Trein naar Berlijn

Reis met de trein naar Berlijn vanaf Amsterdam Centraal of ander opstapstation binnen Nederland. De InterCity Berlijn vertrekt 7 keer per dag met een rechtstreekse verbinding van Amsterdam CS naar Berlijn Hbf. Voor slechts € 30 boek je treinkaartjes naar Berlijn vanaf elk station in Nederland. Voer daarom het dichtstbijzijnde station in bij het boekingsproces. De reistijd per IC Berlijn bedraagt 06:18 uur vanaf Amsterdam Centraal. Binnen Nederland kan je op 6 tussengelegen stations opstappen. Trein Berlijn Reisinformatie

Profiteren van vroegboekkorting? Goedkope treinkaartjes naar Berlijn boekt u 3 tot 6 maanden voor vertrek bij TheTrainLine. Met een beetje geluk zijn er ook 1 tot 2 maanden voor vertrek nog tickets met korting verkrijgbaar. Lastminute kunnen de tarieven van de IC Berlijn verdrievoudigen, dus wees er snel bij. Treinkaartjes naar Berlijn zijn het goedkoopst bij TheTrainLine die prijzen vergelijkt van alle vervoerders zonder bijkomende kosten.

Met de trein naar Berlijn

Vanuit Nederland reis je met een directe verbinding met de trein naar Berlijn. Zo reist de IC Berlijn vanaf Amsterdam Centraal en stopt deze binnen Nederland bij station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Vervolgens passeer je de grens en stopt de InterCity Berlijn in Duitsland nog op station Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück Hbf, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover Hbf, Wolfsburg en Stendal. Even later kom je aan in de omgeving van Berlijn met de laatste 3 treinstations; Berlijn Spandau, Berlijn Hbf (centrum) en Berlijn Südkreuz. Route InterCity Berlijn naar Berlijn Wanneer je met de trein reist hoef je niet vroegtijdig in te checken en kom je na een comfortabele rit aan in hartje centrum. Heb je honger gekregen? Geen probleem, want je kan altijd even de benen strekken en naar de Boardbistro wandelen voor een (eenvoudige) maaltijd, sandwich, warme snack of een drankje. De comfortabele stoelen, het voorbijrazende landschap en het reisgemak maken de trein naar Berlijn het ideale vervoersmiddel. Geniet van de reis en ga met de trein naar Berlijn. Boek jouw treinkaartje naar Berlijn direct en online zonder boekingskosten!

Treintickets naar Berlijn boeken

Treintickets naar Berlijn zijn zonder boekingskosten te boeken via Goedkoop-treinkaartje.nl. Via de onderstaande link wordt u doorverwezen naar de pagina van TheTrainLine waar je voordelig, snel en zonder boekingskosten tickets bestelt. De prijs van een treinticket naar Berlijn is afhankelijk van de reisklasse en flexibiliteit m.b.t. omboeken en annuleren. Daarbij zijn de goedkoopste treinkaartjes naar Berlijn 3 tot 6 maanden voor vertrek verkrijgbaar. Hoewel er 1 tot 2 maanden voor de gewenste reisdatum nog weleens vroegboektickets verkrijgbaar zijn.

Een enkele reis naar Berlijn is verkrijgbaar vanaf € 30 (2e klas) en € 60 (1e klas) en zijn tot 180 dagen vooruit te boeken. Flextickets naar Berlijn zijn verkrijgbaar vanaf € 130,20 (2e klas) en € 216,20 (1e klas), waarbij u de mogelijkheid om uw ticket om te boeken of te annuleren. Bij de voordelige internationale treintickets naar Berlijn is dit niet mogelijk, omdat u hier gebruik maakt van een aanbiedingsprijs.  De prijs van tickets naar Berlijn hangt af van de reisklasse, flexibiliteit en het moment van boeken. 180 dagen voor vertrek boekt u al vanaf € 34 tickets vanaf Amsterdam CS naar Berlin Hbf voor de InterCity Berlijn en ontvangt u 69% korting op regulier tarief. 30 dagen voor vertrek wordt de korting verlaagt naar 61% en zijn kaartjes verkrijgbaar vanaf € 50. Wanneer u treintickets wilt boeken voor een reisdatum 7 dagen voor vertrek zijn er kaartjes verkrijgbaar met 29% korting en reist u vanaf € 90 naar Berlijn. Daarna zijn er enkel nog voltarief kaartjes verkrijgbaar en wordt er geen korting meer vergeven. Bij het boeken van internationale treintickets profiteren vroegboekers altijd van korting en worden tarieven hoger naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Prijs Trein Berlijn 2020

Flex-tarief

Je kan treinkaartjes naar Berlijn boeken met het Flex-tarief. Het flextarief, de Flexprijs of de Flexpreis is niet het voordeligste tarief, maar geeft u de mogelijkheid om uw kaartjes kosteloos om te boeken of te annuleren tot 1 dag voor vertrek. De flextarieven zijn verkrijgbaar voor beide reisklassen; 1e klas en 2e klas.

InterCity naar Berlijn

De treinreis naar Berlijn verloopt per InterCity Berlijn. De InterCity Berlijn rijdt dagelijks tussen Amsterdam CS en Berlijn Hbf met als eindstation Berlijn Südkreuz. Het reserveren van een zitplaats in de IC Berlijn is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden om het reisgemak te vergroten en een onnodige zoektocht te vermijden. Na betaling ontvangt u vervolgens een rijtuig- en zitplaatsnummer. Op het perron voor internationale treinen vind je informatieborden met daarop de rijtuignummers aangegeven, zodat u op het perron alvast op de juiste plaats kunt plaatsnemen. Meer over: InterCity Berlijn De InterCity Berlijn bestaat uit 9 rijtuigen voor reizigers met 54 eerste klas zitplaatsen, 475 tweede klas zitplaatsen, 16 fietsplaatsen, 2 rolstoelplaatsen, een speciale familie coupé. Verder zijn er toiletten aanwezig en kunt u een hapje en drankje halen in rijtuig 11 bij het Bistrocafé.

Trein en Hotel in Berlijn

Het is ook mogelijk om een compleet hotel en trein arrangement naar Berlijn te boeken bij aanbieders als DeJongIntra en Kras. Via de onderstaande links vind je een aantal hotel en trein aanbiedingen in Berlijn, waarmee je alles in één keer heeft geregeld.

Treinticket Berlijn

Trein Berlijn met Kinderen

Wilt u een kind meenemen in de trein naar Berlijn? Kinderen van 0 t/m 4 jaar reizen gratis met u mee zonder vervoersbewijs. Ook kinderen van 4 t/m 14 jaar reizen gratis mee, maar hiervoor dient een vermelding op het vervoersbewijs van de begeleider te staan die bij het boekingsproces moet worden vastgelegd. Achteraf is niet meer mogelijk. Voor kinderen van 12 t/m 14 jaar is het toegestaan om alleen te reizen. Zij krijgen 50% korting op hun vervoersbewijs. Voor kinderen van 15 jaar of ouder wordt geen kortingstarief meer gerekend. Bezoek Berlijn

Fiets in trein naar Berlijn

Berlijn is niet alleen populair om de kerstmarkten, winkelstraten en historische bezienswaardigheden. Ook de omgeving wordt geroemd voor haar fiets- en wandelpaden. Een fiets meenemen in de trein? Reserveer deze dan telefonisch bij TheTrainLine, want de IC Berlijn beschikt over een apart fiets rijtuig met 16 fietsplaatsen. U kunt voor € 12 per enkele reis en € 24 retour een fietsplaats reserveren exclusief € 4 reserveringskosten. Fietsen dienen uiterlijk 15 minuten voor vertrek te worden aangeboden bij rijtuig 4 om vertraging te voorkomen. Voor tandems worden 2 fietsplaatsen gerekend en vouwfietsen met maximale afmeting 85×85 cm mogen opgevouwen boven de zitplaats of tussen de stoelen worden gehouden. Ook driewielers voor reizigers met een mobiliteitsbeperking kunnen mee in de trein naar Berlijn. Van plan uw fiets mee te nemen? Reserveer direct, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Reistijd naar Berlijn

De reistijd naar Berlijn hangt af van het station waarop u opstapt. In de onderstaande tabel is de reistijd per IC Berlijn naar Berlijn weergegeven per opstapstation.

Traject Reistijd
Amsterdam Centraal – Berlijn 6:18uur
Rotterdam Centraal – Berlijn 6:51 uur
Schiphol Centraal – Berlijn 6:29 uur
Hilversum – Berlijn 5:50 uur
Amersfoort – Berlijn 5:36 uur
Apeldoorn – Berlijn 5:05 uur
Deventer – Berlijn 4:52 uur
Hengelo – Berlijn 4:13 uur

Een stad met een rijke historie en beroemde gebouwen.

Trein, Bus of Vliegtuig naar Berlijn?

Bij Omio vergelijk je vlieg, bus en treinreizen naar Berlijn zonder bijkomende kosten. Busreizen zijn vaak voordeliger, maar het comfort en de reistijd is minder. Vliegtickets naar Berlijn zijn vaak iets duurder, maar het scheelt in reistijd. Bij vliegreizen dien je vaak nog wel een transfer naar het centrum van Berlijn te regelen, terwijl je met de trein in het centrum van Berlijn uitstapt. Vergelijk trein, bus en vliegtickets via de onderstaande knop.

 • Treinticket vanaf € 30
 • Vliegticket vanaf € 41
 • Busticket vanaf € 26

Treinreis Berlijn

Aanbieder:TheTrainLine
Prijs: € 30
Vervoerder: InterCity Berlijn
Vertrekstation Amsterdam Centraal
Aankomst station Berlin hauptbahnhof

Markt in Berlijn Een wereldstad voor een zacht prijsje.

CityGuide Berlijn

Berlijn is een fascinerende stad met veel cultuur, bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Laat jezelf inspireren door ons en lees alles over winkelen, activiteiten, gezinsuitjes en het Openbaar Vervoer in Berlijn. Bekijk: CityGuide Berlijn

Bezienswaardigheden in Berlijn

Een treinticket naar Berlijn geboekt en benieuwd wat je allemaal kunt doen in deze stad? Deze Duitse bestemming is geschikt om te shoppen, ontspannen en lekker eten. Tevens kan je een dagje musea, bezienswaardigheden en parken bezoeken en zijn Duitse specialiteiten als bratwurst en bier op elke hoek verkrijgbaar. Bekijk hieronder de top 5 van bezienswaardigheden in Berlijn.

 • Berlijnse Muur
 • Rijksdaggebouw
 • Brandenburger Tor
 • Checkpoint Charlie
 • Potsdamer Platz

Korting op treinkaartjes naar Berlijn

Het is mogelijk om via TheTrainLine korting op uw treinkaartje naar Berlijn te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct. Op deze manier ontvangt u bij TheTrainLine korting op het binnenlandse gedeelte van de treinreis naar Berlijn. Tevens zijn er natuurlijk regelmatig acties/aanbiedingen lopende voor de treintickets naar Berlijn. Op de hoogte blijven? Bezoek onze website regelmatig, like ons op Facebook en schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief!

Meer over: Korting bij TheTrainLine Bezienswaardigheden Berlijn

Bestel u treinreis snel en voordelig per IC Berlijn met TheTrainLine

Hotels in Berlijn

Natuurlijk wilt u een voordelig hotel in Berlijn vinden met een praktische ligging, zodat u alles op loopafstand kunt doen. Bij Trivago vergelijkt u alle hotels op ruim 200 websites, waarmee u altijd het beste hotel tegen de laagste prijs vindt. Hieronder een aantal hotels in Berlijn die wij aanraden op basis van prijs, kwaliteit en centrale ligging.

 • Het Leonardo hotel
 • Berlin Marriot Hotel
 • Het Novum hotel in het centrum van Berlijn

Contact met Goedkoop-treinkaartje.nl

Contact Goedkoop-treinkaartje.nl Heeft u een vraag, reisadvies of hulp nodig m.b.t. de treinreis naar Berlijn? Neem contact op met de klantenservice van Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij steven er naar om vragen binnen 1 werkdag te behandelen.

Meest geboekt naar Berlijn

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Berlijn.

Traject Trein Tarief
Amsterdam – Berlijn ICE International & IC Berlijn € 34
Schiphol – Berlijn ICE International & IC Berlijn € 34
Rotterdam – Berlijn ICE International & IC Berlijn € 34
Utrecht – Berlijn ICE International & IC Berlijn € 34
Groningen – Berlijn ICE International & IC Berlijn € 34
Tilburg – Berlijn ICE International & IC Berlijn € 34
Eindhoven – Berlijn ICE International & IC Berlijn € 34

*Bovenstaande tarieven zijn ‘vanaf’ prijzen.

Veelgestelde Vragen

Wat kost een treinkaartje naar Berlijn?

Treinkaartjes naar Berlijn koop je met vroegboekkorting tegen een tarief van 39 euro. Retour vanaf 80 euro.

Wat is de reistijd van Amsterdam naar Berlijn?

Met een reistijd van 6.20 uur reis je van Amsterdam naar Berlijn. Voor de terugreis geldt dezelfde reistijd.

Met welke trein reis je naar Berlijn ?

Je reist met de IC Berlin naar Berlijn. Er is geen andere trein die dit traject verzorgd.

Hoeveel treinen vertrekken er naar Berlijn?

Dagelijks vertrekken er vijf tot zes directe treinen van IC Berlin. Ook is het mogelijk om per ICE International naar Duitsland te reizen, waarna je met één overstap naar Berlijn Hbf reist.

Wat zijn de opstapstations?

Vanuit Nederland vertrekt er een directe trein naar Berlijn vanaf station Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Trein naar Sächsische Schweiz in Duitsland

Trein naar Sächsische Schweiz in Duitsland

☑️ Trein naar Sächsische Schweiz vanaf 38 euro ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Sächsische Schweiz 09:19 uur ☑️ Trein van IC Berlijn of ICE International ☑️ 1x overstappen met trein naar Sächsische Schweiz. ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn ☑️ Hotels:...

Trein naar Bocholt

Trein naar Bocholt

☑️ Treintickets Bocholt vanaf 36 euro ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Bocholt 02:47 uur ☑️ Trein van Abellio en regionale trein ☑️ 1 overstap op Wesel hbf voor directe trein naar Bocholt. ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com...

Trein naar Heidelberg

Trein naar Heidelberg

☑️ Trein naar Heidelberg (Heidelberg Hbf) vanaf 38 euro ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Heidelberg 04:36 uur ☑️ 6 verbindingen vanuit Nederland ☑️ ICE International en regionale trein ☑️ 1 overstap op Mannheim Hbf voor directe trein naar Heidelberg. ☑️ Treintickets:...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders