Trein naar Berlijn

 • ☑️ Treintickets Berlijn v.a. € 39
 • ☑️ Rechtstreeks, direct instappen & geen inchecktijd
 • ☑️ Voordelig tot 1 maand voor vertrek
 • ☑️ Online geen boekingskosten
 • ☑️ Hotel: Complete stedentrip? TUI.nl of DeJongIntra (Trein en Hotel).

Reis met de trein naar Berlijn vanaf Amsterdam Centraal of ander opstapstation. Elke dag vertrekken er 7 treinen van InterCity Berlijn met een rechtstreekse verbinding van Amsterdam CS naar Berlijn Hbf. Zo kan je rustig blijven zitten en genieten van de treinreis. Treinkaartjes naar Berlijn zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas).

Er zijn in totaal 7 opstapstations binnen Nederland. Selecteer in het boekingsproces het dichtstbijzijnde treinstation voor jouw woonplaats, waarna de boekingstool vanzelf de meest logische route en prijs berekend. Als treinreis specialist helpen wij graag om goedkope treinkaartjes naar Berlijn te vinden. Maak gebruik van de boekingstool en zoek tickets in slechts enkele minuten.

Profiteren van vroegboekkorting? Goedkope treinkaartjes naar Berlijn boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek bij diverse aanbieders, zoals NS International, Deutsche Bahn en TheTrainLine. Met een beetje geluk zijn er ook 1 tot 2 maanden voor vertrek nog tickets met korting verkrijgbaar. Lastminute kunnen de tarieven van de IC Berlijn verdrievoudigen, dus wacht niet te lang! Ook handig om te weten is dat je online geen extra boekingskosten betaald en kaartjes eenvoudig vindbaar zijn.

Berlijn Per Trein

Route per trein naar Berlijn

Vanuit Nederland reis je met een directe verbinding met de trein naar Berlijn. Zo reist de IC Berlijn vanaf Amsterdam Centraal en stopt deze binnen Nederland bij station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo. Vervolgens passeer je de grens en stopt de InterCity Berlijn in Duitsland nog op station Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover Hbf, Wolfsburg en Stendal. Even later kom je aan in de omgeving van Berlijn met de laatste 3 treinstations; Berlijn Spandau, Berlijn Hbf (centrum) en Berlijn Südkreuz.

Route IC berlijn Trein

Reistijd: trein naar Berlijn

De reistijd naar Berlijn hangt af van het station waarop je opstapt. In de onderstaande tabel is de reistijd per IC Berlijn naar Berlijn weergegeven per opstapstation.

TrajectReistijd
Amsterdam Centraal – Berlijn5.52 uur
Rotterdam Centraal – Berlijn6.16 uur
Schiphol Centraal – Berlijn6.46 uur
Arnhem – Berlijn5.29 uur
Amersfoort – Berlijn5.15 uur
Apeldoorn – Berlijn5.05 uur
Deventer – Berlijn4.52 uur
Hengelo – Berlijn4.13 uur
Eindhoven – Berlijn5.57 uur
Utrecht – Berlijn5.44 uur
Groningen – Berlijn6.02 uur
Den Haag – Berlijn6.48 uur

Wanneer je met de trein reist hoef je niet vroegtijdig in te checken en kom je na een comfortabele rit aan in hartje centrum. Heb je honger gekregen? Geen probleem, want je kan altijd even de benen strekken en naar de Boardbistro wandelen voor een (eenvoudige) maaltijd, sandwich, warme snack of een drankje. De comfortabele stoelen, het voorbijrazende landschap en het reisgemak maken de trein naar Berlijn het ideale vervoersmiddel. Geniet van de reis en ga met de trein naar Berlijn. Boek jouw treinkaartje naar Berlijn direct en online zonder boekingskosten!

Reisinformatie trein naar Berlijn

Tarief van treinkaartje naar Berlijn

Treintickets naar Berlijn zijn zonder boekingskosten te boeken via Goedkoop-treinkaartje.nl. Via de onderstaande link word je doorverwezen naar de pagina van NS International waar je voordelig, snel en zonder boekingskosten tickets bestelt. De prijs van een treinticket naar Berlijn is afhankelijk van de reisklasse en flexibiliteit m.b.t. omboeken en annuleren. Daarbij zijn de goedkoopste treinkaartjes naar Berlijn 2 tot 5 maanden voor vertrek verkrijgbaar. Hoewel er 1 tot 2 maanden voor de gewenste reisdatum nog weleens vroegboektickets verkrijgbaar zijn.

Een enkele reis naar Berlijn is verkrijgbaar vanaf € 38 (2e klas) en € 60 (1e klas) en zijn tot 180 dagen vooruit te boeken. Flextickets naar Berlijn zijn verkrijgbaar vanaf € 130,20 (2e klas) en € 216,20 (1e klas), waarbij je de mogelijkheid om uw ticket om te boeken of te annuleren. Bij de voordelige internationale treintickets naar Berlijn is dit niet mogelijk, omdat je hier gebruik maakt van een aanbiedingsprijs. 

De prijs van tickets naar Berlijn hangt af van de reisklasse, flexibiliteit en het moment van boeken. 180 dagen voor vertrek boek je al vanaf € 38 tickets vanaf Amsterdam CS naar Berlin Hbf voor de InterCity Berlijn en ontvang je 69% korting op regulier tarief.

Voor treinkaartjes tot 30 dagen voor vertrek wordt de korting verlaagt naar 61% en zijn kaartjes verkrijgbaar vanaf € 50. Wanneer je treintickets wilt boeken voor een reisdatum 7 dagen voor vertrek zijn er kaartjes verkrijgbaar met 29% korting en reis je vanaf € 90 naar Berlijn.

Als laatste zijn er treinkaartjes tegen voltarief verkrijgbaar en wordt er geen korting meer vergeven. Bij het boeken van internationale treintickets profiteren vroegboekers altijd van korting en worden tarieven hoger naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Prijs Trein Berlijn

Flex-tarief

Je kan treinkaartjes naar Berlijn boeken met het Flex-tarief. Het flextarief, de Flexprijs of de Flexpreis is niet het voordeligste tarief, maar geeft je de mogelijkheid om uw kaartjes kosteloos om te boeken of te annuleren tot 1 dag voor vertrek. De flextarieven zijn verkrijgbaar voor beide reisklassen; 1e klas en 2e klas.

Prijs: treinkaartje Berlijn

Ontdek hoe voordelig een treinkaartje voor de trein naar Berlijn kan zijn. Treinkaartjes voor de IC Berlijn zijn al verkrijgbaar vanaf € 34, wanneer je 1 tot 2 maanden voor vertrek boekt. Wees er snel bij, want OP=OP.

TrajectTreinTarief
Amsterdam – BerlijnIC Berlijn€ 34
Schiphol – BerlijnIC Berlijn€ 39
Rotterdam – BerlijnIC Berlijn€ 39
Utrecht – BerlijnIC Berlijn€ 44
Groningen – BerlijnIC Berlijn€ 42
Tilburg – BerlijnIC Berlijn€ 46
Eindhoven – BerlijnICE International€ 38
*Bovenstaande tarieven zijn vanafprijzen.

InterCity naar Berlijn

De treinreis naar Berlijn verloopt per InterCity Berlijn. De InterCity Berlijn rijdt dagelijks tussen Amsterdam CS en Berlijn Hbf met als eindstation Berlijn Südkreuz. Het reserveren van een zitplaats in de IC Berlijn is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden om het reisgemak te vergroten en een onnodige zoektocht te vermijden. Na betaling ontvang je vervolgens een rijtuig- en zitplaatsnummer.

Op het perron voor internationale treinen vind je informatieborden met daarop de rijtuignummers aangegeven, zodat je op het perron alvast op de juiste plaats kunt plaatsnemen.

Meer over: InterCity Berlijn

De InterCity Berlijn bestaat uit 9 rijtuigen voor reizigers met 54 eerste klas zitplaatsen, 475 tweede klas zitplaatsen, 16 fietsplaatsen, 2 rolstoelplaatsen, een speciale familie coupé. Verder zijn er toiletten aanwezig en kan je een hapje en drankje halen in rijtuig 11 bij het Bistrocafé.

Trein en Hotel in Berlijn

Het is ook mogelijk om een compleet hotel en trein arrangement naar Berlijn te boeken bij aanbieders als DeJongIntra en Kras. Via de onderstaande links vind je een aantal hotel en trein aanbiedingen in Berlijn, waarmee je alles in één keer heeft geregeld.

Berlijn

Trein Berlijn met Kinderen

Wil je een kind meenemen in de trein naar Berlijn? Kinderen van 0 t/m 4 jaar reizen gratis met je mee zonder vervoersbewijs. Ook kinderen van 4 t/m 14 jaar reizen gratis mee, maar hiervoor dient een vermelding op het vervoersbewijs van de begeleider te staan die bij het boekingsproces moet worden vastgelegd. Achteraf is niet meer mogelijk.

Voor kinderen van 12 t/m 14 jaar is het toegestaan om alleen te reizen. Zij krijgen 50% korting op hun vervoersbewijs. Voor kinderen van 15 jaar of ouder wordt geen kortingstarief meer gerekend.

Fiets in trein naar Berlijn

Berlijn is niet alleen populair om de kerstmarkten, winkelstraten en historische bezienswaardigheden. Ook de omgeving wordt geroemd voor haar fiets- en wandelpaden. Een fiets meenemen in de trein? Reserveer deze dan telefonisch bij TheTrainLine, want de IC Berlijn beschikt over een apart fiets rijtuig met 16 fietsplaatsen. Je kan voor € 12 per enkele reis en € 24 retour een fietsplaats reserveren exclusief € 4 reserveringskosten.

Fietsen dienen uiterlijk 15 minuten voor vertrek te worden aangeboden bij rijtuig 4 om vertraging te voorkomen. Voor tandems worden 2 fietsplaatsen gerekend en vouwfietsen met maximale afmeting 85×85 cm mogen opgevouwen boven de zitplaats of tussen de stoelen worden gehouden. Ook driewielers voor reizigers met een mobiliteitsbeperking kunnen mee in de trein naar Berlijn. Van plan uw fiets mee te nemen? Reserveer direct, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Stedentrip Berlijn En Trein

Trein, Bus of Vliegtuig naar Berlijn?

Bij Omio vergelijk je vlieg, bus en treinreizen naar Berlijn zonder bijkomende kosten. Busreizen zijn vaak voordeliger, maar het comfort en de reistijd is minder. Vliegtickets naar Berlijn zijn vaak iets duurder, maar het scheelt in reistijd. Bij vliegreizen dien je vaak nog wel een transfer naar het centrum van Berlijn te regelen, terwijl je met de trein in het centrum van Berlijn uitstapt. Vergelijk trein, bus en vliegtickets via de onderstaande knop.

 • Treinticket vanaf € 38
 • Vliegticket vanaf € 41
 • Busticket vanaf € 26

Een wereldstad voor een zacht prijsje.

Trein Berlijn Hotel

CityGuide Berlijn

Berlijn is een fascinerende stad met veel cultuur, bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Laat jezelf inspireren door ons en lees alles over winkelen, activiteiten, gezinsuitjes en het Openbaar Vervoer in Berlijn.

Bekijk: CityGuide Berlijn

Bezienswaardigheden in Berlijn

Een treinticket naar Berlijn geboekt en benieuwd wat je allemaal kunt doen in deze stad? Deze Duitse bestemming is geschikt om te shoppen, ontspannen en lekker eten. Tevens kan je een dagje musea, bezienswaardigheden en parken bezoeken en zijn Duitse specialiteiten als bratwurst en bier op elke hoek verkrijgbaar. Bekijk hieronder de top 5 van bezienswaardigheden in Berlijn.

 • Berlijnse Muur
 • Rijksdaggebouw
 • Brandenburger Tor
 • Checkpoint Charlie
 • Potsdamer Platz

Korting op treinkaartjes naar Berlijn

Het is mogelijk om via TheTrainLine korting op uw treinkaartje naar Berlijn te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct.

Op deze manier ontvang je bij aanbieders als NS International of TheTrainLine korting op het binnenlandse gedeelte van de treinreis naar Berlijn. Tevens zijn er natuurlijk regelmatig acties/aanbiedingen lopende voor de treintickets naar Berlijn. Op de hoogte blijven? Bezoek onze website regelmatig, like ons op Facebook en schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief!

Meer over: Korting & aanbiedingen bij NS International

Boewk jouw treinreis snel en voordelig per IC Berlijn met NS International.

Station Berlijn Mooi Treinstation Europa

Hotels in Berlijn

Natuurlijk wil je een voordelig hotel in Berlijn vinden met een praktische ligging, zodat je alles op loopafstand kunt doen. Bij Trivago vergelijk je alle hotels op ruim 200 websites, waarmee je altijd het beste hotel tegen de laagste prijs vindt. Hieronder een aantal hotels in Berlijn die wij aanraden op basis van prijs, kwaliteit en centrale ligging.

 • Het Leonardo hotel
 • Berlin Marriot Hotel
 • Het Novum hotel in het centrum van Berlijn

Veelgestelde Vragen

Wat kost een treinkaartje naar Berlijn?

Treinkaartjes naar Berlijn koop je met vroegboekkorting tegen een tarief van 38 euro. Retour vanaf 60 euro.

Wat is de reistijd van Amsterdam naar Berlijn?

Met een reistijd van 6.20 uur reis je van Amsterdam naar Berlijn. Voor de terugreis geldt dezelfde reistijd.

Met welke trein reis je naar Berlijn ?

Je reist met de IC Berlin naar Berlijn. Er is geen andere trein die dit traject verzorgd.

Hoeveel treinen vertrekken er naar Berlijn?

Dagelijks vertrekken er vijf tot zes directe treinen van IC Berlin. Ook is het mogelijk om per ICE International naar Duitsland te reizen, waarna je met één overstap naar Berlijn Hbf reist.

Wat zijn de opstapstations?

Vanuit Nederland vertrekt er een directe trein naar Berlijn vanaf station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest