5x hippe steden met de trein!

Lekker stedentrippen? Wij weten zeker dat jij nog minimaal 1 van deze 5 hippe steden moet bezoeken. Je bezoekt deze 5 steden allemaal eenvoudig met de trein. Zo reis je duurzaam, comfortabel en voordelig naar een leuke Europese bestemming. Daarbij is de reistijd minimaal, kom je aan in het hartje centrum en geniet je aan boord van maximale faciliteiten. Voldoende beenruimte, een barrijtuig, stroom, WiFi en wandelgangen om de benen te strekken.

Lyon: Rijke historische stad

Een parel in het Franse landschap is Lyon. Begin jouw stedentrip op Place Bellecour. Het is één van de grootste pleinen van Europa en vind je in het hart van de stad. Loop vervolgens door naar het oude stadscentrum. Hier vind je schitterende historische panden met een gezellige en knusse uitstraling.

Het stadshart gezien? Dan moet je zeker nog even langs bij de belangrijkste basiliek van Lyon; Notre-Dame de Fourvière. Je kan de torens van de Notre-Dame de Fourvière al van kilometers ver zien. Het bouwwerk staat bovenop een heuvel en doet denken aan de Sacre Coeur in Parijs. Binnen in de Notre-Dame de Fourvière vind je een standbeeld van Maria en een prachtig mozaïek.

Als je klaar bent bij de Notre-Dame de Fourvière moet je zeker nog even een kijkje nemen bij het Romeinse amfitheater. Het theater is groots en uitstekend bewaard gebleven. Je krijgt hier dan ook een goede indruk hoe dit eruit moet hebben gezien.

Reis met de trein naar Lyon vanaf 60 euro. Je reist per Thalys naar Parijs en stapt hier over op de TGV naar Lyon. Met een reistijd van 5.52 uur kom je aan in hartje centrum.

Brugge: Bezienswaardigheden, Bier en Winkelen

View this post on Instagram

Вечер на набережной Менестрелей в Брюгге. С 13 до конца 18 века тут жили члены гильдии Менестрелей, ни одна свадьба, праздник, турнир или казнь не проходили без их участия. Слева на углу находится бывшая часовня менестрелей, в которой сейчас проходят выставки и всевозможные мероприятия. С набережной открывается прекрасный вид на живописный мост Ключ. Когда-то справа у моста находилась пивоварня, которая называлась «Ключи». Это была одна из 54 пивоварен, которыми был богат Брюгге в 1441 году. Пивоварня «De Sleutels” проработала до 1949 года. К сожалению, когда сносили здание пивоварни, вместе с ними также была уничтожена полукруглая сторожевая башня, которая являлась когда-то частью первого городского укрепления 12 века. Сейчас на месте бывшей пивоварни находится уютный отель Monsieur Ernest.

A post shared by Брюгге Гид Ольга (@gidbrugge) on

Dichtbij huis, maar niet minder leuk. Brugge is één van de mooiste steden in België en staat garant voor een fantastisch weekendje weg. Ga hier naartoe voor een perfecte combinatie tussen winkelen, genieten en bezichtigen. Tijdens je wandeling door Brugge kom je langs bezienswaardigheden als:

  • De Grote Markt
  • Het Belfort
  • Het Prinselijk Begijnhof
  • Het Stadhuis
  • De Brugse Reien

Vervolgens kan je uitrusten in één van de gezellige biercafés of terrasjes in de stad. Het stadshart van Brugge is bezaaid met historische panden wat direct een aangename sfeer geeft. Iets anders wat direct opvalt is het enorme aanbod aan winkels. Een dagje winkelen in Brugge? Neem dan zeker even een kijkje in de Steenstraat, Katelijnestraat en Zuidzandstraat. Opzoek naar een leuk winkelcentrum? Dan ga je naar het Zilverpand of Galeria Inno.

Reis lekker met de trein naar Brugge. Met een reistijd van slechts 3.03 uur en een prijs van 29 euro ben je in deze hippe stad voor je het weet. Koop treinkaartjes tot 7 dagen voor vertrek tegen de voordeligste prijs. Waar wacht je nog op? Vertrek volgende week!

Hamburg: Metropool van Duitsland

Een enorme stad in Duitsland met een enorme groei in toerisme. Niet voor niets! Hamburg kent 1.8 miljoen inwoners, honderden winkels en hotels en een uitstekende bereikbaarheid. Daarnaast kan je hier culinair genieten in de meest hippe restaurants, zijn er tal van bezienswaardigheden en kent Hamburg een bruisend nachtleven.

Bezoek Hamburg met de trein! Stap vanuit Nederland op de InterCity Berlijn of ICE International, waarna je met één overstap op de trein naar Hamburg stapt. Treintickets zijn verkrijgbaar vanaf 39 euro en de reistijd is slechts 5.12 uur. Kies bewust en reis comfortabel, snel en voordelig naar het metropool van Duitsland!

Bordeaux: Modern, Wijn en Winkelen

Het stadscentrum van Bordeaux is historisch, maar helemaal van deze tijd. Moderne winkels, hippe terrasjes en eindeloze winkelstraten maken deze stad een walhalla voor elke reiziger. Ga een weekendje naar Bordeaux en combineer dit met een bezoek aan de Atlantische kust. Deze is op 2 uur rijden van het stadscentrum te vinden.

In het centrum van Bordeaux vind je de Gouden Driehoek. Dit zijn de drie grote winkelstraten waar je eigenlijk de hele dag kan vertoeven. Hierbij kom je langs diverse kathedralen die de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela markeren.

Natuurlijk moet je ook zeker even plaatsnemen op één van de terrasjes langs de kade in Bordeaux of op één van de pleinen; Place du Parlement of Place St Pierre. Geniet hier van de heerlijkste lokale rode wijnen. Een specialiteit van de regio!

Ook Bordeaux is uitstekend bereikbaar met de trein. Dagelijks reis je per TGV naar Bordeaux met een overstap in Parijs of Brussel-Zuid. Vanaf station Brussel-Zuid of Parijs vertrekt de directe trein naar Bordeaux. Met een reistijd van 7.33 uur kom je aan in hartje centrum en kan jouw stedentrip direct beginnen. Treinkaartjes naar Bordeaux zijn 3 tot 4 maanden voor vertrek verkrijgbaar vanaf 49 euro.

Berlijn: Hip, Modern en Historisch

Als je deze stad nog niet hebt gezien is dit zeker een ‘must’. Berlijn is hip, modern en historisch. Dit zal je bij een bezoekje zeker opmerken. Lees hier alles over de bezienswaardigheden in Berlijn en de bijbehorende wandeling.

Alles gezien? Neem dan plaats op een hip terrasje of modern restaurant en geniet van een lokaal biertje of specialiteit. Berlijn is evenals Parijs een stad die je meermaals zal bezoeken.

Reis vanuit Nederland met een directe trein naar Berlijn. De InterCity Berlijn stopt op station Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Vervolgens rijd je langs verschillende stations in Duitsland. Met een totale reistijd van 6.20 uur kom je aan in het centrum. Treinkaartjes naar Berlijn boek je online voor een prijs van 39 euro (zonder boekingskosten).

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!