona te bekijken, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Het meer van Lugano is ook een aanrader.

DAG 5: Lugano – Nederland

Op de 5e dag van deze treinrondreis door Zwitserland van 1 week ga je flink reizen. Eerst van Lugano naar Flüelen, met de Gotthard Panorama Express. Vervolgens reis je met de boot verder naar Luzern. Het uitzicht tijdens deze tocht is adembenemend mooi te noemen. Na anderhalf uur in de trein kom je in Basel aan, waar je opnieuw de nachttrein terug naar Nederland pakt.

DAG 6: Aankomst Nederland

Op dag 6 word je ’s ochtends wakker en ben je weer terug in Utrecht of Amsterdam. Gelukkig heb je de foto’s en de bijbehorende herinneringen nog

Internationale Trein NS

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders