IC Berlijn bestemmingen in Duitsland

Duitsland, een land rijk aan geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen, biedt een schat aan mogelijkheden voor een onvergetelijke citytrip. Van schilderachtige kuuroorden tot bruisende metropolen! Bezoek deze 9 bestemmingen in Duitsland per IC Berlijn en laat je hart veroveren door de Duitse charme.

De IC Berlijn vertrekt elke dag 5 keer vanaf verschillende stations in Nederland naar Duitsland. Zo vertrekt de trein vanaf station Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Vervolgens rijdt de IC Berlijn naar diverse steden in Duitsland, namelijk Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover Hbf, Wolfsburg, Stendal, Berlijn Spandau, Berlijn Hbf en Berlijn Südkreuz.

Leukste Steden in Duitsland

Reistijden van IC Berlijn naar Duitsland

  • Bad Bentheim: De reistijd is ongeveer 1 uur en 50 minuten met een afstand van 167 km.
  • Rheine: De reistijd is ongeveer 2 uur met een afstand van 188 km.
  • Osnabrück: 2 uur en 59 minuten (234 km)
  • Bad Oeynhausen: 4 uur en 07 minuten (300 km)
  • Minden: 4 uur en 17 minuten (320 km)
  • Hannover: 4 uur en 14 minuten (396 km)
  • Wolfsburg: 5 uur en 09 minuten (472 km)
  • Stendal: 5 uur en 20 minuten (547 km)
  • Berlijn: 5 uur en 52 minuten (647 km)

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, cultuur, geschiedenis of avontuur, deze 9 bestemmingen in Duitsland bieden voor elk wat wils en zijn uitstekend bereikbaar per IC Brussel. Dus pak je koffers en laat je betoveren door de veelzijdigheid van dit prachtige land!

1.) Bad Bentheim: Sprookjesachtige charme

Bad Bentheim, genesteld in het glooiende landschap van Nedersaksen, betovert bezoekers met zijn sprookjesachtige charme. Het imposante middeleeuwse kasteel, dat trots op een heuvel uittorent, is een lust voor het oog en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Wandel door de geplaveide straatjes van het historische centrum, bewonder de vakwerkhuizen en proef de lokale specialiteiten in een van de gezellige cafés.

Hoogtepunten: Het imposante middeleeuwse kasteel, de geplaveide straatjes van het historische centrum, de vakwerkhuizen en de gezellige cafés.

Tip: Geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving vanaf het kasteel en proef de lokale specialiteiten in een van de cafés.

2.) Rheine: Natuur en cultuur in harmonie

Rheine, een stad die bekend staat om zijn prachtige parken en tuinen, biedt een perfecte balans tussen natuur en cultuur. Maak een ontspannen boottocht op de rivier de Eems, bezoek het indrukwekkende Falkenhof Museum of geniet van een picknick in het groene Bentlage Park. Rheine is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen natuurpark Hohe Mark.

Hoogtepunten: De prachtige parken en tuinen, de rivier de Eems, het Falkenhof Museum en het Bentlage Park.

Tip: Maak een ontspannen boottocht op de Eems of geniet van een picknick in het Bentlage Park.

3.) Osnabrück: Een reis door de tijd

Osnabrück, een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw, neemt je mee op een reis door de tijd. De prachtige romaanse kathedraal, het historische stadhuis en het Felix-Nussbaum-Haus, een museum gewijd aan de expressionistische schilder Felix Nussbaum, zijn slechts enkele van de hoogtepunten die deze stad te bieden heeft.

Hoogtepunten: De prachtige romaanse kathedraal, het historische stadhuis en het Felix-Nussbaum-Haus.

Tip: Verken de rijke geschiedenis van de stad en bewonder de indrukwekkende architectuur.

4.) Bad Oeynhausen: Ontspanning en welzijn

In Bad Oeynhausen, een elegant kuuroord omgeven door weelderige parken en tuinen, is het tijd voor ontspanning en welzijn. Geniet van de heilzame werking van de thermale baden, maak een wandeling door het prachtige Kurpark of bezoek het indrukwekkende GOP Varieté-Theater voor een avond vol entertainment.

Hoogtepunten: De thermale baden, het Kurpark en het GOP Varieté-Theater.

Tip: Geniet van de heilzame werking van de thermale baden en maak een wandeling door het prachtige Kurpark.

5.) Minden: Waar de Weser stroomt

Minden, gelegen aan de oevers van de rivier de Weser, is een stad vol charme en karakter. De historische waterwegen, de imposante Dom en het gezellige marktplein nodigen uit tot verkenning. Maak een boottocht op de Weser, bezoek het fascinerende Preußen-Museum of geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants aan het water.

Hoogtepunten: De historische waterwegen, de imposante Dom, het gezellige marktplein en het Preußen-Museum.

Tip: Maak een boottocht op de Weser en geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants aan het water.

6.) Hannover: Koninklijke grandeur

Hannover, de hoofdstad van Nedersaksen, is een stad met een koninklijke uitstraling. De prachtige Herrenhäuser Gärten, het imposante Neues Rathaus en het historische Marktkirche zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. Maak een wandeling langs de Maschsee, bezoek het Sprengel Museum voor moderne kunst of geniet van het bruisende nachtleven in de Altstadt.

Hoogtepunten: De Herrenhäuser Gärten, het Neues Rathaus, de Marktkirche, de Maschsee en het Sprengel Museum.

Tip: Maak een wandeling langs de Maschsee en ontdek het bruisende nachtleven in de Altstadt.

7.) Wolfsburg: Autostad met een groen hart

Wolfsburg, de thuisbasis van Volkswagen, is veel meer dan alleen een autostad. De Autostadt, een themapark gewijd aan de automobielindustrie, is een must-see voor autoliefhebbers. Maar Wolfsburg heeft ook een groene kant, met prachtige parken en tuinen, zoals het Allerpark en het Schloss Wolfsburg.

Hoogtepunten: De Autostadt, het Allerpark en het Schloss Wolfsburg.

Tip: Bezoek de Autostadt voor een fascinerende kijk op de automobielindustrie en ontspan in de prachtige parken en tuinen.

8.) Stendal: Middeleeuwse parel

Stendal, een stad met een rijke Hanzeatische geschiedenis, is een verborgen juweeltje in het noorden van Duitsland. De prachtige bakstenen gotische kerken, het historische stadhuis en de goed bewaard gebleven stadsmuren nemen je mee terug in de tijd. Wandel door de sfeervolle straatjes van de Altstadt, bezoek het Altmärkisches Museum of geniet van een kopje koffie op een van de gezellige terrassen.

Hoogtepunten: De bakstenen gotische kerken, het historische stadhuis, de stadsmuren en het Altmärkisches Museum.

Tip: Wandel door de sfeervolle straatjes van de Altstadt en geniet van een kopje koffie op een van de gezellige terrassen.

9.) Berlijn: De bruisende hoofdstad

Onze reis eindigt in Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland. Deze stad, vol geschiedenis, cultuur en diversiteit, heeft voor ieder wat wils. Bezoek de iconische Brandenburger Tor, het indrukwekkende Reichstagsgebäude en de historische Gedächtniskirche. Wandel langs de East Side Gallery, een openluchtgalerie met street art op de overblijfselen van de Berlijnse Muur, of ontdek de alternatieve scene in de wijk Kreuzberg. Berlijn is een stad die nooit slaapt, met een bruisend nachtleven, talloze restaurants en cafés, en een eindeloze reeks culturele evenementen.

Hoogtepunten: De Brandenburger Tor, het Reichstagsgebäude, de Gedächtniskirche, de East Side Gallery en de wijk Kreuzberg.

Tip: Verken de rijke geschiedenis en cultuur van de stad en ontdek het bruisende nachtleven.

Win 2 gratis treinkaartjes in september 2024

Win 2 gratis treinkaartjes in september 2024

WINACTIE! Ook deze maand maak je weer kans op 2 treinkaartjes! Like (en deel vrijwillig) en vertel met wie jij het treinkaartje gaat delen. Het gaat om 2 Dal Dagretours voor een traject naar keuze binnen Nederland! De winnaar wordt vrijdag 27 september 2024 bekend...

Kerstmarkt in Bremen per trein

Kerstmarkt in Bremen per trein

De kerstmarkt in Bremen is misschien wel de mooiste van Duitsland! De historische panden, het oude stadhuis en rivier de Weser zorgen voor een magisch spektakel. Naast de kerstmarkt tref je in Bremen heerlijke specialiteiten langs de rivieroever en eveneens een...

Kerstshow bij Intratuin Duiven is de moeite waard!

Kerstshow bij Intratuin Duiven is de moeite waard!

Ook dit jaar verandert Intratuin Duiven in een waar kerstparadijs! Elk jaar trekt deze beroemde kerstshow van Intratuin Duiven duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Honderden huisjes, twinkelende lichtjes en een bos vol kerstbomen.Deze magische kerstervaring...

Pin It on Pinterest